menu
zoek

Nieuws Montfoort

Verborgen crystal meth-lab in Montfoort ontmanteld

vrijdag 7 augustus 2020, 16:01 uur

Op 6 augustus viel de Landelijke Eenheid, onder gezag van het Landelijk Parket, een crystal meth-lab in Montfoort binnen. Het lab was in bedrijf en de professionele en omvangrijke productielocatie lag verborgen onder een flinke bult klei. Twee mannen van 53 en 50 jaar werden aangehouden.

De rechter-commissaris in Den Bosch heeft zojuist de bewaring voor veertien dagen bevolen.   Doorzoekingen De productielocatie bevond zich in een zestal geschakelde zeecontainers die waren bedekt onder een laag dijkverzwaringsklei. De locatie en de ingang daarvan waren zodanig afgeschermd dat deze op luchtfoto’s en vanaf de openbare weg niet te zien waren. Naast ruim 4 kilo methamfetamine (kristallen), troffen de rechercheurs ook 96 liter methamfetamine-olie aan, diverse grondstoffen voor de productie van drugs en drugsafval. Op het terrein werden twee voertuigen aangetroffen, deze werden doorzocht en in beslag genomen. Ontmanteling drugslab Na de inval in het lab moest de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) het chemische proces uiterst voorzichtig stoppen en het materiaal afvoeren. De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid gaat verder met het onderzoek.

Ondermijning De afgelopen maanden werden in Nederland meerdere van dit soort labs aangetroffen. Crystal meth is een zeer verslavende en destructieve drug. Bovendien is de productie gevaarlijk en risicovol voor de omgeving. De drugsproductie en -handel ligt ten grondslag aan veel ondermijningsproblematiek. Er is sprake van ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Ondermijning uit zich onder andere in liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Daarom heeft de aanpak van deze criminelen, die zich bezig houden met drugsproductie, hoge prioriteit. Bestrijden door samenwerking In dit onderzoek werkte de Landelijke Eenheid samen met de Eenheid Midden-Nederland. De Landelijke Eenheid bestrijdt deze zware en georganiseerde criminaliteit met een nationale en/of internationale focus en werkt daarbij samen met regionale eenheden en internationale samenwerkingspartners. De verschillende diensten van de Landelijke Eenheid hebben hun krachten gebundeld in het Cluster Synthetische Drugs. In dit cluster zijn de opsporingsprocessen informatie, intelligence, expertise en tactiek op het gebied van synthetische drugs samengebracht. Naast de verschillende nationale en internationale partners, werkt het cluster ook nauw samen met de LFO van de Dienst Specialistische Operaties. De experts van LFO ontmantelen de labs en zetten de erg gevaarlijke chemische processen, op een uiterst nauwkeurige manier, stil. Melden helpt! Drugslabs worden vaak op goed verborgen locaties opgetuigd en scheppen een onveilige sfeer voor omwonenden. Om drugslabs op te sporen en overlast tegen te gaan, heeft de politie uw hulp nodig. Hoort of ziet u verdachte zaken? Zoals busjes zonder logo’s die af en aan rijden of gesleep met zakken op vreemde tijden? Dan horen we dat graag. Meld overlast altijd. Via 0900-8844 of de wijkagent. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl Bent u als eigenaar van een locatie benaderd om mee te werken? Wees ervan bewust dat u enorme risico’s loopt als u zich inlaat met zware criminaliteit, zowel persoonlijk als zakelijk.


» Politie.nl
vrijdag 7 augustus 2020, 19:51 uur
VIDEO: Ondergronds crystal meth-lab ontdekt in Montfoort
Hart van NederlandEen team van rechercheurs van de politie heeft donderdag een bijzonder drugslab ontmanteld in Montfoort. Het crystal meth-lab was verborgen onder de grond en niet zichtbaar vanuit de lucht of vanaf de openbare weg.
» Hart van Nederland
vrijdag 7 augustus 2020, 18:49 uur
Crystal methlab verborgen onder klei ontmanteld in Montfoort (VIDEO)
CrimesiteDe Landelijke Eenheid van de politie heeft donderdag in Montfoort een crystal methlab opgerold. Het lab was in bedrijf en de professionele en omvangrijke productielocatie lag verborgen onder een flinke bult klei. Twee mannen van 53 en 50 jaar zijn opgepakt.
» Crimesite
vrijdag 7 augustus 2020, 18:45 uur
Crystalmeth-lab ontdekt in verborgen containers in Montfoort
NOSDe politie heeft gisteren in Montfoort, in Utrecht, een groot crystalmethlaboratorium ontdekt. Het lab lag verborgen onder een laag dijkverzwaringsklei. Daar stonden zes aan elkaar geschakelde zeecontainers onder waar de zwaar verslavende drug werd geproduceerd.
» NOS
vrijdag 7 augustus 2020, 17:55 uur
Groot drugslab in Montfoort opgerold
de TelegraafPolitie en justitie hebben donderdag een drugslab in Montfoort opgerold waar crystal meth werd gemaakt. Het lab in de Utrechtse plaats was op dat moment in bedrijf. Twee mannen van 53 en 50 jaar werden aangehouden.
» de Telegraaf
vrijdag 7 augustus 2020, 16:09 uur
Crystal meth-lab ontdekt in verborgen containers in Montfoort
RTV UtrechtMONTFOORT - De politie heeft gisteren in Montfoort een laboratorium voor de productie van crystal meth opgerold. Drie mannen zijn aangehouden.Rechercheurs vonden onder een laag dijkverzwaringsklei zes aan elkaar geschakelde zeecontainers waar de drug geproduceerd werd. De locatie en de ingang waren zo goed afgeschermd dat er op luchtfoto's en vanaf de openbare weg niets te zien was, zegt de politie.De politie heeft onder meer ruim 4 kilo methamfetamine (kristallen) en 96 liter methamfetamine-olie in beslag genomen.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Montfoort

16 mei 15:08Politie doet onderzoek in bedrijfspand
2 mei 14:29Drie aanhoudingen na steekpartij Montfoort waarbij twee mensen gewond raakten
2 december 07:52In Montfoort betaal je honderden euro's voor een invalidenkaart: ‘Belachelijke prijsverschillen’
11 oktober 12:57Video | Politie bewaakt terrein in Montfoort na inval wegens witwasonderzoek
5 juli 08:43Schuurbrand dreigt over te slaan naar woning
12 december 21:10Twee keer 15.000 euro boete voor illegaal feest in Montfoort
7 oktober 21:28Koreaanse bosmug voor het eerst aangetroffen in Nederland
22 mei 07:48Forse schade na woningbrand in Montfoort
24 april 14:09Vrouw (44) op motor omgekomen bij aanrijding in Montfoort
30 maart 11:35Zes aanhoudingen na invallen
30 maart 11:25Serie politie-invallen in provincie Utrecht
17 februari 12:39Zes nieuwe verdachten in onderzoek naar ingegraven crystal methlab Montfoort
18 januari 13:03Politie zoekt getuigen van gewelddadige woninginbraak in Montfoort
10 januari 14:25Verdachte steekincident Montfoort is mogelijk Syrische statushouder
18 december 21:05Uitslaande schoorsteenbrand vernielt dak van woning in Montfoort
7 oktober 16:32Grote inval bedrijfsterrein Montfoort: twee verdachten aangehouden
1 oktober 08:20Vrachtwagen in de sloot
7 augustus 19:51VIDEO: Ondergronds crystal meth-lab ontdekt in Montfoort
7 mei 11:44Politie: gewelddadige overval uit 2013 opgelost
23 februari 21:19Tientallen personen met elkaar op de vuist in Montfoort
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?