menu
zoek

Nieuws Maartensdijk

Drugslab in Maartensdijk aangetroffen

vrijdag 25 september 2020, 16:20 uur

Op donderdagmiddag 24 september 2020 deed de politie een inval in een schuur in Maartensdijk. Hier werden twee mannen aangehouden en werd een grote hoeveelheid aan xtc-pillen aangetroffen. Ook zijn tabletteermachines, mixers en stempels in beslag genomen. Dit alles was verborgen achter een kast.

Verborgen ruimte Na rechercheonderzoek viel de politie donderdagmiddag een schuur bij een boerderij in Maartensdijk binnen. Rechercheurs troffen hier twee mannen aan die onder een roze stof zaten. In eerste instantie leek de schuur een gewone schuur maar na verder onderzoek bleek dat een kast moest worden weggeschoven om bij een verborgen ruimte te komen. Hier werd een compleet ingericht lab aangetroffen voor de productie van verdovende middelen, van grondstof tot eindproduct, inclusief een mix- en zeefruimte. Er werden enkele kilo's xtc-pillen, tabletteermachines en de bijbehorende stempel (maken een logo of merkteken op een pil van bijvoorbeeld een automerk of stripfiguur) aangetroffen. Ook werd hier een vuurwapen aangetroffen.   Doorzoekingen Door rechercheurs van de Landelijke Recherche werden in twee woningen in Uithoorn en Maarssen doorzoekingen gedaan, waar eveneens enkele kilo’s verdovende middelen werden aangetroffen, evenals een alarmpistool. De politie gaat verder met het onderzoek. De twee mannen, van  36 jaar uit Uithoorn en van  50 jaar uit Maarssen, zijn ingesloten voor verhoor en zullen worden voorgeleid aan de recher-commissaris in Rotterdam.  

Ondermijning in Maartensdijk
Wapens in Maartensdijk

» Politie.nlvrijdag 25 september 2020, 21:57 uur
Drugslab aangetroffen in Maartensdijk, twee aanhoudingen
Blik op NieuwsDonderdagmiddag deed de politie een inval in een schuur in Maartensdijk. 'Hier werden twee mannen aangehouden en werd een grote hoeveelheid aan xtc-pillen aangetroffen', zo meldt de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 25 september 2020, 18:22 uur
Kilo’s xtc en vuurwapen in drugslab Maartensdijk
CrimesiteDe politie heeft donderdagmiddag bij een inval in een schuur in Maartensdijk (Utrecht) een drugslab aangetroffen. Daarbij zijn twee mannen aangehouden en werden enkele kilo’s aan xtc-pillen en een vuurwapen gevonden. Ook zijn tabletteermachines, mixers en stempels in beslag genomen.
» CrimesiteFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl

Meer nieuws uit Maartensdijk

6 maart 13:5545-kilometerauto rijdt sloot Maartensdijk in
25 september 21:57Drugslab aangetroffen in Maartensdijk, twee aanhoudingen
31 juli 19:37Brit (72) met 53 kilo harddrugs gepakt in verhuiswagen langs A27
16 juni 09:40Post NL-vrachtwagen rijdt auto Rijkswaterstaat van de weg
21 april 14:51Mannen aangehouden na aantreffen hennepkwekerij
3 januari 06:23Rijtjeshuis uitgebrand in Maartensdijk: twee bewoners naar ziekenhuis
9 december 15:03Woningovervallers Maartensdijk nog niet gepakt, politie zoekt getuigen
11 november 15:39Maarssenaar rijdt met 265 kilometer over A27 en moet Porsche Panamera inleveren
RSS.