menu
zoek

Nieuws Eemshaven

Marinebrandweer paraat in Eemshaven vanwege uitgebrande Fremantle Highway

vrijdag 4 augustus 2023, 13:52 uur

'De marinebrandweer uit Den Helder staat met 11 man paraat in de Eemshaven'. Dit heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.

Waar: Borkumkade in Eemshaven

» Blik op Nieuws


Kaart nieuws Eemshaven. Locatie nieuws: 53.45731 / 6.80833 Borkumkade
Borkumkade in Eemshaven


vrijdag 4 augustus 2023, 13:02 uur
Fremantle Highway nog vol met bluswater, brandstof en olie: 'Er mag niets in het milieu ontsnappen'
RTV NoordMet de Fremantle Highway aangemeerd in de Eemshaven is één deel van de operatie geslaagd, maar een belangrijke taak wacht nog voor de berger: de stookolie, brandstof en het bluswater veilig uit het schip halen en verwerken.
» RTV Noord
vrijdag 4 augustus 2023, 12:54 uur
Aankomst Fremantle Highway 'bijzondere nieuwsklus' voor fotograaf: ‘Deze dag blijft je wel bij’
RTV NoordHet naar de Eemshaven slepen van het uitgebrande autoschip Fremantle Highway bracht veel media op de been. ANP-fotograaf Vincent Jannink zag zijn foto’s de wereld overgaan. Het vastleggen van de binnenkomst in de haven was zelfs de nieuwsfoto van de dag bij het Europees persagentschap in Frankfurt.
» RTV Noord
donderdag 3 augustus 2023, 21:56 uur
Uit rampschip Fremantle Highway komen geen vloeistoffen of gifgassen, meldt minister Mark Harbers
Leeuwarder CourantHet autovrachtschip Fremantle Highway, dat inmiddels in de Eemshaven ligt, lekte de afgelopen dagen niet. Dat meldt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.
» Leeuwarder Courant
donderdag 3 augustus 2023, 19:36 uur
Of niet beschadigde auto’s op Fremantle Highway ooit nog de weg op gaan is zeer de vraag
BN DeStemHet uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway ligt veilig in de Eemshaven, maar daarmee is de klus nog lang niet geklaard. Want wat doe je met 3784 zwaar beschadigde auto’s uit een scheepswrak en wat kun je dan nog met het stalen gevaarte? Gaat het naar een ‘sloopstrand’ in Turkije? Deskundigen leggen uit dat er nog veel gepuzzel zal volgen.
» BN DeStem
donderdag 3 augustus 2023, 17:40 uur
Rampschip nog zien? Vijf tips voor de sensatiezoeker
Dagblad van het NoordenHet rampschip Fremantle Highway ligt in de Eemshaven. Vijf tips voor wie het uitgebrande autovrachtschip nog wil zien, zoals donderdag honderden kijkers al deden.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 3 augustus 2023, 15:43 uur
Video | Uitgebrand schip Fremantle Highway vaart Eemshaven binnen
NU.nlHet vrachtschip dat vorige week bij Ameland in brand is gevlogen, is donderdag aangekomen in de Eemshaven. De Fremantle Highway wordt de haven binnengesleept en legt aan in de Julianahaven.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 15:37 uur
Havenmeester over berging vrachtschip: 'Hebben vervuiling zee voorkomen'
NU.nlHavenmeester Pieter van der Wal van Groningen Seaports is opgelucht dat het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway veilig de Eemshaven heeft bereikt. "Het geeft een voldaan gevoel", reageert hij donderdagmiddag, net nadat het schip zijn haven is binnengekomen.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 13:36 uur
Vrachtschip Fremantle Highway aangekomen in de Eemshaven
NU.nlHet vrachtschip dat vorige week bij Ameland in brand vloog, is donderdagmiddag aangekomen in de Eemshaven. De Fremantle Highway wordt de haven binnengesleept en legt aan in de Julianahaven.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 13:20 uur
Uitgebrand vrachtschip afgemeerd in Julianahaven: ‘Ongelooflijk snel gegaan’
de StentorRuim een week na het uitbreken van brand aan boord van de Fremantle Highway is het vrachtschip rond 15.00 uur afgemeerd in de Julianahaven. Een uur eerder bereikte het na een reis van 64 kilometer de Eemshaven. De Waddenvereniging is ‘blij en opgelucht’ dat het gehavende schip veilig is, en dat de Waddenzee is ‘ontsnapt aan een grote milieuramp’.
» de Stentor
donderdag 3 augustus 2023, 13:20 uur
Aankomst uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway
HardnieuwsEEMSHAVEN - Donderdagmiddag 3 augustus om 13.20 uur kwam het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway aan de Borkumkade in Eemshaven.
» Hardnieuws
donderdag 3 augustus 2023, 13:20 uur
Uitgebrand vrachtschip afgemeerd in Julianahaven: ‘Ongelooflijk snel gegaan’
de GelderlanderRuim een week na het uitbreken van brand aan boord van de Fremantle Highway is het vrachtschip rond 15.00 uur afgemeerd in de Julianahaven. Een uur eerder bereikte het na een reis van 64 kilometer de Eemshaven. De Waddenvereniging is ‘blij en opgelucht’ dat het gehavende schip veilig is, en dat de Waddenzee is ‘ontsnapt aan een grote milieuramp’.
» de Gelderlander
donderdag 3 augustus 2023, 13:12 uur
Zien: uitgebrande Fremantle Highway meert aan in de Eemshaven
Dagblad van het NoordenDe aankomst van het rampschip Fremantle Highway trekt veel bekijks. Eenmaal aangemeerd in de Eemshaven moet blijken hoeveel er van het schip en de auto’s aan boord over is.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 3 augustus 2023, 12:55 uur
Vrachtschip Fremantle Highway op sleeptouw naar de Eemshaven
Blik op NieuwsSleepboten zijn donderdagochtend rond 05.00 uur begonnen met het verslepen van vrachtschip de Fremantle Highway richting de Eemshaven. Dit meldt Rijkswaterstaat donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 3 augustus 2023, 12:51 uur
Lees en kijk terug hoe de Fremantle Highway de Eemshaven werd binnengesleept
RTV NoordHet vrachtschip Fremantle Highway is donderdag naar de Eemshaven gesleept. Volg hier het laatste nieuws over de komst van deze varende parkeergarage naar onze provincie.
» RTV Noord
donderdag 3 augustus 2023, 11:51 uur
Uitgebrand vrachtschip Fremantle Highway aangekomen in de Eemshaven. Volg hier de ontwikkelingen
Leeuwarder CourantNa dagen van rampspoed op de Noordzee komt de Fremantle Highway aan in de Eemshaven in Groningen. Door brand op het schip kwam een bemanningslid om het leven, de 22 andere bemanningsleden raakten gewond. Ook werd er gevreesd voor een milieuramp.
» Leeuwarder Courant
donderdag 3 augustus 2023, 10:55 uur
De Fremantle Highway is aangekomen in de Eemshaven. Lees alles over de sleepoperatie hier terug
Dagblad van het NoordenNa dagen van rampspoed op de Noordzee is de Fremantle Highway aangekomen in de Eemshaven. Meerdere bemanningsleden raakten gewond, een kwam om; daarnaast werd er gevreesd voor een milieuramp. Lees hier terug hoe het zwaar gehavende voertuig veilig werd gesteld in de Eemshaven:
» Dagblad van het Noorden
donderdag 3 augustus 2023, 10:52 uur
Vrachtschip is onderweg naar Eemshaven en komt begin van de middag aan
NU.nlHet vrachtschip dat vorige week bij Ameland in brand is gevlogen, is onderweg naar de Eemshaven. Daar komt het naar verwachting rond 13.00 uur aan. Eenmaal aangemeerd kan de berging van de Fremantle Highway beginnen.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 10:41 uur
Hier komt rampschip de Fremantle Highway te liggen in de Eemshaven
Dagblad van het NoordenHet uitgebrande Fremantle Highway komt donderdag aan in de Eemshaven. Het rampschip komt te liggen aan een kade van de Julianahaven.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 3 augustus 2023, 10:30 uur
Havenmeester: 'We hebben een ramp weten te voorkomen'
RTV NoordHet vrachtschip Fremantle Highway komt vandaag naar de Eemshaven. Volg hier het laatste nieuws over de sleeptocht van deze varende parkeergarage naar onze provincie.
» RTV Noord
donderdag 3 augustus 2023, 10:00 uur
Tientallen belangstellenden wachten uitgebrande Fremantle Highway op in Eemshaven
BN DeStemDe verwachting is dat het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway rond 13.30 uur aankomt bij de monding van de Eemshaven in Groningen. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het in de haven kan aanleggen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De veiligheidsregio roept mensen op niet naar de locatie te komen.
» BN DeStem
donderdag 3 augustus 2023, 10:00 uur
Tientallen belangstellenden wachten uitgebrande Fremantle Highway op in Eemshaven
de StentorDe verwachting is dat het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway rond 13.30 uur aankomt bij de monding van de Eemshaven in Groningen. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het in de haven kan aanleggen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De veiligheidsregio roept mensen op niet naar de locatie te komen.
» de Stentor
donderdag 3 augustus 2023, 10:00 uur
Tientallen belangstellenden wachten uitgebrande Fremantle Highway op in Eemshaven
de GelderlanderDe verwachting is dat het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway rond 13.30 uur aankomt bij de monding van de Eemshaven in Groningen. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het in de haven kan aanleggen, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De veiligheidsregio roept mensen op niet naar de locatie te komen.
» de Gelderlander
donderdag 3 augustus 2023, 08:42 uur
Fremantle Highway rond het middaguur verwacht in de Eemshaven
Dagblad van het NoordenDe Fremantle Highway wordt rond het middaguur verwacht in de Eemshaven, dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 3 augustus 2023, 08:34 uur
Fremantle Highway rond het middaguur verwacht in de Eemshaven
Leeuwarder CourantDe Fremantle Highway wordt rond het middaguur verwacht in de monding van de Eemshaven, dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Daarna duurt het nog zo’n een tot twee uur voordat het schip aan kan leggen in de haven.
» Leeuwarder Courant
donderdag 3 augustus 2023, 07:13 uur
Vrachtschip wordt waarschijnlijk vanochtend naar Groningse Eemshaven gesleept
NU.nlHet vrachtschip dat vorige week in brand vloog bij Ameland wordt definitief naar de Eemshaven in Groningen gesleept. Het is de bedoeling dat de sleepactie donderdagochtend begint.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 01:00 uur
Fremantle Highway wordt naar de Eemshaven gesleept
BN DeStemHet vrachtschip Fremantle Highway wordt naar de Eemshaven in Groningen gesleept. Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat besloten, meldt Rijkswaterstaat in de nacht van woensdag op donderdag.
» BN DeStem
donderdag 3 augustus 2023, 00:44 uur
Fremantle Highway komt vandaag naar Eemshaven
RTV NoordAls alles volgens planning verloopt, komt het uitgebrande autovrachtschip Fremantle Highway vandaag aan in de Eemshaven. Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat besloten, meldt Rijkswaterstaat (RWS).
» RTV Noord
donderdag 3 augustus 2023, 00:30 uur
Vrachtschip wordt naar verwachting donderdagochtend naar Eemshaven gesleept
NU.nlVrachtschip Fremantle Highway wordt definitief naar de Eemshaven in Groningen gesleept. De bedoeling is dat de sleepactie donderdagochtend begint.
» NU.nl
donderdag 3 augustus 2023, 00:15 uur
Fremantle Highway naar de Eemshaven, autoschip komt donderdagmiddag aan
Dagblad van het NoordenHet uitgebrande autovrachtschip Fremantle Highway wordt naar de Eemshaven gesleept. Dat heeft verkeersminister Mark Harbers besloten, meldt Rijkswaterstaat in de nacht van woensdag op donderdag.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 2 augustus 2023, 22:25 uur
Fremantle Highway komt donderdag naar Eemshaven
RTV NoordAls alles volgens planning verloopt, komt het uitgebrande autovrachtschip Fremantle Highway donderdag aan in de Eemshaven. Na overleg met alle betrokken partijen heeft minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat besloten, meldt Rijkswaterstaat (RWS).
» RTV Noord
woensdag 2 augustus 2023, 17:07 uur
Eemshaven ziet uitgebrand schip vol met auto's graag komen voor ontmanteling
Dagblad van het NoordenHet autovrachtschip Fremantle Highway is wat havenbedrijf Seaports betreft welkom in de Eemshaven. Het wachten is nog op een beslissing of het veilig genoeg het deels uitgebrande vrachtschip daar naartoe te brengen.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 2 augustus 2023, 13:53 uur
Groningen Seaports: Eemshaven 'meest logische optie voor schip Fremantle Highway'
Dagblad van het NoordenDe Eemshaven is „de meest logische optie” om het vrachtschip Fremantle Highway naartoe te slepen. Dat zegt een woordvoerder van Groningen Seaports. De komst van het schip is nog niet definitief. Verschillende partijen onderzoeken nog of het schip „veilig en verantwoord” naar de Groningse haven kan komen.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 1 augustus 2023, 19:09 uur
Woensdag besluit of Fremantle Highway veilig en verantwoord naar Eemshaven kan
RTV NoordAls het aan baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis ligt, dan kan vrachtschip Fremantle Highway veilig worden versleept naar de Eemshaven. 'Bij voorkeur gebeurt dat zo snel mogelijk', zegt ceo Peter Berdowski over de situatie. Of Eemshaven het schip veilig en verantwoord kan ontvangen, wordt woensdag besloten.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Noord
Foto: RTV Noord
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: RTV Noord
Foto: NU.nl
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Eemshaven

1 december 10:13Vopak en Gasunie worden samen eigenaar van terminal voor vloeibaar gas in Eemshaven
18 oktober 18:10Extreem laagwater in Harlingen, Den Helder en Delfzijl, hinder scheepvaart
21 september 19:23Fremantle Highway vertrekt uit Eemshaven 'Echt indrukwekkend'
14 september 17:10Zwarte wiek of niet: vogels blijven tegen windmolens aanvliegen
8 september 14:19Fremantle Highway is autovrij, schip blijft nog tot half oktober in Eemshaven
10 augustus 10:39Uitgebrande auto's kunnen niet van vrachtschip in Eemshaven worden gehaald
7 augustus 19:40OVV: verkennend onderzoek naar hulpverlening brand vrachtschip
7 augustus 11:39Fremantle Highway klaar voor inspectie na voorbereidende acties
4 augustus 13:52Marinebrandweer paraat in Eemshaven vanwege uitgebrande Fremantle Highway
30 maart 14:20Dit weekend geen treinen van Groningen naar Delfzijl en Eemshaven en vice versa
24 maart 17:01Holland Norway Lines wilde zekerheid voor passagiers
10 maart 13:21Energieknooppunt Eemshaven wordt verder uitgebreid in de Oostpolder
17 februari 22:02Twentsche Kabelfabriek gaat in Eemshaven jaarlijks 1200 kilometer aan zeekabels produceren
2 februari 21:40Vertragingen, annuleringen en windvlagen: zijn de wittebroodsweken van de MS Romantika voorbij?
2 februari 14:32Onzekerheid over komende afvaarten van MS Romantika naar Noorwegen
2 februari 13:30Reizigers overvallen door aangekondigde treinstaking Arriva: 'Ik zie het nu pas'
23 januari 15:15Zo wordt militair materieel verscheept vanuit Eemshaven voor missie Litouwen | video
16 december 13:01Holemans Nederland breidt uit en vestigt zich definitief in de Eemshaven
12 december 15:48Gasunie kijkt of Nederland meer lng kan importeren
11 november 17:32Historische sluis Eemshaven in ere hersteld: 'Prachtig werk'
RSS.