menu
zoek

Nieuws Holsloot

Noord-Nederland - Agent lichtgewond bij protestblokkade A37 en twee aanhoudingen

donderdag 30 juni 2022, 12:50 uur

De politie verrichtte woensdagavond twee aanhoudingen bij een blokkade van de A37 ter hoogte van knooppunt Holsloot. Daar raakte ook een politieagent gewond aan zijn hand toen een auto te dicht langs hem reed. Een 23-jarige man uit Hoogeveen reed later met een tractor in op een politieauto.

Aangifte poging doodslag Rond 20.00 uur ontstond er op de kruising van A37 met N34 een blokkade door een aantal boerendemonstranten. Een grote groep van ongeveer 200 sympathisanten verzamelde zich daar omheen. Bij deze blokkade ontstond vervolgens een dreigende situatie en reed een tractor in op een politieauto. De politieagenten die in de auto zaten, deden aangifte van poging doodslag. Bij de aanhouding van de bestuurder van de tractor, probeerde een groep van ongeveer 30 tot 50 personen de aanhouding te verhinderen. Om de aanhouding veilig te laten verlopen, gingen agenten met de wapenstok in de hand op linie staan. De bestuurder van de tractor, een 23-jarige man uit Hoogeveen, is aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zit vast en wordt verhoord. Tractoren reden blokkade voorbij, agent lichtgewond Later op de avond wilden de demonstranten verder de snelweg op rijden. De politie probeerde te verhinderen dat zij verder de snelweg op zouden gaan en blokkeerde de toegangsweg naar de A37. Een aantal tractoren en auto’s reed die blokkade echter via de berm voorbij, de snelweg op. Bij het voorbijrijden van de blokkade van de politie, raakte een auto de hand van een agent. Hij raakte daarbij lichtgewond. Het kenteken van deze auto is bekend en er wordt onderzoek ingesteld. Alcoholcontrole Het is verboden om de snelweg te blokkeren. Hierdoor ontstaan gevaarlijke situaties, zeker voor het achteroprijdende verkeer. De 49-jarige man uit Emmen, die onderdeel uitmaakte van de betogers, stond met zijn auto vooraan stil op de snelweg. Hij kreeg daarvoor een boete en agenten bevolen hem om weer verder te rijden. Dat weigerde hij. Daarop hielden agenten hem aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Bij zijn aanhouding roken agenten een alcohollucht en wilden zij een alcoholcontrole uitvoeren. De Emmenaar weigerde ook hieraan zijn medewerking en kreeg hij ook daarvoor een proces-verbaal.


» Politie.nlwoensdag 29 juni 2022, 20:34 uur
Trekkers op meerdere snelwegen, boeren ook bij provinciehuizen
NU.nlOp meerdere snelwegen zijn actievoerders woensdag met landbouwvoertuigen de snelweg op gegaan om te protesteren tegen het stikstofbeleid. In Drenthe blokkeerden boeren een half uur lang de A37 bij knooppunt Holsloot. Ook bezochten boeren verschillende provinciehuizen.
» NU.nl
woensdag 29 juni 2022, 19:45 uur
Trekkers op meerdere snelwegen, boeren waren ook bij provinciehuizen
NU.nlOp meerdere snelwegen waren actievoerders woensdag met landbouwvoertuigen de snelweg op gegaan om te protesteren tegen het stikstofbeleid. In Drenthe hebben boeren de A37 bij knooppunt Holsloot een half uur geblokkeerd. Ook hebben boeren verschillende provinciehuizen bezocht.
» NU.nl
woensdag 29 juni 2022, 18:46 uur
Opnieuw dag van protest: blokkades op snelwegen en bij provinciehuizen
PZCVoor de derde opeenvolgende dagen hebben boeren op meerdere plekken gedemonstreerd. Het knooppunt Holsloot op de snelweg A37 in Drenthe werd ruim een half uur geblokkeerd. Ook op de A1 ontstonden lange files door tractoren. Ook vonden protestacties plaats bij provinciehuizen.
» PZC
woensdag 29 juni 2022, 18:42 uur
LIVE | A37 afgesloten tussen Veenoord en knooppunt Holsloot door protest
de TelegraafBoeren voeren woensdag actie tegen het stikstofbeleid van de regering. Tien mensen zijn aangehouden na de boerenacties op dinsdag vanwege openlijke geweldpleging, het blokkeren van de snelweg en poging tot doodslag. Op meerdere snelwegen gaan actievoerders weer met landbouwvoertuigen de snelweg op om te protesteren.
» de Telegraaf
woensdag 29 juni 2022, 18:38 uur
Boerenprotestactie op A37 bij knooppunt Holsloot, beide richtingen dicht
RTV DrentheDe boerenprotestactie begon vanaf de Dikkewijk in Nieuw-Amsterdam, waar deelnemers zich verzamelden om opnieuw actie te voeren tegen de stikstofplannen van het kabinet.
» RTV DrentheFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Drenthe
Foto: PZC

Meer nieuws uit Holsloot

6 januari 08:22Acht aanhoudingen na aantreffen drugslab
10 juli 15:14Boetes voor deelnemers A37-blokkade
30 juni 12:50Noord-Nederland - Agent lichtgewond bij protestblokkade A37 en twee aanhoudingen
13 januari 21:12Auto vliegt uit de bocht en raakt van talud op knooppunt Holsloot Emmen
19 juni 18:40Motorrijder gewond bij ongeluk op N34
19 mei 11:0526-jarige man opgepakt na ongeluk op A37
RSS.