menu
zoek

Nieuws Duivendrecht

Woningovervaller Roosmarijnhof aangehouden, nog drie verdachten voortvluchtig.

donderdag 24 augustus 2023, 12:48 uur

In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus 2023, heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan het Roosmarijnhof in Duivendrecht. Hierbij is één verdachte kort na de overval aangehouden en is de politie nog op zoek naar drie andere verdachten. Eén bewoner raakte hierbij ernstig gewond.

Waar: Roosmarijnhof in Duivendrecht

Omstreeks 04.05 uur belt een attente melder de politie omdat deze glasgerinkel hoort in de straat. Op dat moment schrikt één van de bewoners, waar het raam stuk wordt gemaakt, wakker en hoort iemand de trap op komen. Als een andere bewoner ook wakker schrikt ziet deze een verdachte naast het bed staan. De overvaller slaat de geschrokken bewoner vervolgens meerdere malen. Kort hierna vluchten de daders, waarvan één in het bezit van een vuurwapen, de woning uit en springen op twee scooters. De politie is zeer snel ter plaatse en ziet kort hierna twee verdachten die op de vlucht zijn, waarbij de achtervolging wordt ingezet. Hierbij wordt één minderjarige verdachte, onder dreiging van het stroomstootwapen, aangehouden. De vluchtscooter, die gestolen blijkt, wordt hierbij inbeslaggenomen. Kort daarna wordt een tweede gestolen scooter aangetroffen. Ook treffen collega’s op straat goederen aan die afkomstig blijken uit de woning. Forensische Opsporing (FO) en de recherche onderzoeken deze ernstige zaak. Van de drie ontkomen verdachten is een signalement bekend: Verdachte 1: Man Smal postuur Zwarte helm Verdachte 2: Man Strepen aan de zijkant van broek Verdachte 3: Man Fluoriserende stiksels op de schouders van zijn gewatteerde jas   Getuigenoproep  De politie komt graag in contact met getuigen. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden. Zie onderstaande gegevens.    


» Politie.nl


Kaart nieuws Duivendrecht. Locatie nieuws: 52.32902 / 4.93488 Roosmarijnhof
Roosmarijnhof in Duivendrecht


donderdag 24 augustus 2023, 12:31 uur
Bewoner (72) krijgt in bed klappen van inbreker en raakt zwaargewond
RTV N-HBij een woninginbraak in de Roosmarijnhof in Duivendrecht heeft een van de bewoners in zijn bed meerdere klappen van een inbreker gekregen. In totaal waren vier personen de woning binnengedrongen, één van hen werd later aangehouden.
» RTV N-HFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Duivendrecht

24 augustus 12:48Woningovervaller Roosmarijnhof aangehouden, nog drie verdachten voortvluchtig.
13 januari 12:4228-jarige man gewond bij gewelddadige straatroof
30 maart 09:03Getuigen gezocht na plofkraak in Duivendrecht
29 juli 19:3512 jaar cel voor doodslag op kapper in auto Duivendrecht
18 januari 17:06Getuige waarschuwt politie om beroving krantenbezorger (14)
RSS.