menu
zoek

Nieuws Eindhoven

Eindhoven / Helmond / Apeldoorn / Zeeland - Zeven verdachten aangehouden voor mensenhandel

dinsdag 15 maart 2022, 07:30 uur

Op 1 februari hield de politie zeven verdachten aan in een grote mensenhandelzaak. Zes van hen zijn voorgeleid. Ze worden verdacht van mensenhandel, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie.

Criminele organisatie Het onderzoek met de naam Harare startte al in 2021 en komt voort uit een ander onderzoek. De hoofdverdachte, een 38-jarige man zonder vast woonadres, zou zich mogelijk schuldig maken aan mensenhandel en geld witwassen. Al snel leverde het onderzoek meer verdenkingen op. We zien de verdachten samen als een criminele organisatie. Er was sprake van een bepaalde rolverdeling. Denk aan verdachten die als chauffeurs optreden, huizen regelden en afspraken maakten. Er waren ook verdachten die afspraken maakten met vrouwen en hen benaderde via bijvoorbeeld het internet. De verdachten lieten (kwetsbare) vrouwen in de prostitutie werken. Een groot deel van de verdiensten van de vrouwen werd afgenomen voor eigen gebruik.  De hoofdverdachte zou vermoedelijk al jaren bezig zijn. Het lijkt erop dat hij een flink aantal vrouwen voor zich had werken over verschillende periodes. Hij heeft hier naar alle waarschijnlijkheid veel geld mee verdiend. Hoewel de verdachte geen legale inkomsten had, leidde hij een riant leven. Het financieel onderzoek naar hem loopt nog. Kwetsbare vrouwen Het onderzoek leidde, voor zover bekend, naar 19 kwetsbare slachtoffers. Een groot deel van deze kwetsbare vrouwen was al gekend met hulpverlening. Sommige van hen spreken geen Nederlands, een aantal slachtoffers heeft geen rechtmatige verblijfsstatus in Nederland, maar er zijn ook slachtoffers die kampen met verslavingen en schulden. De verdenking is dat deze vrouwen gedwongen werden om in de prostitutie te werken. Onderzocht wordt of er meer vrouwen slachtoffer zijn geworden. Misdaad mag niet lonen Tijdens de actiedag zijn diverse goederen in beslag genomen zoals, auto’s, geld, dure merkkleding, een duur horloge, televisies en luxe artikelen met veel waarde. Misdaad mag niet lonen. Daarom werd al in een vroeg stadium ingezet op vergoeding van de schade van de slachtoffers. Het afpakken van crimineel vermogen is een waardevol middel in de bestrijding van criminaliteit. Meer aanhoudingen Naast de zeven verdachten in deze zaak die werden aangehouden op 1 februari werden de afgelopen tijd nog eens vier verdachten gehoord en één verdachte aangehouden, omdat ze ervan verdacht worden een rol te hebben in het faciliteren van de seksuele uitbuiting. Wij sluiten meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit. Mensenhandel De afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel (AVIM) heeft zich samen met het Openbaar Ministerie ingezet voor deze zaak. Mensenhandel komt overal voor, ook in Nederland. Slachtoffers bevinden zich in een kwetsbare positie. Zij worden keer, op keer, op keer uitgebuit of waarbij er grote inbreuk wordt gemaakt op de persoonlijke en lichamelijke integriteit van de slachtoffers. Zij worden misbruikt voor het eigen gewin van de daders. De uitbuiting kan samengaan met dwang, geweld, chantage en misleiding.


» Politie.nl


Kaart nieuws Eindhoven. Locatie nieuws: 51.45016 / 5.45854


dinsdag 15 maart 2022, 08:50 uur
Politie pakt bende in mensenhandel op rond Eindhoven, vrouwen gedwongen tot prostitutie
de GelderlanderEINDHOVEN/HELMOND - De politie heeft acht verdachten in een grote mensenhandelzaak aangehouden in de regio Eindhoven. Ze worden verdacht van mensenhandel, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Eindhoven

12 augustus 23:31Trainer Dick Schreuder erg te spreken over monsterzege van PEC Zwolle op Telstar
10 augustus 21:00Giel houdt 10 dagen zijn mond en dat valt niet mee want heeft ADHD
9 augustus 23:27PSV-captain Luuk de Jong geniet als matchwinner in Eindhoven: ‘Dat went nooit’
3 augustus 17:22Drie tieners opgepakt voor in brand steken monumentale boom
2 augustus 07:07Paniek: noodlanding op Eindhoven Airport
30 juli 11:54Video | Auto gevluchte bestuurder zwaar beschadigd na crash met fietsers
29 juli 15:34Geen zes jaar cel maar vrijspraak voor grote gewelddadige ripdeal in Eindhoven
29 juli 14:48Vuilniswagen in brand in Eindhoven
29 juli 11:04Buurt rouwt na brand in monumentale boom: 'Hij moet 1000 jaar oud worden'
20 juli 17:00Jeroen Dijsselbloem is geen vrouw, 'maar zo iemand laat je niet schieten'
20 juli 10:55Brand in Philips Stadion zorgt voor rook- en roetschade
19 juli 22:02PSV-talent Saibari geeft visitekaartje af in eenzijdige Lichtstadderby tegen FC Eindhoven
18 juli 07:00Nederland - Afbeeldingen voortvluchtige veroordeelden getoond op vliegvelden
16 juli 17:00Op zoek naar een (bus)baan: potentiële chauffeurs maken ritje met stadsbus
16 juli 15:57Directeur Eindhoven Airport verwacht drukte tot aan de herfstvakantie: ‘Aanblik geeft buikpijn’
14 juli 17:23Groot deel van avondklokrelschoppers heeft een crimineel verleden
13 juli 14:05Dubbele moord in België: beide slachtoffers komen uit Brabant
13 juli 10:31Nieuwe groep achtergebleven Afghanen geland op vliegveld Eindhoven
12 juli 20:27Studenten TU/e presenteren snelladende superauto
11 juli 15:26Reisbranche bezorgd: drukte Eindhoven Airport houdt aan
RSS.