menu
zoek

Nieuws Geldrop

Man overlijdt door metalen kogel bij Highland Games

zondag 7 augustus 2022, 17:39 uur

Een 65-jarige man uit Geldrop overleed zondag aan het begin van de middag toen hij op het terrein van Landgoed Kasteel Geldrop werd geraakt door een metalen bal die werd gebruikt tijdens Highland Games. Toegesnelde hulpverleners en gealarmeerde hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. De politie onderzoekt wat er precies gebeurde.

Waar: A27 bij Nieuwendijk in Geldrop

De man was als bezoeker aanwezig op het landgoed. Hij werd geraakt door een metalen bal, voorzien van een handvat, die tijdens de Highland Games competitie door één van de deelnemers was weggeslingerd. Het slachtoffer was op het moment van het fatale ongeluk geen toeschouwer van het betreffende competitieonderdeel. Hij liep achter een metershoge heg op een pad, dat geen onderdeel uitmaakte van het evenementsterrein. Het evenement werd na het incident direct gestopt. Voor getuigen die daar behoefte aan hebben is Slachtofferhulp beschikbaar. De politie onderzoekt hoe dit ongeluk kon gebeuren. We deden onderzoek naar de veiligheidsmaatregelen op het terrein en horen betrokkenen en getuigen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Geldrop. Locatie nieuws: 51.42583 / 5.55713 A27 bij Nieuwendijk
A27 bij Nieuwendijk in Geldrop


woensdag 10 augustus 2022, 14:10 uur
Highland Games had geen vergunning, gemeente stelt onderzoek in
Leeuwarder CourantDe gemeente Geldrop-Mierlo had geen vergunning gegeven voor het fatale evenement Highland Games, waarbij een passant door een zware metalen bal werd geraakt en om het leven kwam. De organisatie had zo’n vergunning niet aangevraagd, zei een woordvoerster van de gemeente woensdagmiddag na berichtgeving van Omroep Brabant. De gemeente heeft besloten tot een extern onderzoek, volgens de woordvoerster om te analyseren wat er gebeurd is en om ervan te leren.
» Leeuwarder Courant
dinsdag 9 augustus 2022, 21:51 uur
Evenement in Geldrop waarbij iemand omkwam had helemaal geen vergunning
NU.nlDe Highland Games in Geldrop, waarbij zondag een toevallige voorbijganger om het leven kwam door een metalen bal, had helemaal geen vergunning. De locatie, Landgoed Kasteel Geldrop, heeft geen permanente vergunning en de gemeente had er geen afgegeven.
» NU.nl
dinsdag 9 augustus 2022, 21:14 uur
Fatale Highland Games zonder vergunning, gemeente wil extern onderzoek
Omroep BrabantDe Highland Games in Geldrop waarbij afgelopen zondag een toevallige voorbijganger om het leven kwam, zijn gehouden zonder dat hiervoor een vergunning was verstrekt. Bij de gemeente Geldrop-Mierlo is nooit een aanvraag ingediend. Ook heeft de Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, waar het festijn werd gehouden, geen permanente evenementenvergunning.
» Omroep Brabant
dinsdag 9 augustus 2022, 19:42 uur
Highland Games in Baarland schrikken van dodelijk incident Geldrop, veiligheid aangescherpt
PZCBAARLAND - De organisatie van de HighlandGames by the Sea, op 21 augustus in Baarland, heeft de veiligheidsmaatregelen aangescherpt. Aanleiding is het fatale incident afgelopen weekend in Geldrop.
» PZC
dinsdag 9 augustus 2022, 16:00 uur
Bloemen voor omgekomen Jan na ongeluk Geldrop:'Dit gaan we nooit vergeten'
Omroep BrabantOp het veld bij Kasteel Geldrop waar zondag de Highland Games met fatale afloop werden gehouden, spelen kinderen. In de bloementuin, waar de 65-jarige Jan dodelijk werd getroffen door een metalen bal, genieten bezoekers van de bloemenpracht en de schaduw van de bomen. Alleen een bankje met een paar bosjes bloemen en een kladblok waarop mensen een boodschap ter nagedachtenis van Jan kunnen schrijven, herinneren aan het bizarre ongeval.
» Omroep Brabant
dinsdag 9 augustus 2022, 13:00 uur
Dodelijk ongeluk tijdens Highland Games: andere gemeenten waren strenger
Omroep BrabantEr is nog steeds veel onduidelijk over het fatale ongeluk tijdens de Highland Games in Geldrop, waarbij een 65-jarige man om het leven kwam. De gemeente Geldrop en de politie onderzoeken samen of er toch een vergunning nodig was geweest voor het evenement. In andere gemeenten waar de Highland Games eerder plaatsvonden, werden wél aparte vergunningen aangevraagd, omdat het evenement de nodige risico's met zich meebrengt.
» Omroep Brabant
maandag 8 augustus 2022, 22:09 uur
Verwijtbare fouten of gruwelijke pech bij Highland Games in Geldrop?
Brabants DagbladGELDROP - Is het alleen gruwelijke pech of zijn bij de Highland Games in Geldrop verwijtbare fouten gemaakt? Die vraag staat centraal na het ongeval waarbij een 65-jarige inwoner zondag in de kasteeltuin dodelijk werd geraakt door een metalen bal.
» Brabants Dagblad
maandag 8 augustus 2022, 16:56 uur
Gedenkplek voor man uit Geldrop die omkwam door metalen bal
Omroep BrabantOp een gedenkplek in de Kasteeltuinen in Geldrop kunnen mensen sinds maandag hun steun betuigen aan de nabestaanden van de man die daar om het leven kwam. De 65-jarige man uit Geldrop liep zondag achter de heg van de tuin waar op dat moment de Nederlandse kampioenschappen Highland Games plaatsvonden. Een metalen bal die over de heg slingerde kwam tegen zijn hoofd aan en dat werd hem fataal.
» Omroep Brabant
zondag 7 augustus 2022, 21:00 uur
Nieuwsoverzicht | Politie zoekt duo dat casino wilde overvallen - Varkens bestieren de catwalk
BN DeStemEen 65-jarige inwoner van Geldrop is zondagmiddag overleden bij een ongeval op het Open NK Highland Games in in de gemeente. Verder is een politieachtervolging geëindigd met een crash op de A27 bij Nieuwendijk. En in Aarle-Rixtel bestieren varkens de catwalk. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
» BN DeStem
zondag 7 augustus 2022, 18:31 uur
Organisatie na ongeluk Highland Games: 'We zijn er kapot van'
Omroep BrabantMet grote verslagenheid wordt er gereageerd op het vreselijke ongeluk dat een 65-jarige inwoner van Geldrop trof bij de Highland Games in Geldrop. Hij werd geraakt door een zware metalen bal die verkeerd werd weggeslingerd en per ongeluk over de heg in een naastgelegen bloemenveld terecht kwam, waar het slachtoffer net wandelde. Voorzitter Adri Geerts van de organiserende Stichting Village Marketing Geldrop-Mierlo is zeer geraakt door het ongeluk.
» Omroep Brabant
zondag 7 augustus 2022, 16:58 uur
Man (65) overleden bij Highland Games in Geldrop door metalen bal
Metro
» Metro
zondag 7 augustus 2022, 15:52 uur
Video | Wandelaar komt om door metalen bal bij Highland Games in Geldrop
NU.nlBij de Highland Games is zondagmiddag een man overleden nadat hij werd geraakt door een metalen bal tijdens een van de onderdelen. De Highland Games vonden zondag plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop.
» NU.nl
zondag 7 augustus 2022, 15:19 uur
Toeschouwer Highland Games Geldrop overlijdt door metalen bal
Blik op NieuwsIn Geldrop is zondagmiddag een 65-jarige man om het leven gekomen toen hij door een zware metalen bal werd geraakt. Dit meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 7 augustus 2022, 13:43 uur
Getuigen dodelijk ongeluk: ‘Slachtoffer zag metalen bal niet aankomen’
Omroep Brabant"De slinger week af, we zagen de bal over de heg gaan en vervolgens hoorden we een vrouw heel hard schreeuwen." Dat is wat een bezoeker uit Geldrop zag gebeuren toen het zondag helemaal mis ging tijdens de open Nederlandse kampioenschappen Highland Games in die plaats. Een man van 65 die achter de heg liep werd geraakt door de metalen bal en overleed. "Het was geen toeschouwer", legt de bezoeker uit.
» Omroep Brabant
zondag 7 augustus 2022, 13:40 uur
Man (65) dood door metalen bal op Highland Games
de TelegraafBij de Highland Games in Geldrop is een 65-jarige inwoner van die plaats overleden nadat hij werd geraakt door een metalen bal.
» de Telegraaf
zondag 7 augustus 2022, 13:14 uur
Toeschouwer (65) Highland Games overleden in Brabant, geraakt door metalen bal
de GelderlanderGELDROP - Bij de Highland Games in Geldrop is zondagmiddag een man uit het publiek geraakt door een metalen bal bij één van de onderdelen en overleden. De toegesnelde hulp van de traumahelikopter mocht niet meer baten. De Highland Games zijn voorlopig stilgelegd.
» de Gelderlander
zondag 7 augustus 2022, 13:14 uur
Toeschouwer Highland Games overleden in Geldrop, geraakt door metalen bal
PZCBij de Highland Games in Geldrop is zondagmiddag een 65-jarige man uit het publiek geraakt bij het kogelslingeren en overleden. De hulp van een traumahelikopter mocht niet meer baten. De Highland Games zijn voorlopig stilgelegd.
» PZC
zondag 7 augustus 2022, 13:04 uur
Brabander (65) komt om het leven door metalen bal van Highland Games
BN DeStemGELDROP - Bij de Highland Games in Geldrop is zondagmiddag een man overleden doordat hij werd geraakt door een metalen bal bij één van de onderdelen. Het gaat om een 65-jarige inwoner van Geldrop. Inzet van de traumahelikopter mocht niet meer baten. De Highland Games zijn voorlopig stilgelegd.
» BN DeStem
zondag 7 augustus 2022, 12:49 uur
Dode bij Highland Games in Geldrop, slachtoffer geraakt door metalen bal
Omroep BrabantEr is zondag een dode gevallen tijdens de open Nederlandse kampioenschappen Highland Games in Geldrop. Het gaat om een 65-jarige man uit Geldrop. Dat meldt de politie.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Geldrop

26 mei 19:43Man die op Highland Games metalen bal wierp die bezoeker doodde niet vervolgd
25 april 22:33Man uit Geldrop krijgt tien jaar cel voor brute moord op psychologe
16 april 07:00GGD probeert complete wijk in Geldrop te laten stoppen met roken
16 maart 23:02Video | Slachtafval vliegt uit vrachtwagen bij botsing op A67
15 maart 23:07Man dood aangetroffen in sloot Geldrop
31 januari 20:07Gokmiljonairs moeten 24 miljoen euro terugbetalen aan de staat
29 januari 19:00Prullenbakbrand vlot geblust
31 december 06:38Overleden vrouw aangetroffen na brand in Geldrop
5 december 14:36Jonge pyromaan verraadt zichzelf bij branden in natuurgebied
18 november 06:12112-nieuws: brand bij garagebedrijf in Geldrop • gewonde bij steekpartij
8 november 19:02Dode bij Highland Games in Geldrop: 'Organisatie vergat vergunning'
31 oktober 15:27Speciaal arrestatieteam haalt man uit flatwoning in Geldrop en vindt wapens binnen
14 oktober 15:19Explosie bij woning in Geldrop
19 september 10:49Explosie en brand bij grillroom: politie houdt rekening met brandstichting
15 augustus 12:53Onderzoek naar ongeluk Highland Games waarbij 65-jarige man overleed
10 augustus 14:10Highland Games had geen vergunning, gemeente stelt onderzoek in
13 juli 09:01Scooterrijder overlijdt bij aanrijding, auto raakt hem als hij wil oversteken
24 juni 08:56Vrachtwagen met staal kantelt op rotonde naar oprit A67 in Geldrop
23 juni 16:07Man en vrouw vastgebonden en mishandeld tijdens brute woningoverval
13 juni 14:58Gewonde op A67 toch niet aangereden door vrachtwagen
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?