menu
zoek

Nieuws Lunteren

Derde verdachte aangehouden na incident met fotograaf

woensdag 21 april 2021, 15:48 uur

Er is woensdagmiddag een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het incident met een fotograaf in Lunteren. Maandagavond werden de fotograaf en zijn bijrijder met hun auto door een shovel opgetild en in de sloot geduwd. Kort daarvoor waren ze door mannen met stokken belaagd.

Waar: Krommehoekseweg in Lunteren

De fotograaf kwam foto’s maken na een melding van een autobrand. Er was brand ontstaan in een auto tijdens het rijden, de auto kwam tot stilstand op het erf van bewoners van een huis aan de Krommehoekseweg in Lunteren. De brandweer kwam om deze brand te blussen. De politie kwam pas later ter plaatse, naar aanleiding van de melding dat de fotograaf bedreigd werd. De verdachte die nu is een 55-jarige man uit Lunteren. Hij wordt verdacht van bedreiging en openlijke geweldpleging. Van die feiten wordt ook de 21-jarige Barnevelder verdacht, hij werd maandagavond al aangehouden. De bestuurder van de shovel, een 34-jarige man uit Lunteren, wordt verdacht van poging tot doodslag. Op dit moment zitten alle verdachten nog vast. 2021177791 ^sk    

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Lunteren

» Politie.nl


Kaart nieuws Lunteren. Locatie nieuws: 52.08826 / 5.61730 Krommehoekseweg


dinsdag 20 april 2021, 12:04 uur
Aanhoudingen nadat omstanders persfotograaf belagen
Politie.nlMaandagavond 19 april zijn meerdere persfotografen bedreigd en belaagd, nadat zij afkwamen op een melding van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren. Er zijn twee aanhoudingen verricht. Het onderzoek is in volle gang.
Omstreeks 22.30 uur krijgen agenten een melding van een autobrand, die op de oprit bij een woning aan de Krommehoekseweg in Lunteren geparkeerd stond. Zij gaan ter plaatse om polshoogte te nemen. Persfotografen reageerden ook op deze melding en gingen ter plaatse om foto’s te maken vanaf de openbare weg. Eenmaal ter plaatse worden zij door omstanders agressief benaderd, bedreigd en wordt er geslagen met stokken op de weg om hen weg te jagen. De persfotografen nemen al snel afstand om de situatie niet verder uit de hand te laten lopen. Eén van de persfotografen gaat terug naar zijn auto voor zijn eigen veiligheid. Niet veel later wordt de persfotograaf in zijn auto door een shovel in de sloot geduwd. De auto, met daarin twee personen, belandde op zijn kop.

Slachtoffers zaten bekneld
De slachtoffers, één van de aanwezige persfotografen en zijn vriendin, zaten kort bekneld in hun auto. De gealarmeerde brandweer, voor de autobrand, was al ter plaatse en kon de slachtoffers snel bevrijden. De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

Aanhoudingen verricht
De bestuurder van de shovel is gisteravond direct aangehouden. Hij zit momenteel vast en zal vandaag verhoord worden. Een andere omstander bedreigde gisteravond twee andere persfotografen, ook deze verdachte is aangehouden. De twee verdachten worden later vandaag verhoord. Het onderzoek is in volle gang.

Persvrijheid
Politie en Openbaar Ministerie geven hoge prioriteit aan de opsporing en vervolging in gevallen van agressie en geweld tegen journalisten. Journalisten moeten zonder gevaar hun werk kunnen uitvoeren. Lik-op- stuk-beleid wordt zo veel mogelijk toegepast en het OM hanteert een hogere strafeis die is vastgelegd in de richtlijnen. Wij nemen dit soort meldingen als politie en Openbaar Ministerie serieus en hebben hierover ook afspraken gemaakt met PersVeilig. Het programma PersVeilig omvat een veiligheidsplan voor redacties met maatregelen die moeten worden getroffen na een bedreiging of agressie. Journalisten kunnen geweld en bedreigingen melden op de website van PersVeilig. Wij hebben begrip voor de reacties die ontstaan naar aanleiding van dit incident. Naomi Hoekstra, districtchef Gelderland- Midden: “Journalisten moeten veilig hun werk kunnen doen. Dit gaat alle grenzen over, we accepteren dit niet. Onze collega’s hebben gister goed opgetreden. Het onderzoek is in volle gang”.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Lunteren
(poging) Moord/Doodslag in Lunteren
» Politie.nl
donderdag 22 april 2021, 16:06 uur
Inzamelingsactie voor nieuwe auto voor aangevallen persfotograaf
de TelegraafVrienden en collega’s van persfotograaf Timothy die maandag werd aangevallen in Lunteren zijn een inzamelingsactie begonnen om de journalist aan een nieuwe auto te helpen. Zijn auto raakte total loss toen een inwoner van Lunteren de wagen met daarin de fotograaf en zijn vriendin met een shovel in de sloot duwde. Deze 34-jarige verdachte zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag.
» de Telegraaf
donderdag 22 april 2021, 13:21 uur
Collega's starten crowdfundingsactie voor belaagde persfotograaf Timothy
HardnieuwsLUNTEREN - Donderdag 22 april zijn collega-fotografen een crowdfundingsactie gestart voor de belaagde fotograaf Timothy nadat hij en zijn vriendin maandagavond aan de Krommehoekseweg in Lunteren door een man met zijn shovel, met auto en al, de sloot werd ingeduwd. De bestuurder van de shovel wordt verdacht van poging tot doodslag.
» Hardnieuws
woensdag 21 april 2021, 18:21 uur
Bestuurder shovel riskeert celstraf na aanval op persfotograaf
Omroep GelderlandDe bestuurder (34) van de shovel waarmee de auto van een persfotograaf in een sloot bij Lunteren is geduwd, riskeert een gevangenisstraf van meerdere maanden. Dat zegt strafrechtadvocate Charlotte van Dooijeweert in Barneveld.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 april 2021, 16:45 uur
Derde verdachte aangehouden voor aanval op persfotograaf
NOSDe politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de aanval op een persfotograaf in Lunteren, afgelopen maandagavond. Daarbij werd de journalist in zijn auto met een shovel van de weg geduwd.
» NOS
woensdag 21 april 2021, 16:19 uur
Derde verdachte opgepakt na aanval op persfotograaf in Lunteren
Omroep GelderlandDe politie heeft een derde verdachte opgepakt na de aanval op een persfotograaf, maandagavond in Lunteren. Het is een 55-jarige inwoner van het dorp. Hij en de twee andere verdachten van 21 en 34 zitten vast.
» Omroep Gelderland
woensdag 21 april 2021, 16:17 uur
Politie houdt derde verdachte aan na incident met fotograaf in Lunteren
Blik op NieuwsDe politie heeft woensdagmiddag een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het incident met een fotograaf in Lunteren. Dit meldt de politie woensdagmiddag.
» Blik op Nieuws
woensdag 21 april 2021, 16:13 uur
Drie verdachten vast voor belagen persfotograaf, bestuurder shovel verdacht van poging doodslag
de StentorDe man die maandagavond met een shovel een auto met daarin een persfotograaf en zijn vriendin een sloot induwde, wordt verdacht van poging tot doodslag. Het gaat om een 34-jarige verdachte uit Lunteren. Intussen zitten drie verdachten vast, meldt de politie.
» de Stentor
woensdag 21 april 2021, 16:13 uur
Drie verdachten vast voor belagen persfotograaf, bestuurder shovel verdacht van poging doodslag
Brabants DagbladDe man die maandagavond met een shovel een auto met daarin een persfotograaf en zijn vriendin een sloot induwde, wordt verdacht van poging tot doodslag. Het gaat om een 34-jarige verdachte uit Lunteren. Intussen zitten drie verdachten vast, meldt de politie.
» Brabants Dagblad
woensdag 21 april 2021, 16:10 uur
Derde verdachte aangehouden na ‘poging tot doodslag’ op fotograaf
Gelre NieuwsLUNTEREN – Er is woensdagmiddag een derde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het incident met een fotograaf in Lunteren. Maandagavond werden de fotograaf en zijn bijrijder met hun auto door een shovel opgetild en in de sloot geduwd. Kort daarvoor waren ze door mannen met stokken belaagd.
» Gelre Nieuws
woensdag 21 april 2021, 12:24 uur
Belagers persfotograaf zijn mannen uit Barneveld (21) en Lunteren (34)
de StentorDe twee mannen die maandagavond een persfotograaf en zijn vriendin belaagden en met een shovel aanreden, zijn inwoners van Lunteren (34) en Barneveld (21). Het gaat niet om de bewoners van het woonhuis waarbij het incident maandagavond plaatsvond.
» de Stentor
woensdag 21 april 2021, 11:41 uur
Mannen uit Lunteren en Barneveld vast voor aanslag op persfotograaf
de GelderlanderLUNTEREN - De twee mannen die maandagavond een persfotograaf en zijn vriendin belaagden en met een shovel aanreden, zijn inwoners van Lunteren (34) en Barneveld (21). Het gaat niet om de bewoners van het woonhuis waarbij het incident maandagavond plaatsvond.
» de Gelderlander
woensdag 21 april 2021, 11:26 uur
Belagers persfotograaf Lunteren zijn mannen van 34 en 21
de TelegraafDe twee personen die dinsdag aangehouden zijn wegens het belagen van persfotografen in Lunteren, zijn een 34-jarige man uit Lunteren en een 21-jarige man uit Barneveld. De twee zitten nog vast, het onderzoek loopt nog. De politie probeert „de aanleiding en toedracht” van het incident te achterhalen, aldus een politiewoordvoerster woensdag.
» de Telegraaf
woensdag 21 april 2021, 11:03 uur
Inwoners Barneveld (21) en Lunteren (34) vast na aanval op persfotograaf
Omroep GelderlandEen man van 21 uit Barneveld en een man van 34 uit Lunteren zitten vast wegens de aanval van maandagavond op een fotograaf in Lunteren. Dat meldt de politie. De fotograaf en zijn vriendin werden met hun auto door een shovel in de sloot geduwd.
» Omroep Gelderland
dinsdag 20 april 2021, 22:00 uur
Aanval op persfotograaf Timothy: 'Dit soort geweld moet echt stevig gestraft worden'
Omroep GelderlandDe beroepsvereniging van Nederlandse journalisten maakt zich zorgen over de veiligheid van journalisten. Maandagavond vielen onbekenden in het buitengebied van Lunteren persfotograaf Timothy en zijn vriendin, die bij hem in de auto zat, aan met een shovel. De twee werden met auto en al ondersteboven in een sloot gekieperd, nadat eerst met stokken op hun ruiten was ingeslagen.
» Omroep Gelderland
dinsdag 20 april 2021, 20:31 uur
Aangevallen persfotograaf Timothy doet aangifte van poging tot moord
de GelderlanderDEN HAAG (ANP) - De persfotograaf die maandagavond samen met zijn vriendin werd aangevallen in Lunteren heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag of moord. Zijn auto werd maandag ondersteboven gegooid door een shovel. Hij en zijn vriendin raakten bekneld en konden worden bevrijd door de brandweer.
» de Gelderlander
dinsdag 20 april 2021, 20:23 uur
Aangifte van poging tot moord door aangevallen persfotograaf
de TelegraafDe persfotograaf die maandagavond samen met zijn vriendin werd aangevallen in Lunteren heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag of moord. Zijn auto werd maandag ondersteboven gegooid door een shovel. Hij en zijn vriendin raakten bekneld en konden worden bevrijd door de brandweer. De politie hield maandag al twee verdachten aan.
» de Telegraaf
dinsdag 20 april 2021, 19:35 uur
Met een shovel in de sloot geduwd, is geen toeval: 'We zien een ontwikkeling'
NOSPersfotograaf Timothy en zijn vriendin kwamen maandagavond op een brand af in Lunteren, toen ze binnen korte tijd ernstig werden bedreigd. Het stel werd met een shovel in hun auto de sloot in geduwd. Precies op de dag dat de beelden van het incident naar buiten komen, blijkt Nederland een plek gezakt op de internationale persvrijheidsindex van de Reporters Sans Frontières: van plek vijf naar plek zes.
» NOS
dinsdag 20 april 2021, 17:45 uur
Persfotograaf Timothy na aanval ’verdoofd’ maar strijdbaar: ’Ik ga gewoon door’
de TelegraafEen aanslag met een shovel op persfotograaf Timothy (31) en zijn vriendin in Lunteren is maandagavond maar net goed afgelopen. De fotograaf kwam ter plaatse om een autobrand vast te leggen. Voordat hij het wist, kieperde een shovel zijn auto een sloot in, het stel in paniek achterlatend.
» de Telegraaf
dinsdag 20 april 2021, 13:52 uur
Schokkende beelden: persfotograaf en vriendin schreeuwen om hulp terwijl shovel hen sloot in duwt
Brabants DagbladLUNTEREN - Dashcambeelden van de persfotograaf die maandagvond werd belaagd bij een autobrand in Lunteren, tonen hoe de hij en zijn vriendin met auto en al de sloot in worden geduwd door een shovel.
» Brabants Dagblad
dinsdag 20 april 2021, 13:49 uur
Video | Dashcambeelden tonen hoe shovel auto van fotograaf omkiept
NU.nlOp nieuwe beelden is te zien hoe een auto met daarin een fotograaf en zijn vriendin maandag omgekiept werd. De fotograaf wilde in Lunteren beelden maken van een brand, maar daar werd door omstanders heftig op gereageerd.
» NU.nl
dinsdag 20 april 2021, 13:34 uur
Video | Dashcambeelden tonen hoe auto van fotograaf omgekiept wordt
NU.nlOp nieuwe beelden is te zien hoe de auto met daarin een fotograaf en zijn vriendin maandag omgekiept werd. De fotograaf wilde in Lunteren beelden maken van een brand, maar daar werd door omstanders heftig op gereageerd.
» NU.nl
dinsdag 20 april 2021, 13:24 uur
Heftige beelden van bizarre aanval op persfotograaf Timothy en zijn vriendin
Omroep GelderlandDe bizarre aanval op persfotograaf Timothy en zijn vriendin in het buitengebied van Lunteren is gefilmd. Het stel zat samen in de auto toen die met een shovel een sloot werd ingeduwd. Dat gebeurde nadat ze waren bedreigd door een groep omstanders die met stokken sloegen.
» Omroep Gelderland
dinsdag 20 april 2021, 13:20 uur
Schokkende beelden: persfotograaf en vriendin schreeuwen om hulp terwijl shovel hen sloot in duwt
de StentorDashcambeelden van de persfotograaf die maandagvond werd belaagd bij een autobrand in Lunteren, tonen hoe hij en zijn vriendin met auto en al de sloot in worden geduwd door een shovel.
» de Stentor
dinsdag 20 april 2021, 13:20 uur
Schokkende beelden: persfotograaf en vriendin schreeuwen om hulp terwijl shovel hen sloot in duwt
PZCDe politie heeft in het Gelderse Lunteren twee verdachten aangehouden die er maandagavond persfotografen belaagden en/of bedreigden. Het duo wordt vandaag verhoord, meldt de politie. Dashcambeelden van de persfotograaf tonen hoe zijn vriendin en hij met auto en al de sloot in worden geduwd door een shovel.
» PZC
dinsdag 20 april 2021, 13:17 uur
Beelden van fotograaf en vriendin die met auto omver worden geduwd: 'Waren doodsbang'
NOSPersfotograaf Timothy en zijn vriendin "stonden doodsangsten uit", nadat ze gisteren in Lunteren door een groep waren aangevallen, zegt hij tegen de NOS. Het stel was gisteravond op een melding van een autobrand afgekomen. Daar werden ze agressief benaderd en bedreigd. Uiteindelijk werd het stel in hun auto de sloot in geduwd.
» NOS
dinsdag 20 april 2021, 13:04 uur
Schokkende beelden: persfotograaf en vriendin schreeuwen om hulp terwijl shovel hen sloot in duwt
de GelderlanderLUNTEREN - Dashcambeelden van de persfotograaf die maandagvond werd belaagd bij een autobrand in Lunteren, tonen hoe hij en zijn vriendin met auto en al de sloot in worden geduwd door een shovel.
» de Gelderlander
dinsdag 20 april 2021, 12:42 uur
Dashcam persfotograaf filmt schokkende aanslag
de TelegraafDe auto van een persfotograaf werd maandagavond in Lunteren door een shovel in een sloot geduwd. Het moment is vastgelegd door zijn dashcam. Er zijn twee mensen aangehouden door de politie.
» de Telegraaf
dinsdag 20 april 2021, 10:59 uur
Opnieuw geweld gebruikt tegen journalisten
HardnieuwsLUNTEREN - Dinsdagmorgen 20 april is een persfotograaf en zijn vriendin van de schrik bekomen nadat zij en andere journalisten / fotografen werden bedreigd aan de Krommehoekseweg in Lunteren.
» Hardnieuws
dinsdag 20 april 2021, 10:49 uur
Belaagde fotograaf Lunteren heeft ’overal pijn’, bestuurder shovel opgepakt
de TelegraafDe bestuurder van de shovel die maandagavond in Lunteren een persfotograaf met zijn auto en al op de kop in een sloot duwde, is direct daarna opgepakt. Dat meldt de politie. Een andere omstander bedreigde twee andere persfotografen, ook deze verdachte is aangehouden.
» de Telegraaf
dinsdag 20 april 2021, 09:07 uur
Shovel gooit auto persfotograaf op zijn kop en duwt hem in de sloot
Blik op NieuwsIn het Gelderse Lunteren is maandagavond een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen toen hij foto’s wilde maken van een autobrand.
» Blik op Nieuws
dinsdag 20 april 2021, 00:58 uur
Omstanders belagen journalist in Lunteren en duwen auto in sloot met shovel
NU.nlOmstanders hebben maandagavond in het Gelderse Lunteren een persfotograaf en zijn vriendin belaagd toen hij beelden wilde maken van een brand. De auto waarin zij zaten, werd opzettelijk in een sloot geduwd, waardoor zij ondersteboven bekneld kwamen te zitten, schrijft de Gelderlander.
» NU.nl
dinsdag 20 april 2021, 00:42 uur
’Persfotograaf in auto opzettelijk met shovel in sloot geduwd’
de TelegraafIn het Gelderse Lunteren is een persfotograaf aangevallen door omstanders, nadat hij foto's wilde maken van een autobrand. Dat meldt De Gelderlander.
» de Telegraaf
dinsdag 20 april 2021, 00:33 uur
Persfotograaf met auto en al door shovel de sloot in geduwd
Omroep GelderlandEen persfotograaf en zijn vriendin zijn maandagavond laat aangevallen toen ze aan de Krommehoekseweg in Lunteren opnames wilden maken van een autobrand.
» Omroep Gelderland
dinsdag 20 april 2021, 00:14 uur
Omstanders belagen Gelderse persfotografen: auto met inzittenden opzettelijk in sloot geduwd
de StentorIn het Gelderse Lunteren zijn een persfotograaf en zijn vriendin aangevallen door omstanders, nadat zij foto's wilden maken van een autobrand. De auto van de fotograaf werd volgens getuigen opzettelijk in de sloot geduwd met een shovel. De persfotograaf en zijn partner raakten bekneld in de auto die ondersteboven lag.
» de Stentor
maandag 19 april 2021, 23:16 uur
Persfotograaf in auto opzettelijk met shovel in sloot geduwd
Gelre NieuwsLUNTEREN – Op de Krommehoekseweg in Lunteren zijn meerdere persfotografen belaagd door omstanders tijdens een autobrand. Onder andere werd er een auto, met daarin een fotograaf en zijn vriendin, opzettelijk in de sloot geduwd door een shovel. Beide raakten lichtgewond, maar wel hevig geschrokken Meerdere fotografen van verschillende persbureaus kwamen op een melding van een […]
» Gelre NieuwsFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Hardnieuws
Foto: Politie.nl
Foto: Omroep Gelderland
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Lunteren

13 mei 19:20Automobilist raakt ernstig gewond door botsing tegen boom
6 mei 17:00Verdachte shovelaanval blijft nog drie maanden vastzitten
1 mei 08:00Hoe een ‘tophuwelijk’ bij Gelders vakantieconcern uitmondde in een keiharde strijd
26 april 11:18Twee verdachten shovel-aanslag Lunteren op vrije voeten
25 april 20:53Handhavers in Lunteren bedreigd met shovel
23 april 16:48Verdachte 14 dagen langer in cel na aanval op fotograaf in Lunteren
22 april 16:06Inzamelingsactie voor nieuwe auto voor aangevallen persfotograaf
27 maart 09:43Brandweer knipt auto open bij ongeval
2 maart 17:50Stoffelijk overschot van man gevonden op camping in Lunteren
19 februari 22:43Drugs en 'pallets vol gevaarlijke stoffen' ontdekt bij inval in loodsen Lunteren
1 februari 19:07Wild zwijn valt hond aan in Lunteren: ’Konden geen kant op’
17 januari 22:56Drie Litouwers opgepakt bij vakantiepark Lunteren, vierde man voortvluchtig
13 januari 14:19Jongeman overlijdt doordat boom op hem valt bij werkzaamheden in Lunteren
31 december 02:30Grote ravage nadat auto pomp uit de grond rijdt bij tankstation: vrouw zwaargewond
30 december 18:16Auto botst op tankstation in Lunteren, traumahelikopter opgeroepen
17 december 20:14Gewonden door flinke botsing in Lunteren
16 december 09:30Jongens uit Lunteren helpen politie en gaan achter fietsendieven aan
10 november 21:30Auto slaat over de kop op snelweg
8 oktober 09:07Agenten in Lunteren hebben handen vol aan losgebroken 'inwoner': 'Wat een gekoe!'
21 september 18:45Misbruikzaak Lunteren: man krijgt voorwaardelijke celstraf
RSS.