menu
zoek

Nieuws Kolham

Meer dan 120 boetes voor scooterrijders in Groningen

zondag 30 oktober 2022, 19:11 uur

De politie heeft vandaag op verschillende locaties in Groningen en Kolham in totaal minimaal 120 boetes uitgeschreven aan deelnemers van een zogenaamde scootermeeting. De deelnemers overtraden het samenscholingsverbod en begingen verkeersovertredingen. Dit is het totaal aantal boetes dat zondagavond 30 oktober om 18.00 uur bekend is.

Waar: A. Einsteinlaan in Kolham

Rond het middaguur hielden agenten een auto met aanhanger staande ter hoogte van Assen. Zij waren op weg naar de scootermeeting in Groningen. De drie inzittenden riepen op hun sociale media accounts op tot aanwezigheid bij de scootermeeting. Hierdoor was er een aannemelijk vermoeden dat dit een effect kon hebben op de openbare orde.  In Assen kregen zij te horen dat de burgemeerster van Groningen hen daarom een gebiedsverbod voor drie maanden voor de gemeente Groningen oplegde. Korte tijd later zagen agenten dezelfde auto en aanhanger rijden ter hoogte van Haren. Dit betekende dat zij het gebiedsverbod overtraden. Daarop zijn de drie inzittenden aangehouden en de auto en aanhanger in beslag genomen.  Tegen twee mannen van 55 en 18 jaar uit Malden en minderjarige jongen van 15 jaar uit de gemeente Lansingerland wordt proces-verbaal opgemaakt. In de omgeving van het Kattegat en Jeverweg in Groningen verzamelden zich ronde hetzelfde tijdstip groepjes scooterrijders met de intentie daar de scootermeeting te houden. Hierop hebben agenten de groep gecontroleerd en weggestuurd. Vervolgens verplaatste een grote groep scooterrijders zich naar de Einsteinweg in Kolham om daar de meeting voort te zetten. Ook daar kwam de politie en controleerde de groep. Op het einde van de middag voerde een groep in de omgeving van de Zernikelaan in Groningen toch nog stunts uit. De politie sloot ook hier de groep in. Hier probeerden twee personen aan de controle te ontsnappen. Dit resulteerde in een korte achtervolging, waarna ze beiden aangehouden werden. Ook namen ze hierbij een scooter die als gestolen geregistreerd stond in beslag. Ten slotte werd er op deze locatie ook een minderjarige jongen aangehouden voor belediging.


» Politie.nl


Kaart nieuws Kolham. Locatie nieuws: 53.16948 / 6.74943 A. Einsteinlaan
A. Einsteinlaan in Kolham


zondag 30 oktober 2022, 22:16 uur
Meer dan 120 boetes voor verboden scootermeeting in Groningen
Blik op NieuwsZondag heeft de politie op verschillende locaties in Groningen en Kolham in totaal minstens 120 boetes uitgeschreven aan deelnemers van een zogenaamde scootermeeting. 'De deelnemers overtraden het samenscholingsverbod en begingen verkeersovertredingen', zo meldt de politie zondagavond.
» Blik op Nieuws
zondag 30 oktober 2022, 20:35 uur
Maldenaren opgepakt op weg naar illegale scootermeeting
Omroep GelderlandDe politie heeft ruim 120 boetes uitgeschreven en twee mannen uit Malden (55 en 18) aangehouden rond een illegale scootermeeting in Groningen zondag. Op een scootermeeting wordt geracet en gestunt op de openbare weg.
» Omroep Gelderland
zondag 30 oktober 2022, 20:08 uur
Ruim 120 boetes uitgeschreven bij scootermeeting in Groningen
de TelegraafDe politie heeft zondag ruim 120 boetes uitgeschreven op verschillende locaties in Groningen en het dorp Kolham vanwege een zogenoemde scootermeeting. In dat soort meetings wordt met scooters geracet en gestunt op de openbare weg. Ook heeft de politie zes personen aangehouden.
» de Telegraaf
zondag 30 oktober 2022, 16:00 uur
Grote politieactie vanwege illegale scootermeeting
HardnieuwsGRONINGEN - Zondagmiddag 30 oktober is de politie groots ingezet geweest aan onder andere het De Bunders in Groningen.
» Hardnieuws
zondag 30 oktober 2022, 14:52 uur
Kat-en-muisspel tussen scooterrijders en politie in Stad en Kolham (update)
RTV NoordScooterrijders die mee wilden doen aan een verboden scootermeeting in Groningen hebben zich zondagmiddag verplaatst naar de A. Einsteinlaan in Kolham. De politie heeft het industrieterrein afgesloten en sommeert iedereen het gebied te verlaten.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Omroep Gelderland
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Noord

Meer nieuws uit Kolham

31 oktober 05:00Gemeenten moeten scootermeetings toestaan | Stelling van de dag
30 oktober 22:16Meer dan 120 boetes voor verboden scootermeeting in Groningen
13 juli 08:25Zeer grote brand in bedrijfspand
13 juni 18:11Auto botst op boom bij Kolham en komt op zijkant terecht
17 april 17:05Trekker en scooter botsen in Kolham: één gewonde
17 december 10:57Rechter: PostNL is aansprakelijk voor onderbetalen pakketsorteerders Kolham (update)
17 november 16:29Wildervankster opgepakt voor steekpartij na verkeersruzie in Kolham
2 november 14:01Technologiebedrijf Eekels in Kolham neemt superjachtspecialist over
22 juni 17:20File door kettingbotsing op A7 bij Kolham: twee mensen gewond (update)
25 mei 17:18Gezinsdrama in Gronings dorp: zoon steekt ouders neer, moeder zwaargewond
24 mei 13:51Verwarde man steekt twee mensen neer in Kolham in Groningen
24 januari 13:40McDonald's over bezwaren bewoners: 'Geen mast, geen restaurant'
9 januari 15:31Auto total loss na botsing met lantaarnpaal op afrit Kolham
RSS.