menu
zoek

Nieuws Groningen

Man overleden na schietincident in centrum van Groningen

zondag 10 juli 2022, 09:53 uur

Een 50-jarige man uit Leeuwarden is overleden als gevolg van een schietincident dat zaterdagavond rond 20:00 uur plaatsvond in de Haddingestraat in het centrum van Groningen. Twee andere mannen van 47 en 58 jaar uit Leeuwarden raakten bij dit incident gewond. De politie heeft een 24-jarige man uit Groningen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Waar: Haddingestraat in Groningen

De politie kreeg zaterdagavond rond 19:55 uur een melding van het schietincident in de Haddingestraat. In deze straat werd de 50-jarige man uit Leeuwarden met ernstige verwondingen aangetroffen. Onder andere de traumahelikopter van het MMT kwam ter plaatse voor de hulpverlening. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en daar is hij uiteindelijk overleden als gevolg van zijn verwondingen. Het 47-jarige slachtoffer is ook voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De drie mannen zijn gewond geraakt als gevolg van het schietincident. Aanhouding De politie heeft ongeveer een kwartier na het incident in de Boteringestraat een 24-jarige man uit Groningen aangehouden, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Hij zit vast en hij zal worden verhoord over het schietincident. De verdachte zit in beperkingen en dat houdt in dat hij alleen maar contact mag hebben met zijn advocaat. Conflict De politie gaat er op dit moment vanuit dat er een conflict is voorafgegaan aan het schietincident. Hierbij waren in ieder geval de slachtoffers en de uiteindelijke verdachte betrokken. Uit onderzoek moet nog blijken wat de reden was voor dit conflict. De politie spreekt met zoveel mogelijk getuigen. Op de plaats van het schietincident is forensisch onderzoek gedaan. Daarnast wordt gekeken of er camerabeelden uit de omgeving kunnen worden veiliggesteld. Deel geen beelden Er zijn ook beelden van het schietincident die rondgaan op sociale media. De politie kent deze beelden en ze zijn ook onderdeel van het onderzoek. We willen iedereen echter oproepen om deze beelden te verwijderen en niet verder te delen. Er is sprake van incident met een zeer ernstige afloop en het delen van deze beelden is confronterend en kwetsend voor de betrokkenen en familie en bekenden van de slachtoffers. Mocht u beschikken over nieuwe beelden van het incident of iets wat aan het conflict is voorafgegaan, dan vragen we u die alleen te delen met de politie, zodat we daar onderzoek naar kunnen doen. Heeft u tips? Het onderzoek naar de aanleiding van het schietincident is dus volop gaande. Heeft u meer informatie over het schietincident of over de mogelijke toedracht van het conflict? We vragen u dan contact op te nemen met de politie door te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier invullen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Groningen. Locatie nieuws: 53.21615 / 6.56564 Haddingestraat
Haddingestraat in Groningen


zondag 10 juli 2022, 16:08 uur
Man uit Leeuwarden (50) overleden na schietpartij Groningen
Groninger KrantGRONINGEN – Een 50-jarige man uit Leeuwarden is overleden nadat hij zaterdag werd neergeschoten in het centrum van Groningen. De man was betrokken bij een ruzie aan de Haddingestraat. Schokkende videobeelden van de schietpartij laten zien hoe hij gericht en van dichtbij wordt neergeschoten.
» Groninger Krant
zondag 10 juli 2022, 13:41 uur
Man overleden na schietpartij in Groningse binnenstad, verdachte opgepakt
NU.nlBij een schietpartij in de binnenstad van Groningen is zaterdagavond een vijftigjarige man uit Leeuwarden neergeschoten. Hij is uiteindelijk aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis, meldt de politie zondag.
» NU.nl
zondag 10 juli 2022, 13:23 uur
Dode en twee gewonden bij schietpartij binnenstad Groningen
Blik op NieuwsIn de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dit meldt de politie. Een 50-jarig slachtoffer dat gewond raakte overleed kort daarna in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
» Blik op Nieuws
zondag 10 juli 2022, 13:14 uur
Leeuwarder (50) overleden na schietincident binnenstad Groningen
de TelegraafDe schietpartij in de Haddingestraat in Groningen zaterdagavond heeft een 50-jarige man uit Leeuwarden het leven gekost, meldt de politie zondagmiddag. Twee mannen van 47 en 58 jaar oud uit Leeuwarden raakten gewond. Een 24-jarige man uit Groningen is aangehouden voor betrokkenheid bij het schietincident.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 11:56 uur
Schietpartij in Groningen gefilmd
de TelegraafIn Groningen loopt een ruzie tussen buurtbewoners uit de hand. Een man die probeert te vluchten trekt een wapen en lost meerdere schoten. De politie bevestigt zondag dat een 50-jarige man bij het voorval is overleden.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 11:00 uur
Drie personen gewond bij schietpartij binnenstad Groningen
Blik op NieuwsIn de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt bij een schietpartij. Dit meldt de politie.
» Blik op Nieuws
zondag 10 juli 2022, 11:00 uur
Beelden opgedoken van schietpartij in Groningen: ’Oprotten, wegwezen!’
de TelegraafDe schutter die zaterdagavond in de Haddingestraat in Groningen een man van 50 van het leven heeft beroofd en nog twee andere mannen verwondde, werd door hen opgejaagd. Dat blijkt uit videobeelden die zijn opgedoken.
» de Telegraaf
zondag 10 juli 2022, 10:33 uur
Video | Getuige filmt schietpartij op klaarlichte dag in Groningen
NU.nlDrie mensen zijn zaterdagavond gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Een getuige filmde het incident. Wat het motief van de schietpartij is, is nog niet bekend.
» NU.nl
zondag 10 juli 2022, 10:33 uur
Slachtoffer schietpartij Groningen overleden (UPDATE)
CrimesiteBij een schietpartij in hartje Groningen is zaterdagavond een man om het leven gekomen. Twee anderen raakten gewond. De politie hield een 24-jarige verdachte aan.
» Crimesite
zondag 10 juli 2022, 09:54 uur
Dode na schietpartij in binnenstad Groningen
NOSBij een schietpartij in de Groningse binnenstad gisteravond is een dode gevallen. Het gaat om een 50-jarige man uit Leeuwarden. Hij werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.
» NOS
zondag 10 juli 2022, 08:33 uur
Drie gewonden bij schietpartij in hartje Groningen (video)
Groninger KrantGRONINGEN – Bij een schietpartij aan de Haddingestraat in het centrum van Groningen zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt. Het heftige voorval gebeurde gisteren rond 20.00 uur. Op deze video is te zien dat een groep van circa 10 personen een man uit de straat verdrijft. De man heeft een pistool in zijn hand die …
» Groninger Krant
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
de StentorDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» de Stentor
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
BN DeStemDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» BN DeStem
zaterdag 9 juli 2022, 20:46 uur
Drie gewonden bij schietpartij Groningen, verdachte aangehouden
Brabants DagbladDrie mensen zijn gewond geraakt bij een schietpartij in de Groningse binnenstad. Het incident vond rond 20.00 uur vanavond plaats in de Haddingestraat. Dat meldt de politie.
» Brabants Dagblad
zaterdag 9 juli 2022, 20:42 uur
Drie gewonden bij schietpartij in binnenstad van Groningen
de TelegraafBij een schietpartij in de Haddingestraat in de binnenstad van Groningen zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Groningen

1 oktober 22:05AZ klimt naar koppositie: teruggekeerde Jesper Karlsson neemt Alkmaarders bij de hand
1 oktober 14:35Geloof op Groningen Airport Eelde: '2024 wordt interessant jaar'
1 oktober 07:20Ambulancezorg Groningen: altijd geprobeerd problemen op te lossen
30 september 18:35Ollongren: einde gaswinning zou 1,9 miljard schelen in versterking
29 september 23:09Staatssecretaris Vijlbrief hint op 'lossere' aanpak bevingsschade
29 september 20:00Bestuursvoorzitter Bas Kortmann van schadeloket IMG vindt dat hij te weinig bevoegdheden heeft
29 september 18:45KNMI geeft code geel voor kustgebied Groningen vanwege zware windstoten
29 september 11:46Achthonderd schademeldingen na recente aardbevingen in Noordoost-Groningen
29 september 09:57Oud-PvdA-bestuurder Hans Alders voelde zich belazerd: ’NAM ondermijnde versterkingsopgave’
27 september 07:58Rutte over kritiek op onzichtbaarheid
26 september 22:00'Ik heb geknokt voor mijn huis, maar had voor mijn kind moeten knokken'
26 september 21:47Luc Castaignos houdt conditie op peil bij FC Groningen
26 september 19:15Zo ziet de nieuwe spoedeisende hulp en traumakamer van het UMCG in Groningen eruit | video
25 september 22:12136 meldingen over schade na aardbevingen in Groningen
25 september 21:11Man spietst arm op hek bij Drafbaan in Groningen
24 september 23:20Groningen Airport Eelde zet hangardeuren open op Burendag
24 september 14:43Twee aardbevingen op één dag in Noordoost-Groningen
24 september 12:02Politie zoekt twee verdachten schietincident Bataviastraat Groningen
23 september 12:38Politie houdt drie mannen aan in Winsum na autodiefstal en mogelijke beroving in Groningen
21 september 23:26Woensdag geen treinen meer tussen Groningen en Assen door aanrijding
RSS.