menu
zoek

Nieuws Hierden

Hierden/Lochem - Politie houdt verdachte aan voor ongeregeldheden bij woning minister

woensdag 29 juni 2022, 23:25 uur

Agenten hielden vanavond een 39-jarige man uit Lochem aan op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de woning van minister Van der Wal op dinsdagavond 28 juni.

De politie startte na de ongeregeldheden bij de woning in Hierden een onderzoek om de identiteit van zoveel mogelijk relschoppers te achterhalen. Uit dit onderzoek kwam de 39-jarige man naar voren. Concreet wordt hij verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Daarop werd de man woensdagavond 29 juni buiten heterdaad aangehouden door agenten. Hij is ingesloten en hij zal worden gehoord over zijn betrokkenheid  

Beelden helpen bij het onderzoek Het onderzoek naar de ongeregeldheden op verschillende plekken in Oost-Nederland wordt voortgezet. Wat de politie daarbij kan helpen is beeldmateriaal. Er worden al veel beelden gedeeld op sociale media. We vragen om deze beelden ook met ons te delen via onderstaand contactformulier. Alle beelden worden dan uitgekeken voor het onderzoek naar strafbare feiten. Zet duidelijk in het tipformulier om welke locatie het gaat


» Politie.nl

Kaart nieuws Hierden. Locatie nieuws: 52.35637 / 5.67653


donderdag 30 juni 2022, 09:28 uur
Man (39) uit Lochem aangehouden voor ongeregeldheden bij woning minister
Blik op NieuwsWoensdagavond hebben agenten een 39-jarige man uit Lochem aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ongeregeldheden bij de woning van minister Van der Wal afgelopen dinsdagavond. Dit meldt de politie
» Blik op Nieuws
donderdag 30 juni 2022, 00:49 uur
Elfde arrestatie voor boerenopstand, Lochemer vast voor geweld bij Van der Wal
NOSDe politie heeft gisteravond iemand aangehouden vanwege de rellen van dinsdagavond bij het huis van stikstofminister Van der Wal. De 39-jarige man uit Lochem wordt verdacht van openlijke geweldpleging en vernieling. Het totaal aantal arrestaties vanwege de geëscaleerde protesten van dinsdag komt daarmee op elf.
» NOS
donderdag 30 juni 2022, 00:37 uur
Verdachte opgepakt vanwege ongeregeldheden bij woning minister Van der Wal
NU.nlDe politie heeft woensdagavond een 39-jarige inwoner van Lochem opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden die dinsdagavond uitbraken bij de woning van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) in Hierden.
» NU.nl
woensdag 29 juni 2022, 18:03 uur
Woede in Hierden om huisbezoek Van der Wal: 'Aanpakken die handel!'
de TelegraafEen groep boze boeren bracht dinsdagavond opnieuw een bezoek aan het huis van minister Christianne van der Wal. Ze braken door de politieblokkade bij het huis. Woensdag in de woonplaats van de stikstofminister zorgt het voor boze reacties.
» de Telegraaf
woensdag 29 juni 2022, 17:37 uur
Noodverordening rond woning minister Van der Wal in Hierden
Blik op NieuwsMet ingang van vandaag, 29 juni 2022, is er een noodverordening van kracht geworden voor de omgeving van de woning van minister Van der Wal in Hierden. 'De noodverordening blijft 1 week van kracht', zo meldt de gemeente Harderwijk woensdag.
» Blik op Nieuws
woensdag 29 juni 2022, 16:21 uur
Noodverordening voor een week rond huis stikstofminister Van der Wal
PZCGemeente Harderwijk heeft een noodverordening voor een week afgekondigd rondom het huis van stikstofminister Christianne van der Wal. Gisteravond rond 23.00 uur zijn protesterende boeren door een afzetting van de politie gebroken bij het huis van de minister in Hierden.
» PZC
woensdag 29 juni 2022, 12:59 uur
Buren van stikstofminister zijn boerenprotesten spuugzat: ‘Ik heb bange agenten gezien’
de Gelderlander,,Dit gaat veel te ver.’’ Voor de tweede avond op rij werd de woning van minister Christianne van der Wal in Hierden belaagd door een horde boze boeren. Er werd met vuurwerk gegooid en balen stro werden door de straat geblazen. De buurt is helemaal klaar met de protesten, al is van angst onder bewoners geen sprake.
» de Gelderlander
dinsdag 28 juni 2022, 23:34 uur
Boeren breken door politieblokkade bij woning minister Van der Wal en gooien met vuurwerk
Brabants DagbladVoor de tweede dag op rij staat een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren zijn erin geslaagd langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning wordt met vuurwerk gegooid. De minister is niet thuis, haar gezin wel.
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 juni 2022, 23:34 uur
Boeren breken door politieblokkade bij woning minister Van der Wal en gooien met vuurwerk
PZCVoor de tweede dag op rij staat een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren zijn erin geslaagd langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning wordt met vuurwerk gegooid. De minister is niet thuis, haar gezin wel.
» PZC
dinsdag 28 juni 2022, 23:07 uur
Relschoppers breken door politieblokkade bij woning minister Van der Wal: ‘Dit is onacceptabel’
de GelderlanderOpnieuw staat een groep boeren aan de deur bij stikstofminister Christianne van der Wal. De boeren zijn erin geslaagd langs de politieblokkade het terrein van de woning in Hierden op te komen. Bij de woning wordt met vuurwerk gegooid. De minister is niet thuis.
» de Gelderlander



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Hierden

7 juli 10:41Nazorg voor studenten na ernstig ongeluk
24 november 17:48Na melding van brand zat Hierden en omgeving door stroomstoring in het donker
6 juli 11:05Politie houdt acht personen aan voor boerenprotest bij huis minister Van der Wal
1 juli 22:39Protestmars in Harderwijk rustig verlopen, burgemeester opgelucht
1 juli 11:42Politie toont eerste beelden na hevige protesten bij woning minister Van der Wal: elf mannen gezocht
30 juni 09:28Man (39) uit Lochem aangehouden voor ongeregeldheden bij woning minister
10 juni 22:38Video | Boerenprotest tegen stikstofbeleid voor deur minister Van der Wal
10 juni 17:30Wéér sloeg de vogelgriep toe bij deze Hierdense eendenhouder: ‘Weet het even niet meer’
8 juni 16:55Vogelgriep vastgesteld op pluimveebedrijf in Hierden
5 februari 11:58NVWA ruimt pluimveebedrijf met 53.000 eenden na vaststellen vogelgriep in Hierden
RSS.