menu
zoek

Nieuws Groningen

Drie aanhoudingen in onderzoek naar explosie Herestraat in Groningen

donderdag 2 november 2023, 14:57 uur

De politie heeft op afgelopen week drie vrouwen uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van een explosie op 12 september in de Herestraat in Groningen. In dit onderzoek is ook een 17-jarige jongen uit Tilburg aangemerkt als verdachte.

Waar: Siersteenlaan in Groningen

Op 12 september vond er rond 23:40 uur een flinke explosie plaats bij een bedrijfspand in de Herestraat in Groningen. Niemand raakte gewond, maar omwonenden moesten uit voorzorg hun woning verlaten. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de explosie.   Beperkingen Het onderzoek leidde op 31 oktober tot de aanhouding van de 18-jarige vrouw uit Tilburg. Op woensdag 1 november zijn twee vrouwen van 19 en 18 jaar uit Tilburg aangehouden. De drie verdachten zitten in volledige beperkingen en dat betekent dat ze alleen maar contact mogen hebben met een advocaat. Ook kunnen we als politie inhoudelijk verder ook niet op hun zaak in gaan. Explosie Langestraat Winschoten Daarnaast verdenkt de politie ook een 17-jarige jongen uit Tilburg van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie. Hij werd op 22 oktober aangehouden in het onderzoek naar een explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten. De rechtbank in Groningen besloot woensdag dat de 17-jarige jongen dertig dagen langer vast blijft zitten. Ook blijft hij in beperkingen. Onderzoek gaat verder Het onderzoek naar de explosie in de Herestraat van 12 september gaat verder. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen volgen. Team Grootschalige Opsporing Vanaf juli hebben er een aantal geweldsincidenten plaatsgevonden in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Een zogeheten Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of er een verband is tussen de verschillende geweldsincidenten. In het onderzoek houden we rekening met meerdere mogelijke scenario’s. Eén van die scenario’s is dat de verschillende incidenten onderdeel zijn van één of meer onderlinge conflicten in het criminele circuit. Het is de prioriteit van de politie om de daders op te sporen en het geweld te stoppen. Bekijk het dossier met informatie over alle incidenten via deze link. Eerdere aanhoudingen Eerder al hield de politie twee mannen van 58 en 21 jaar uit Winschoten aan op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan. Voor dat schietincident werd ook een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. In het onderzoek naar de explosie op 16 september in de Langestraat in Winschoten zijn in totaal vijf aanhoudingen verricht. Het gaat om vier mannen van 20, 19, 19 en 17 jaar en een vrouw van 19 jaar en ze komen allemaal uit Tilburg. Tips en informatie Heb je tips over de geweldsincidenten? Of heb je andere informatie of camerabeelden die ons kunnen helpen in ons onderzoek? Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of deel je informatie via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Je kunt met informatie ook terecht bij het Team Criminele Inlichtingen. Dat team is getraind in het vertrouwelijk en in het geheim inwinnen van informatie van tipgevers die beschermd moeten worden. U kunt uw informatie veilig en afgeschermd bij hen kwijt via 088 - 6617734.


» Politie.nl

Kaart nieuws Groningen. Locatie nieuws: 53.22656 / 6.53287 Siersteenlaan
Siersteenlaan in Groningen


vrijdag 3 november 2023, 11:10 uur
Tilburgers vast, verdacht van explosies in Groningen
CrimesiteEen 17-jarige Tilburgse jongen die al eerder was aangehouden voor verdenking van betrokkenheid van een explosie in Winschoten, wordt nu ook verdacht van een explosie in de stad Groningen. De politie hield ook drie vrouwen aan in verband hiermee. Verdacht De rechtbank in Noord-Nederland heeft besloten dat twee Tilburgers van 17 en 20 jaar oud […] Het bericht Tilburgers vast, verdacht van explosies in Groningen verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
donderdag 2 november 2023, 20:30 uur
Drie Tilburgse vrouwen opgepakt na explosie en ontruiming
Omroep BrabantDe politie heeft deze week drie jonge vrouwen uit Tilburg opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een explosie bij een schoonheidssalon aan de Herestraat in Groningen. Niemand raakte gewond, maar mensen moesten wel uit voorzorg hun woning verlaten. De explosie vond op 12 september om halftwaalf 's avonds plaats bij een schoonheidssalon in het centrum van de stad.
» Omroep Brabant
donderdag 2 november 2023, 15:44 uur
Groep professionele bedelaars strijkt neer in Groningen. In andere steden vormen ze een plaag
Dagblad van het NoordenDe Etos aan de Herestraat in Groningen wordt verbouwd. Grote houten platen onttrekken het zicht op de winkel. Alleen de entree is nog bereikbaar, maar daar zetelt een man in een rolstoel. Met een bord op zijn schoot: ‘I’m very hungry. God bless you’.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 2 november 2023, 15:26 uur
Minderjarige jongen (17) uit Tilburg ook verdacht van explosie in Herestraat Groningen
Dagblad van het NoordenEen 17-jarige jongen uit Tilburg wordt nu ook in verband gebracht met de explosie bij de schoonheidssalon in de Herestraat, meldt de politie.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 2 november 2023, 15:23 uur
Drie vrouwen uit Tilburg (18 en 19 jaar) opgepakt voor explosie Herestraat
RTV NoordDe politie heeft afgelopen week drie vrouwen uit Tilburg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie in de Herestraat in Groningen op 12 september. Het gaat om twee 18-jarigen en een 19-jarige.
» RTV Noord
woensdag 1 november 2023, 22:00 uur
Verdacht pakketje aangetroffen
HardnieuwsGRONINGEN - Woensdagmorgen 3 april tegen 10.40 uur werd een verdacht pakketje aangetroffen bij een winkelcentrum aan de Siersteenlaan in Groningen.
» HardnieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: RTV Noord

Meer nieuws uit Groningen

20 april 23:06FC Groningen schroeft de spanning in de eerste divisie verder op met ruime zege op SC Cambuur
20 april 16:56In het spoor van de anti-Eelde-activisten op Groningen Airport. 'Dit is vandaag onze rotonde'
19 april 21:00Rondje Groningen: Een hectische... uhhh: historische dag!
18 april 15:16Lichtgewonde bij schietpartij in Groningen
18 april 13:32Wet sluiting gaskraan Groningen gaat vrijdag al in, sneller dan gepland
18 april 10:54Ze zijn wit, wollig en dol op gras: stadskudde is weer aan de slag in Groningen
18 april 10:30Vapiano-pand wordt pop-up expositie van Kunstpunt Groningen. 'Kunnen het beter nuttig gebruiken'
17 april 21:10Bekladding academiegebouw leidt bij RUG tot mogelijk extra veiligheidsmaatregelen
17 april 17:31Frank van Mosselveld opvolger Wouter Gudde bij FC Groningen: nieuwe directeur wacht pittige klus
17 april 13:50Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken Het Hogeland en Eemsdelta op 14 mei
17 april 11:10Oproep: hang allemaal de vlag uit in Groningen om einde gaswinning te vieren
15 april 16:41Thomas van Groningen debuteert als presentator Op1: ‘Een hele eer’
15 april 16:09Groningen Airport Eelde gaat samenwerken met Schiphol en krijgt meer vluchten
15 april 15:34In Voorjaarsnota 2 miljard euro extra voor 'Groningen' maar dat was deels al apart gezet
14 april 19:30Vughtse hockeysters zijn riante uitgangspositie kwijt
14 april 19:26FC Groningen blijft met zege op VVV in spoor van Willem II en Roda JC
13 april 17:44Midden-Groningen vlagt week lang voor 79 jaar bevrijding
13 april 09:38Universiteitsgebouw in Groningen beklad met pro-Gaza leuzen. 'RUG supports genocide'
13 april 09:19Gemeente Groningen wint Gouden Wortel 2024
12 april 16:54Vijf drugsdealers aangehouden in Groningen, drugs, auto's en scooter in beslag genomen
RSS.