menu
zoek

Nieuws Hoorn

Den Hoorn - Vijf aanhoudingen en ruim 21.000 joints in beslag genomen

vrijdag 17 maart 2023, 08:44 uur

In een bedrijfspand aan de Kleijweg zijn woensdag 15 maart vijf personen aangehouden voor het op grote schaal produceren van joints. Ook zijn duizenden joints, allerlei middelen om deze te produceren en contant geld in beslag genomen.

Waar: Kleijweg in Hoorn

Op het moment dat de politie de ruimte in een bedrijfsverzamelgebouw binnenging, waren hier vijf personen bezig met het produceren van joints. Het gaat om drie vrouwen en twee mannen. Zij zijn aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Op een later moment moeten de verdachten zich verantwoorden voor de rechter.  In de ruimte stond apparatuur waarmee op grote schaal joints geproduceerd konden worden. Verder zijn er lege hulzen voor joints, kilo’s drugs om deze mee te vullen en contant geld aangetroffen. In de ruimte lagen zo’n 21.000 joints die klaar waren om te worden verkocht. Ondermijning Het bedrijfspand kwam in beeld tijdens controles die onderdeel zijn van de aanpak van ondermijning op bedrijventerreinen in de gemeente Midden-Delfland. Ondermijning is een gevolg van verschillende vormen van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de ‘gewone’ maatschappij en de onderwereld vervagen. De aanpak hiervan is integraal georganiseerd, waarbij de overheid samenwerkt met bedrijven en burgers. De politie levert hierbij een belangrijke bijdrage, samen met partners zoals gemeenten, de Omgevingsdienst, de Belastingdienst en de Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie. Burgemeester Van Hemmen van Midden-Delfland is trots op het resultaat van de actie aan de Kleijweg in Den Hoorn. ‘’Ondermijning is betonrot in de samenleving en komt helaas ook in Midden-Delfland voor. Dankzij een intensieve samenwerking met de politie en andere partners hebben we de productie en handel in drugs vandaag een gevoelige tik gegeven. Ik ben trots op iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen, dat geeft vertrouwen in de verdere aanpak van ondermijning’’, zo laat hij weten. Verdachte situatie Ziet u een verdachte situatie of heeft u het vermoeden dat er ergens criminele activiteiten plaatsvinden? Dan kunt u dit altijd melden bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u een melding maken via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Dit is een onafhankelijk meldpunt waar burgers volledig anoniem informatie kunnen delen over criminaliteit. Deze informatie kan helpen bij de aanpak van criminaliteit, bijvoorbeeld in de vorm van handel in verdovende middelen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Hoorn. Locatie nieuws: 51.99940 / 4.31927 Kleijweg
Kleijweg in Hoorn


vrijdag 17 maart 2023, 14:55 uur
Vijf arrestaties en 21.000 joints in bedrijfspand Den Hoorn
CrimesiteIn een bedrijfspand aan de Kleijweg in Den Hoorn zijn woensdag vijf verdachten aangehouden voor het op grote schaal produceren van joints. Ook zijn 21.000 joints, lege hulzen voor joints, kilo’s softdrugs om deze mee te vullen en contant geld in beslag genomen. Toen de politie het pand in het Zuid-Hollandse dorp binnentrad, waren drie […] Het bericht Vijf arrestaties en 21.000 joints in bedrijfspand Den Hoorn verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 17 maart 2023, 11:45 uur
Vijf aanhoudingen en ruim 21.000 joints in beslag genomen
Blik op NieuwsIn een bedrijfspand aan de Kleijweg in Den Hoorn zijn woensdag vijf personen aangehouden voor het op grote schaal produceren van joints. Ook zijn duizenden joints, allerlei middelen om deze te produceren en contant geld in beslag genomen.
» Blik op Nieuws
vrijdag 17 maart 2023, 10:51 uur
Vijftal in kraag gegrepen met 21 duizend joints in pand Den Hoorn
de TelegraafDe politie heeft vijf mensen opgepakt die in het Zuid-Hollandse Den Hoorn in een bedrijfspand op grote schaal joints aan het maken waren. In het pand aan de Kleijweg lagen ongeveer 21.000 jointjes klaar voor de verkoop.
» de Telegraaf
vrijdag 17 maart 2023, 10:50 uur
Duizenden joints gevonden, politie pakt vijf mensen op
Omroep WestDe politie heeft ruim 21.000 joints in beslag genomen in een bedrijfspand in Den Hoorn. Bij een inval in dat pand werden vijf mensen aangehouden. De inval vond woensdag plaats aan de Kleijweg, meldt de politie vrijdag.
» Omroep WestFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Hoorn

12 mei 13:07Opgebaarde mensen uit brandend uitvaartcentrum Hoorn gehaald
11 mei 18:31Bestuurder rijdt in op agenten en wordt vervolgens in zijn buik geschoten
11 mei 11:06Explosie in Hoorn bij voordeur vermoedelijk door zwaar vuurwerk
10 mei 14:30Politie schiet automobilist neer nadat die was ingereden op agenten in Den Hoorn
6 mei 11:45Man op scootmobiel rijdt sloot Hoorns park in, na reanimatie naar ziekenhuis gebracht
28 maart 19:02Pleegmoeder krijgt bijna 5 jaar celstraf voor zware mishandeling overleden peuter Delias
27 maart 12:31Sportnieuws | Zeilster Kuiper raakt bij Kaap Hoorn gewond door val uit slaapkooi
17 maart 14:55Vijf arrestaties en 21.000 joints in bedrijfspand Den Hoorn
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?