menu
zoek

Nieuws Lucaswolde

Aanhoudingen na vondst drugslab

dinsdag 27 oktober 2020, 17:00 uur

Bij een inval in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde (Westerkwartier) is dinsdagmiddag een drugslab aangetroffen. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier.

Waar: Munnekeweg in Lucaswolde

In het drugslab is een nog onbekende hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om methamfetamine. Daarnaast werd een hoeveelheid grondstoffen voor deze productielijn aangetroffen. Na de inval wordt het laboratorium ontmanteld door de LFO (Landelijk Faciliteit Ontmanteling). Het gaat om een gespecialiseerd team dat voor dit soort ontmantelingen wordt ingeschakeld. Onderzoek Bij de politie was informatie beschikbaar dat in de afgelegen boerderij op deze locatie mogelijk een drugslab zou zijn ingericht. Na onderzoek werd besloten tot de inval van dinsdagmiddag met de aanhoudingen en de ontmanteling als gevolg. De resultaten van de inval worden meegenomen in een vervolgonderzoek. Mensen die opmerkelijke zaken hebben gezien rondom de locatie of andere informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via politie.nl. Gevaar en ondermijning Drugslaboratoria en opslagplaatsen zoals deze vormen een groot risico. Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk en schadelijk voor de gezondheid. De aanpak van deze drugslabs heeft dan ook prioriteit, niet alleen voor de politie maar ook voor het Openbaar Ministerie en de noordelijke gemeenten. Gerard de Jonge, teamchef van het basisteam Westerkwartier: “Hier is sprake van een pand dat op enige afstand van de doorgaande weg staat. Vanwege het gevaar van drugslabs, maar ook vanwege het ondermijnende karakter van de drugsproductie doe ik met klem een oproep om verdachte omstandigheden te melden. Je mag dit soort criminele activiteiten niet onder de pet houden.” Wat zijn kenmerken van een drugslab? Aanwijzingen voor een drugslab zijn divers. Zo kan er sprake zijn van opmerkelijke ‘bouw-en-sjouw’- activiteiten op vreemde tijdstippen, het af en aanrijden van busjes of kleine vrachtwagens op opmerkelijke tijden of dichtgemaakte ramen of condensvorming op ramen. Gerard de Jonge: “Een aanwijzing kan ook een zoete chemische of anijsachtige geur of een voortdurend brommend en zoemend geluid zijn. Een ander signaal voor een drugslab kan zijn dat er in de omgeving jerrycans of blauwe vaten zijn gedumpt.” Of er een relatie is met een dumping van jerrycans enkele weken geleden nabij Opende is vooralsnog niet te noemen. Meld Misdaad Anoniem is enige tijd geleden een campagne gestart waarin wordt aangegeven wat het belang is van het melden van een drugslab en om alert te zijn voor de aanleg van zo’n lab. Meer informatie over drugslabs is ook te vinden op onze website.      

Drugs in Lucaswolde

» Politie.nl


Kaart nieuws Lucaswolde. Locatie nieuws: 53.18363 / 6.30022 Munnekeweg
Munnekeweg in Lucaswolde


woensdag 28 oktober 2020, 15:44 uur
Tienduizenden euro's in beslag genomen bij inval drugslab Lucaswolde
RTV NoordDe politie heeft dinsdag bij de inval in een drugslab aan de Munnekeweg in Lucaswolde tienduizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.
» RTV Noord
woensdag 28 oktober 2020, 15:25 uur
Politie vindt kilo's crystal meth en tienduizenden euro's in drugslab in Lucaswolde
Dagblad van het NoordenLUCASWOLDE - In het drugslaboratorium dat dinsdag werd aangetroffen in een boerderij in Lucaswolde is ruim 3 kilo methamfetaminepoeder (crystal meth) en 30 kilo methamfetamine-olie gevonden. Ook werd enkele tienduizenden euro’s aan contant geld in de boerderij gevonden.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 27 oktober 2020, 17:02 uur
Drugslaboratorium aangetroffen
HardnieuwsLUCASWOLDE - Dinsdagmiddag 27 oktober heeft de politie een drugslaboratorium aangetroffen in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde.
» Hardnieuws
dinsdag 27 oktober 2020, 16:51 uur
Drugslab in pand aan Munnekeweg in Lucaswolde, vier verdachten aangehouden (update)
Dagblad van het NoordenLUCASWOLDE - Bij een inval in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde is dinsdagmiddag een drugslab aangetroffen. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier.
» Dagblad van het Noorden
dinsdag 27 oktober 2020, 16:34 uur
Drugslab opgerold in Lucaswolde, vier verdachten gearresteerd (update)
RTV NoordDe politie heeft dinsdagmiddag in een pand aan de Munnekeweg in Lucaswolde een drugslaboratorium aangetroffen. Vier mannen uit Amsterdam, Almere en de gemeente Westerkwartier zijn als verdachte aangehouden.
» RTV NoordFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Noord
Foto: Hardnieuws
Foto: Dagblad van het Noorden

Meer nieuws uit Lucaswolde

5 augustus 19:25Motorrijder zwaargewond bij ongeval
2 februari 16:50Amsterdammers waren klusjesman en crystal meth-kok in drugslab Lucaswolde
12 november 15:43Verdachten drugslab Lucaswolde ook betrokken bij drugsboerderij Wanswert
28 oktober 15:44Tienduizenden euro's in beslag genomen bij inval drugslab Lucaswolde
RSS.