menu
zoek

Nieuws Jubbega

Onrust na melding van schietincident in omgeving Jubbega (Update)

vrijdag 19 januari 2024, 15:22 uur

De politie heeft vrijdagmiddag onderzoek naar een melding van een schietincident op de Tjongervallei nabij Jubbega. Uit onderzoek blijkt dat er geen schietincident heeft plaatsgevonden. De knallen zijn veroorzaakt door de knalpijp van een auto.

Waar: Tjongervallei in Jubbega

UPDATE: De afzender van het valse bericht heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.  De oorspronkelijke melding van het schietincident kwam rond 11:30 uur bij de politie binnen. Op dat moment kregen we informatie dat er mogelijk vanuit een auto op de Tjongervallei zou zijn geschoten. Agenten zijn ter plaatse gegaan, maar daar werden geen sporen van een mogelijk schietincident aangetroffen. Knallen De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar specifiek type auto met een specifieke kleur. Eenzelfde type auto werd rond 14:00 uur in de omgeving aangetroffen. Het bleek dat deze auto rond 11:30 in de omgeving van de Tjongervallei is geweest. In het voertuig werd geen wapen aangetroffen. Wel was de auto voorzien van een zogeheten knalpijp en deze knalpijp was de oorzaak van de knallen, die hebben geleid tot de melding van het schietincident. Onjuist bericht op sociale media De oorspronkelijke melding zorgde voor de nodige onrust in Jubbega en omgeving. Even na het middaguur werd een bericht verspreid via sociale media, waarin de lokale politie opriep om ramen en deuren te sluiten en niet naar buiten te gaan, in verband met de melding van het schietincident en de onveilige situatie. Dit bericht was niet afkomstig van de politie en de informatie in het bericht was onjuist. We zijn een onderzoek gestart naar de afkomst van het bericht en we hebben zelf ook via sociale media gevraagd om het bericht niet verder te verspreiden. Oproep: meld jezelf De politie roept de verzender van het onjuiste bericht op om zich bij de politie te melden. Ook vragen we iedereen die meer weet over de oorspronkelijke verzender, om informatie met ons te delen via 0900-8844. Deel je dit liever anoniem, dan mag dat via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Jubbega. Locatie nieuws: 52.95446 / 6.11458 Tjongervallei
Tjongervallei in Jubbega


vrijdag 19 januari 2024, 19:27 uur
Afzender valse politieoproep Jubbega meldt zich
de TelegraafDe afzender van een valse politieoproep in de omgeving van het Friese Jubbega heeft zich gemeld bij de politie. Vrijdagmiddag ging op sociale media een bericht rond waarin de lokale politie mensen opriep niet naar buiten te gaan in verband met een schietincident en een onveilige omgeving.
» de Telegraaf
vrijdag 19 januari 2024, 16:49 uur
Politie zoekt verspreider valse politieoproep in omgeving Jubbega
de TelegraafDe politie in Friesland is op zoek naar degene(n) die een valse politieoproep heeft (hebben) verspreid na een schietincident, dat na onderzoek geen schietincident bleek, in de omgeving van Jubbega.
» de Telegraaf
vrijdag 19 januari 2024, 14:10 uur
Nep-app over schietincident zorgt voor onrust in omgeving Jubbega, afzender meldt zich bij politie
Leeuwarder CourantEen nepbericht in een buurtpreventie-appgroep heeft vrijdag rond het middaguur voor grote onrust gezorgd op de Tjongervallei bij Jubbega. In de uitvoerige app stond dat bewoners ramen en deuren gesloten moesten houden vanwege een schietincident.
» Leeuwarder Courant
vrijdag 19 januari 2024, 11:25 uur
Melding schietpartij blijkt loos alarm
HardnieuwsJUBBEGA - Vrijdagmorgen 19 januari om 11.25 uur kreeg de politie een melding van een schietpartij aan de Tjongervallei in Jubbega.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Jubbega

18 april 07:30VV Jubbega van trainer Joop Gall stapt uit de competitie
17 april 13:34Flinke domper d'Olde Veste, koppositie kwijt door terugtrekking Jubbega
19 januari 19:27Afzender valse politieoproep Jubbega meldt zich
15 mei 22:55Jubbega krijgt met Gall superambitieuze trainer
RSS.