menu
zoek

Nieuws Heijen

Twee lichamen aangetroffen in zoekactie incident te water

zaterdag 27 mei 2023, 16:46 uur

Nadat vrijdag- op zaterdagnacht de melding werd gedaan dat er personen te water zouden zijn geraakt in de Maas, is er door de politie en brandweer onafgebroken gezocht naar de twee vermiste opvarenden. Zaterdagmiddag zijn de lichamen van deze twee opvarenden aangetroffen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de toedracht van het incident.

Waar: Mergeldijk in Heijen

Duikers van de brandweer en het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie hebben onafgebroken gezocht naar de twee vermiste opvarenden. Zaterdagmiddag werd het vaartuig in kwestie en de lichamen van beide slachtoffers aangetroffen in de Maas, bij de uitmonding van de Oude Maas. Er kan geen verdere informatie over de slachtoffers worden vrijgegeven, omdat eerst gesprekken gevoerd moeten worden met de nabestaanden. Omstanders en betrokkenen worden in contact gebracht met slachtofferhulp. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het incident. Daarbij is een noodlottig ongeval een van de meest waarschijnlijke scenario’s. Lees hier de eerdere berichtgeving.      


» Politie.nl

Kaart nieuws Heijen. Locatie nieuws: 51.66950 / 5.97362 Mergeldijk
Mergeldijk in Heijen


zaterdag 27 mei 2023, 04:50 uur
Ongeval te water
Politie.nlVrijdag- op zaterdagnacht heeft er een eenzijdig ongeval met een vaartuig plaatsgevonden op de Maas. Twee opvarenden zijn inmiddels terecht. De brandweer zoekt momenteel nog te water naar nog twee andere personen die waarschijnlijk ook op het moment van het ongeval op het bootje aanwezig waren.
Even na 02:30 uur ontving de politie van vrijdag- op zaterdagnacht melding over een bootje dat betrokken zou zijn geweest bij een eenzijdig ongeval op de Maas. De hulpdiensten zijn daarop ter plaatse gegaan ter hoogte van de Mergeldijk. Twee personen zijn vervolgens aangetroffen. Een persoon was ongedeerd en de ander is van de benodigde medische zorg voorzien. Uit het verhaal van de opvarenden bleek dat er waarschijnlijk nog 2 andere personen op het moment van het ongeval op het vaartuig aanwezig waren. De brandweer is sindsdien bezig met een zoekactie te water. De politie is daarnaast ter plaatse om de zoekactie optimaal te kunnen faciliteren. Er is op dit moment niet meer informatie beschikbaar. Zodra er nieuws is over de andere twee mogelijke opvarenden, wordt er aanvullende berichtgeving gedeeld. Update 08:30 uur Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over wat er zich vannacht heeft afgespeeld. Van de twee personen die vannacht zijn aangetroffen, blijkt maar een persoon een opvarende van het bootje te zijn gweest. De andere persoon was niet op het vaartuig aanwezig op het moment van het ongeval. Naar de andere twee opvarenden wordt nog altijd onafgebroken gezocht door de brandweer. Ook het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie gaat bijstand verlenen aan deze zoektocht op de Maas.   

» Politie.nl
zondag 28 mei 2023, 13:20 uur
Bij bootongeluk op Maas omgekomen mannen komen uit Duitsland
NU.nlDe twee mannen die zaterdagochtend om het leven kwamen bij een ongeval met een bootje op de Maas bij Heijen (Limburg) kwamen uit Duitsland. Ze waren 37 en 38 jaar oud, schrijft de politie zondag op Twitter.
» NU.nl
zaterdag 27 mei 2023, 17:19 uur
Limburgse politie vindt lichamen van twee vermiste vissers in de Maas
de StentorDe Limburgse politie heeft zaterdagmiddag twee lichamen gevonden in de Maas bij Heijen, in het noorden van de provincie. Het zijn de stoffelijke overschotten van twee vermiste opvarenden van een bootje. Zij raakten afgelopen nacht te water bij wat waarschijnlijk een noodlottig ongeval was.
» de Stentor
zaterdag 27 mei 2023, 17:19 uur
Limburgse politie vindt lichamen van twee vermiste vissers in de Maas
BN DeStemDe Limburgse politie heeft zaterdagmiddag twee lichamen gevonden in de Maas bij Heijen, in het noorden van de provincie. Het zijn de stoffelijke overschotten van twee vermiste opvarenden van een bootje. Zij raakten afgelopen nacht te water bij wat waarschijnlijk een noodlottig ongeval was.
» BN DeStem
zaterdag 27 mei 2023, 17:19 uur
Politie vindt lichamen van twee vermiste vissers in de Maas
de GelderlanderDe Limburgse politie heeft zaterdagmiddag twee lichamen gevonden in de Maas bij Heijen, in het noorden van de provincie. Het zijn de stoffelijke overschotten van twee opvarenden van een bootje die afgelopen nacht te water raakten bij wat waarschijnlijk een noodlottig ongeval was.
» de Gelderlander
zaterdag 27 mei 2023, 17:08 uur
Twee lichamen gevonden in Maas na bootongeluk bij Limburgs Heijen
NU.nlDe politie heeft zaterdag twee lichamen gevonden in de Maas. Het zijn de lichamen van twee personen die vrijdagavond te water waren geraakt op de rivier bij de Limburgse plaats Heijen.
» NU.nl
zaterdag 27 mei 2023, 16:56 uur
Twee lichamen gevonden bij zoektocht naar vermisten in Maas
1LimburgDe twee vermisten van het ongeval met een boot op de Maas ter hoogte van Heijen zijn zaterdagmiddag in het water gevonden. Ze hebben het ongeval niet overleefd.
» 1Limburg
zaterdag 27 mei 2023, 16:49 uur
Lichamen van twee vermiste opvarenden gevonden na bootongeluk Heijen
De LimburgerNa een intensieve zoektocht heeft de brandweer de lichamen van de twee nog vermiste opvarenden van het bootje dat er in de nacht van vrijdag op zaterdag omsloeg op de Maas bij Heijen, gevonden.
» De Limburger
zaterdag 27 mei 2023, 13:54 uur
Hulpdiensten vinden na lange zoekactie de lichamen van 2 vermisten na bootongeval op de Maas
Blik op NieuwsIn de nacht van vrijdag op zaterdagnacht heeft er op de Maas in het Limburgse Heijen een eenzijdig ongeval met een vaartuig plaatsgevonden. Dit meldt de politie zaterdag.
» Blik op Nieuws
zaterdag 27 mei 2023, 12:07 uur
Video | Politie zet boot en helikopter in bij zoektocht naar vermiste opvarenden in Limburg
NU.nlHulpdiensten hebben een zoektocht opgezet naar de twee vermiste opvarenden op de Maas in Limburg. In de nacht van vrijdag op zaterdag verongelukte een bootje op de Maas bij Heijen. Eén persoon is ter plekke behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis.
» NU.nl
zaterdag 27 mei 2023, 10:21 uur
Gewonde en mogelijk twee vermisten na bootongeluk op Maas bij Limburgs Heijen
NU.nlBij een ongeval met een bootje op de Maas ter hoogte van het Limburgse Heijen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewonde gevallen. Er is een zoektocht gaande naar twee andere personen die mogelijk ook aan boord waren.
» NU.nl
zaterdag 27 mei 2023, 07:19 uur
Twee vermisten na ongeval met bootje op Maas bij Heijen
1LimburgTwee personen zijn vermist na een ongeval met een boot op de Maas ter hoogte van de Mergeldijk in Heijen.
» 1Limburg
zaterdag 27 mei 2023, 06:03 uur
Bootje met vissers slaat ’s nachts om op de Maas bij Heijen: twee opvarenden vermist
De LimburgerDe brandweer is zaterdagochtend op de Maas bij Heijen met man en macht op zoek naar twee opvarenden van een vissersbootje dat in de nacht is omgeslagen. Een derde man is ter plekke behandeld vanwege onderkoeling.
» De Limburger
zaterdag 27 mei 2023, 05:45 uur
Poolse vissers vermist na bootongeluk, nog steeds grote zoekactie gaande
de GelderlanderDoor een ongeval met een bootje met drie opvarenden op de Maas, ter hoogte van het Limburgse Heijen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand gewond geraakt. Naar twee opvarenden wordt nog gezocht.
» de Gelderlander
zaterdag 27 mei 2023, 05:45 uur
Gewonde en twee vermisten door ongeval met bootje op de Maas in Limburg
BN DeStemDoor een ongeval met een bootje met vier opvarenden op de Maas, ter hoogte van het Limburgse Heijen, is in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand gewond geraakt. De brandweer is nog op zoek naar twee andere personen die op het moment van het ongeval waarschijnlijk aan boord waren. De vierde inzittende kwam er zonder verwondingen vanaf.
» BN DeStemFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: De Limburger
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: De Limburger
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Heijen

12 mei 18:34Wedstrijd op laatste moment afgelast na ernstig auto-ongeluk bij tegenstander VV Heijen
2 maart 11:56Nog veel onduidelijkheid over dood kindje (1) in Limburg: ‘Onderzoek loopt nog volop’
1 maart 15:28Politie onderzoekt doodsoorzaak derde overleden kind (1) van moeder uit Limburg
12 oktober 06:36Paard uit Maas gered bij Heijen: schippers helpen brandweer
13 augustus 17:12Hij zat te bellen achter het stuur, reed daardoor de vluchtheuvel op en knalde tegen een boom
28 mei 13:20Bij bootongeluk op Maas omgekomen mannen komen uit Duitsland
22 april 17:01Meisje (8) in problemen in zwembad Heijderbos, ook traumahelikopter uitgerukt
10 december 08:12Fietsster gewond bij ongeval in Heijen
28 augustus 20:02Zweefvliegtuig maakt noodlanding in maïsveld bij Heijen
8 december 14:36Chalet compleet verwoest na brand op camping in Heijen
10 augustus 17:12Botsing tussen vrachtwagen en auto
13 juni 21:23Gewonde bij kettingbotsing op A77
RSS.