menu
zoek

Nieuws Harkema

Zes personen aangehouden na aantreffen hennepkwekerijen in Harkema en Kootstertille

vrijdag 3 februari 2023, 13:00 uur

Onderzoek leidde de politie op donderdag 2 februari naar een woning in Harkema en een loods in Kootstertille. Op beide locaties werd een actieve hennepkwekerij aangetroffen. De politie heeft zes personen aangehouden, zij worden verdacht van het produceren en het medeplichtig zijn aan het produceren van hennep.

Totaal 602 hennepplanten aangetroffen Op de locatie in Kootstertille werd in een loods een actieve kwekerij gevonden met in totaal 546 planten. Ook werden hier tientallen kilo’s hennep, contant geld en sieraden in beslag genomen. In Harkema werd in de woning een kwekerij met 56 planten aangetroffen. Zes verdachten aangehouden De politie heeft zes verdachten aangehouden. Het gaat om een man van 34 jaar en een vrouw van 33 jaar uit Harkema, een 30-jarige man uit Opende, een 59-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân en een 72-jarige man en 65-jarige vrouw uit Kootstertille. Tegen deze personen is proces-verbaal opgemaakt. De verdachten zullen zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter. De hennep en de planten zijn in beslag genomen en de drugs zal worden vernietigd. Op in ieder geval één van de panden wordt beslag gelegd. Dit in verband met het ontnemen van crimineel vermogen. Meld Misdaad Anoniem De aanleiding voor het onderzoek naar deze hennepkwekerijen was een melding die gedaan is via Meld Misdaad Anoniem. Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij in uw omgeving? Meld dit dan, dan kunnen wij dit verder onderzoeken. Dit kan anoniem en 24 uur per dag via het online formulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.


» Politie.nl

Kaart nieuws Harkema. Locatie nieuws: 53.18565 / 6.13005


vrijdag 3 februari 2023, 14:33 uur
Hennepkwekerijen aangetroffen in Harkema en Kootstertille; zes personen aangehouden
Leeuwarder CourantDe politie ontdekte op woensdag 2 februari in een woning in Harkema en een loods in Kootstertille een actieve hennepkwekerij.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Harkema

30 november 18:58Jouke slachtoffer van dubbele diefstal: inbrekers stelen duiven met tonnen aan waarde
10 augustus 11:34Poiesz in Harkema ontruimd vanwege gaslekkage
3 februari 14:33Hennepkwekerijen aangetroffen in Harkema en Kootstertille; zes personen aangehouden
5 november 22:40Doodzieke schildpad via post verstuurd: ‘Regelrechte dierenmishandeling’
25 juli 09:34Stortbuien leiden tot wateroverlast in Friesland
RSS.