menu
zoek

Nieuws Leende

Vier mensen in ziekenhuis nadat auto op publiek inrijdt

zondag 15 september 2019, 19:12 uur

De politie heeft een 21-jarige man uit Reuver en 17-jarige vrouw uit Katwijk (NB) aangehouden. Zij zouden de inzittenden zijn geweest van een auto die zondag 15 september rond 17.15 uur inreed op publiek aan de Maarhezerweg tijdens de prijsuitreiking van een autocross.

Waar: Maarheezerweg in Leende

Mogelijk zou een ruzie aanleiding geweest zijn voor het incident. Het publiek belaagde vervolgens de twee verdachten. Agenten moesten op linie gaan staan om de verdachten te beschermen en de rust te herstellen.  Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en zullen gehoord worden.

Gewond
Twee mannen, een vrouw en een jongetje raakten dusdanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd zijn. Drie andere mensen zijn door ambulancepersoneel nagekeken.

Onderzoek
Specialisten van de verkeersongevallenanalysedienst van de politie doen onderzoek naar het incident. Ook de politiehelikopter ondersteunde hier in. Vanwege de ernst van het incident waren hulpdiensten massaal ter plaatse. Onderzoek moet uitwijzen wat er zich precies heeft afgespeeld.

Getuigen
Bent u getuige geweest en heeft u nog niet gesproken met de politie? Neem contact met ons op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Verkeer in Leende

» Politie.nl


Kaart nieuws Leende. Locatie nieuws: 51.34947 / 5.55250 Maarheezerweg
Maarheezerweg in Leende


dinsdag 17 september 2019, 02:22 uur
Vijfde persoon gewond bij crossincident Leende door klappen met helm
NU.nlEen vijfde persoon is gewond geraakt nadat een man afgelopen zondag het publiek inreed bij een autocrossevenement in het Noord-Brabantse Leende. Een vijftigjarige man uit Kaatsheuvel zakte maandagavond in elkaar, meldt Omroep Brabant.
» NU.nl
maandag 16 september 2019, 17:07 uur
Gemeente Heeze-Leende geeft geen vergunning meer af voor autocrosses
NU.nlBurgemeester Paul Verhoeven van de gemeente Heeze-Leende heeft maandag in de nasleep van het incident bij een autocross in Leende besloten dat hij geen vergunningen meer gaat afgeven voor autocrosswedstrijden in zijn gemeente.
» NU.nl
maandag 16 september 2019, 16:22 uur
Burgemeester wil geen autocross meer in Leende na drama met aangereden bezoekers
de StentorHet is afgelopen met de autocross in Leende. Burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende wil geen vergunningen meer geven voor dit soort wedstrijden in zijn dorp, waarbij gisteren vier gewonden vielen toen een auto op het publiek inreed.
» de Stentor
maandag 16 september 2019, 15:21 uur
'Geen vergunningen meer voor deze races', zegt burgemeester na opzettelijke aanrijding in Leende
Omroep BrabantBurgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende gaat geen vergunningen meer afgeven voor autocrosswedstrijden in zijn gemeente. Dat zegt hij naar aanleiding van het evenement van De Kempen Cross waarbij een man zondag bewust het publiek inreed. Er vielen vier gewonden. "Een zeer ernstig strafbaar feit", aldus Verhoeven.
» Omroep Brabant
maandag 16 september 2019, 10:49 uur
Drie slachtoffers aanrijding autocross Leende liggen nog in ziekenhuis
NU.nlDrie slachtoffers van de aanrijding bij een autocross zondag in het Noord-Brabantse Leende liggen nog in het ziekenhuis, meldt de politie maandag. Het vierde slachtoffer, een veertienjarige jongen, is al naar huis.
» NU.nl
maandag 16 september 2019, 10:26 uur
Drie gewonden nog in ziekenhuis na ruzie op Kempencross in Leende
Hart van NederlandVan de vier mensen die zondag in het ziekenhuis werden opgenomen nadat in Leende een ‘racewagen’ het publiek inreed, liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen werd zondag nog uit het ziekenhuis ontslagen.
» Hart van Nederland
maandag 16 september 2019, 10:09 uur
Slachtoffers Autocross Leende zijn alle vier Belgen, verdachten nog steeds vast
PZCDe slachtoffers die allen naar het ziekenhuis moesten nadat een auto opzettelijk het publiek in reed bij Autocross Leende zijn allemaal Belgen. Het gaat om twee mannen, een vrouw en een jongen. De twee verdachten zitten nog vast.
» PZC
maandag 16 september 2019, 10:08 uur
Nog drie gewonden in het ziekenhuis nadat racewagen het publiek in reed tijdens Kempen Cross
Omroep BrabantDrie Belgen liggen nog steeds in het ziekenhuis nadat bij De Kempen Cross in Leende een deelnemer opzettelijk het publiek in reed. Het gaat om twee mannen van 33 en 44 en een vrouw van 35. Een jongen van 14, ook uit België, werd zondag al ontslagen uit het ziekenhuis. Dat laat de politie maandagochtend weten.
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 22:28 uur
'Man reed in op publiek autocross Leende na ruzie over geld'
NU.nlHet incident na afloop van een autocross zondagmiddag in Leende (Noord-Brabant) waarbij een 21-jarige man op het publiek inreed, ontstond na een ruzie en een vechtpartij over geld, meldt de organisatie zondagavond op Facebook. Bij het voorval raakten vier mensen gewond.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 20:50 uur
Organisatie Kempencross verslagen: ‘Dit had nog veel erger kunnen aflopen’
Brabants DagbladLEENDE - De organisatie van de Kempencross reageert verslagen op het incident zondag in Leende waarbij een 21-jarige deelnemer uit Reuver in is gereden op het publiek en zeven mensen verwondde. De organisatie denkt eraan om volledig te stoppen met autocrossen en beseft dat het erger had kunnen aflopen.
» Brabants Dagblad
zondag 15 september 2019, 20:49 uur
Organisatie Autocross Leende verslagen: ‘Dit had nog veel erger kunnen aflopen’
BN DeStemLEENDE - De organisatie van de Autocross Leende reageert verslagen op het incident zondag in Leende waarbij een 21-jarige deelnemer uit Reuver in is gereden op het publiek en zeven mensen verwondde. De organisatie denkt eraan om volledig te stoppen met autocrossen en beseft dat het erger had kunnen aflopen.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 19:49 uur
Ooggetuigen beschrijven chaos bij Kempencross: ‘Je zag mensen door de lucht vliegen’
BN DeStemLEENDE - ,,Ik hoorde een auto aankomen, die met zo'n veertig kilometer per uur het publiek in reed.” Organisator Rowin de Bruijn beschrijft het moment waarop een 21-jarige man uit Reuver zondagmiddag het publiek van de Kempencross in Leende inrijdt. Het zou draaien om een uit de hand gelopen ruzie om geld.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 19:49 uur
Ooggetuigen beschrijven chaos bij Autocross Leende: ‘Je zag mensen door de lucht vliegen’
BN DeStemLEENDE - ,,Ik hoorde een auto aankomen, die met zo'n veertig kilometer per uur het publiek in reed.” Organisator Rowin de Bruijn beschrijft het moment waarop een 21-jarige man uit Reuver zondagmiddag het publiek van de Autocross Leende inrijdt. Het zou draaien om een uit de hand gelopen ruzie om geld.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 19:15 uur
Kijk live naar een extra uitzending over het crossincident in Leende
Omroep BrabantBij een autocross-evenement in Leende is een racewagen zondag het publiek ingereden tijdens de prijsuitreiking. Kijk hier vanaf halfacht live naar de extra uitzending van Brabant Nieuws over dit incident:
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 18:53 uur
Racewagen rijdt publiek in bij autocross Leende, vier gewonden
NU.nlEen racewagen is zondag rond 17.15 uur op het publiek ingereden tijdens een prijsuitreiking bij een autocross in Leende (Noord-Brabant). Volgens de politie Oost-Brabant raakten vier mensen gewond.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 18:39 uur
Auto rijdt in op publiek na autocross
NOSEen ruzie tijdens een autocross in de Brabantse plaats Leende is totaal uit de hand gelopen. Een van de auto's daar reed het publiek in. Vier mensen raakten gewond.
» NOS
zondag 15 september 2019, 18:30 uur
Auto rijdt publiek in na autocross Leende
MetroBij de prijsuitreiking na een autocross in Leende is volgens de politie zondagmiddag een auto het publiek in gereden. Daarbij zouden tenminste vier gewonden zijn gevallen. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard en ernst van hun verwondingen is nog niets bekend.
» Metro
zondag 15 september 2019, 18:06 uur
Racewagen rijdt publiek in bij autocross Leende, minstens vier gewonden
NU.nlEen racewagen zou op het publiek zijn ingereden tijdens een prijsuitreiking bij een autocross zondag in Leende (Noord-Brabant). Volgens de politie Oost-Brabant zijn minstens vier mensen gewond geraakt. Twee verdachten zijn aangehouden. Het gaat om de mannelijke bestuurder van de auto en een vrouw.
» NU.nl
zondag 15 september 2019, 18:04 uur
Racewagen rijdt publiek in bij De Kempen Cross in Leende, 4 gewonden waaronder jongetje [LIVEBLOG]
Omroep BrabantBij een autocross-evenement van De Kempen Cross aan de Maarheezerweg-Zuid in Leende is zondagmiddag rond kwart over vijf een racewagen het publiek ingereden tijdens de prijsuitreiking. Er zijn vier gewonden gevallen. Vermoedelijk is opzet in het spel. Volg de ontwikkelingen in ons liveblog.
» Omroep Brabant
zondag 15 september 2019, 18:03 uur
Auto rijdt in op publiek na autocross Leende, meerdere gewonden
NOSNa een autocross in de Brabantse plaats Leende is een auto ingereden op het publiek. Twee mannen, een vrouw en een jongetje zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn niet levensbedreigend. Drie anderen zijn door ambulancepersoneel nagekeken.
» NOS
zondag 15 september 2019, 17:55 uur
Auto rijdt publiek in bij prijsuitreiking Autocross Leende, vier gewonden
BN DeStemLEENDE - Een auto is het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende. Er zouden meerdere gewonden zijn. Ook zou er worden gevochten.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 17:55 uur
Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
PZCEen racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren.
» PZC
zondag 15 september 2019, 17:55 uur
Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
de StentorEen racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren.
» de Stentor
zondag 15 september 2019, 17:55 uur
Auto rijdt publiek in bij race in Leende, zeven gewonden: organisatie vermoedt opzet
BN DeStemLEENDE - Een man (21) uit Reuver in Limburg is zondagmiddag op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Kempencross in Leende. Er zijn zeven gewonden gevallen. Een vrouw (17) uit Veghel en de bestuurder van de auto zijn aangehouden. Een uit de hand gelopen ruzie om geld is volgens de organisatie een mogelijke oorzaak.
» BN DeStem
zondag 15 september 2019, 17:55 uur
Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
de GelderlanderEen racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren.
» de Gelderlander
zondag 15 september 2019, 17:52 uur
Racewagen rijdt in op publiek tijdens autocrossevenement Leende: meerdere gewonden
Hart van NederlandTijdens de prijsuitreiking op de De Kempen Cross in Leende is een racewagen ingereden op het publiek. Volgens de politie zijn twee mannen, een vrouw en een jongetje gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hun toestand is onbekend.Daarnaast heeft ambulancepersoneel nog 3 andere mensen nagekeken.De bestuurder, een 21-jarige man uit Reuver, werd na de aanrijding aangevallen door een grote groep mensen, de politie moest eraan te pas komen om het gevecht te stoppen en het publiek op afstand te houden.
» Hart van Nederland
zondag 15 september 2019, 17:46 uur
Raceauto rijdt opzettelijk publiek in bij De Kempen Cross in Leende, vier gewonden
Omroep BrabantBij een autocross-evenement van De Kempen Cross aan de Maarheezerweg-Zuid in Leende is zondagmiddag rond kwart over vijf een racewagen het publiek in gereden. Er zijn vier mensen gewond geraakt, onder wie een jongetje. Vermoedelijk is opzet in het spel. Twee verdachten zijn opgepakt. De politie was massaal aanwezig.
» Omroep BrabantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Leende

6 september 16:30Nico en Sonja Boreas sluiten tweesterrenrestaurant en beginnen opnieuw, nu zonder personeel
31 mei 12:42Ernstig verwaarloosde blinde hond weggehaald bij baasje: ‘Stinkende vacht vol ontlasting’
31 januari 09:27Vijf auto's botsen op A2 achter langzaam rijdende truckers
6 december 20:20Busje deodorant ontploft naast broertjes Luc (13) en Beau (10): ‘Ze hebben geluk gehad’
11 mei 13:37Verbazing bij Mercedes-fanaat Pim (24) na politie-actie: ‘We waren niemand tot last’
24 februari 14:552 jaar cel voor man die inreed op publiek autocross Leende
10 februari 15:40Twee jaar jeugddetentie geëist voor inrijden op crosspubliek Leende
18 september 17:24Bestuurder van crossauto Leende langer vast, vriendin vrijgelaten
17 september 06:28Opzettelijke aanrijding Leende eist na dag vijfde slachtoffer: ‘Harm viel ineens op de grond’
17 september 02:22Vijfde persoon gewond bij crossincident Leende door klappen met helm
16 september 11:52Inzittenden crossauto Leende verdacht van poging tot moord of doodslag
RSS.