menu
zoek

Nieuws Hellum

Politie stuit op synthetisch drugslab in pand aan Hoofdweg in Hellum

donderdag 25 mei 2023, 10:30 uur

De politie heeft woensdag aan het begin van de avond een synthetisch drugslab aangetroffen aan de Hoofdweg in Hellum. Een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen is aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs.

Waar: Hoofdstraat in Hellum

Grote vaten met vloeistof De politie beschikte over informatie dat er mogelijk een drugslab aanwezig zou zijn in een pand aan de Hoofdweg. Op basis van die informatie is woensdag rond 18:40 uur een inval gedaan in het pand. Daarbij werd inderdaad een werkend drugslab aangetroffen. In het pand stonden goederen en grote vaten met vloeistoffen die worden gebruikt bij de productie van synthetische harddrugs. Ongeveer een uur later is nabij het pand aan de Hoofdweg een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en de man zal vandaag worden gehoord over zijn betrokkenheid bij het vervaardigen van harddrugs. Ontmanteling De recherche is na het aantreffen van het lab meteen begonnen met een onderzoek. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen is ter plaatse gekomen om het drugslab te ontmantelen en vervolgens te ontruimen. De aangetroffen grondstoffen en goederen zullen worden vernietigd. Herken de signalen van een drugslab Voor de politie zijn mensen in de buurt erg belangrijk als het gaat om het signaleren van drugslabs en het delen van informatie met de politie. Een drugslab herken je onder andere aan voertuigen of bestelbusjes die op vreemde tijdstippen naar het pand toe rijden. Men probeert vaak zo onopvallend mogelijk in- en uit te laden, maar soms zie je mensen sjouwen met jerrycans of vaten. Bij een drugslab kan een chemische – soms anijsachtige - lucht vrijkomen. Om te voorkomen dat mensen dit ruiken dichten criminelen kieren en ramen vaak met purschuim. De productieplaats is meestal goed afgeschermd en de ramen en deuren zijn vaak geblindeerd. Bij een drugslab hoor je vaak een voortdurend zoemend, brommend geluid. Grote risico’s Drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is levensgevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door aan de politie via het meldformulier op politie.nl. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of gebruik het meldingsformulier van M. Lees ook: Meer drugslabs ontmanteld in Noord-Nederland


» Politie.nl

Kaart nieuws Hellum. Locatie nieuws: 53.23906 / 6.83964 Hoofdstraat
Hoofdstraat in Hellum


donderdag 25 mei 2023, 15:29 uur
Man (55) uit Midden-Groningen aangehouden bij drugslab Hellum
Dagblad van het NoordenDe politie heeft woensdagavond een 55-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden bij het oprollen van een drugslab aan de hoofdweg in Hellum.
» Dagblad van het Noorden
woensdag 24 mei 2023, 19:37 uur
Drugslab opgerold in schuur achter woning in Hellum. Verdachte aangehouden
Dagblad van het NoordenIn de schuur achter de woning aan de Hoofdstraat in Hellum is woensdag aan het begin van de avond een drugslab aangetroffen.
» Dagblad van het NoordenFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Hellum

25 mei 15:29Man (55) uit Midden-Groningen aangehouden bij drugslab Hellum
3 december 21:06Kiev zit zonder stroom dus sturen Groningse Henk (66) en Jan (58) vrachtwagens vol aggregaten
RSS.