menu
zoek

Nieuws Ferwert

Politie bekogeld met vuurwerk in Ferwert

zondag 31 december 2023, 12:00 uur

In Ferwert is de politie bekogeld met vuurwerk toen zij ter plaatse gingen na een melding van een brand. De Mobiele Eenheid is ingezet om de rust te laten wederkeren. Er is niemand aangehouden. Een agent heeft gehoorschade opgelopen.

In de nacht van zaterdag op zondag 31 december ging de politie af op een melding van een brand in Ferwert. Daar werden zij door een groep van ongeveer 40 mensen belaagd met zwaar vuurwerk. Een dienstauto raakte hierbij beschadigd. Ook werden voorbijrijdende personenauto's met vuurwerk bestookt.  De Mobiele Eenheid is ter plaatse gekomen om samen met de collega’s de openbare orde te herstellen. Daarna kon ook de brand worden geblust. Niemand raakte gewond en er zijn geen aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek.  Update 31/12 - 21:30 uur Een politieagent heeft gehoorschade opgelopen op het moment dat de politie werd bekogeld met vuurwerk. Dat bleek zondagochtend, toen deze agent wakker werd met een constante piep in z'n oren.  Getuigen gezocht Het onderzoek naar de verstoring van de openbare orde en het bekogelen van de politie is gaande. De politie is bezig met het verzamelen van informatie en dat kan nog leiden tot bijvoorbeeld proces-verbalen. Heb je iets gezien van de verstoring van de openbare orde en wil je dat delen met de politie? Of heb je de politie bekogeld en wil je jezelf melden? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Het delen van informatie kan ook anoniem via 0800-7000.   


» Politie.nlzondag 31 december 2023, 22:30 uur
Agent loopt gehoorschade op door vuurwerkregen in Ferwert, ook politiewagen raakt beschadigd
Leeuwarder CourantEen agent heeft in de nacht van zaterdag op zondag gehoorschade opgelopen in Ferwert. Dit gebeurde toen de politie werd bekogeld met vuurwerk.
» Leeuwarder Courant
zondag 31 december 2023, 12:42 uur
Politie met vuurwerk belaagd door veertig mensen in Ferwert
de TelegraafDe politie is in Ferwert (Friesland) door zo’n veertig mensen belaagd met zwaar vuurwerk. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag, nadat agenten afkwamen op een melding van een brand. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de orde te herstellen.
» de Telegraaf
zondag 31 december 2023, 11:37 uur
LIVE | Vuurwerkshow Hoek van Holland afgelast, politie bekogeld met vuurwerk in Friese Ferwert
BN DeStemDe grote vuurwerkshows die rond middernacht staan gepland in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag gaan vooralsnog door. De organisatoren en de betrokken gemeenten laten weten dat de seinen ondanks de harde wind op groen staan, maar dat later op de dag een definitief besluit genomen wordt. De vuurwerkshows in Hoek van Holland en Waddinxveen zijn wel afgeblazen.Lees hier alles over oud en nieuw 2023/2024.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Ferwert

31 december 22:30Agent loopt gehoorschade op door vuurwerkregen in Ferwert, ook politiewagen raakt beschadigd
6 juli 20:48Nieuwe haven in Ferwert moet veerdienst Ameland redden
RSS.