menu
zoek

Nieuws Langeveen

Honden in beslag genomen bij handelaar in bruine Labradors

maandag 24 juli 2023, 13:10 uur

Vanmorgen zijn bij een hondenfokker in Langeveen negen volwassen honden en zestien pups in beslaggenomen.

Foto: Politie De politieagenten die zich bezighouden met diergerelateerde criminaliteit troffen voor de derde keer binnen twee weken tijd bij de eigenaar van de honden diverse misstanden aan. De situatie waarin de honden - van het soort Labrador Retriever, bruin en zwart van kleur - zijn aangetroffen was erbarmelijk. De honden verbleven onder andere in een zeer vervuilde omgeving zonder voorzien te zijn van drinkwater. Hoewel de eigenaar van de honden officieel als handelaar te boek staat, voldoet hij niet aan alle voorwaarden die hiervoor nodig zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Baasjes van de zes pups gezocht De politieagenten zagen dat sinds de laatste controle er zes pups minder aanwezig waren. Het vermoeden bestaat dat deze al verkocht zijn. We willen graag in contact komen met de nieuwe hondenbaasjes omdat een verklaring van hen ons helpt in het onderzoek naar de hondenhandel van de man uit Langeveen. Deze zes pups mogen in hun eigen mandje blijven en zullen niet in beslag worden genomen. Neem contact op via 0900-8844 en vraag om contact met de dierenpolitie in Twente. Noem daarbij dit kenmerk: 2023301271. Melden van dierenleed helpt De politie en de NVWA hechten veel waarde aan meldingen van illegale hondenhandel. Want de lucratieve handel van malafide fokkers veroorzaken (dieren)leed. Meld dierenleed via 144 of vul het meldformulier in. 2023301271 CW


» Politie.nl

Kaart nieuws Langeveen. Locatie nieuws: 52.45881 / 6.72540


maandag 24 juli 2023, 15:47 uur
Politie neemt 25 verwaarloosde labradors in beslag bij hondenfokker in Overijssel
NU.nlDe politie heeft maandag bij een hondenfokker in Langeveen (Overijssel) 25 labradors in beslag genomen, omdat ze onder erbarmelijke omstandigheden leefden. Het was niet voor het eerst dat de fokker werd betrapt op misstanden.
» NU.nl
maandag 24 juli 2023, 14:21 uur
Verwaarloosde honden in beslag genomen bij fokker Langeveen
RTV OostDe politie heeft vanmorgen bij een hondenfokker in Langeveen negen volwassen labrador-retrievers en zestien pups in beslaggenomen. De dieren werden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden door de fokker. Zo waren de honden ernstig vervuild en hadden ze geen drinkwater.
» RTV OostFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: RTV Oost

Meer nieuws uit Langeveen

19 februari 17:42Melanie (30) weet nu dat ze niet oud gaat worden: ‘Ik vind het vooral erg voor mijn kinderen’
24 juli 15:47Politie neemt 25 verwaarloosde labradors in beslag bij hondenfokker in Overijssel
14 mei 19:59Vrijstaande villa met zwembad kopen? Net over de grens vragen ze 359.000 euro
RSS.