menu
zoek

Nieuws Nederweert

Handelswaarde crystal meth loopt in de miljoenen

vrijdag 30 juli 2021, 16:36 uur

Met het produceren van grote hoeveelheden crystal meth in een tweetal loodsen aan de Hoogbosweg in Nederweert zijn miljoenen euro’s gemoeid.

Waar: Hoogbosweg in Nederweert

Handelswaarde Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kon in deze grote en professioneel opgezette productielocatie meer dan 100 kilo per dag van deze zeer verslavende drug gemaakt worden. Dit komt neer op een handelswaarde van 1 miljoen euro per dag. Bij verkoop hiervan zou de uiteindelijke straatwaarde daar een veelvoud van zijn. In de loodsen zijn partijen grondstoffen gevonden en apparatuur om de crystal meth te maken. Onderzoek Het onderzoek naar de achtergronden van het drugslab, wie er achter zit en wie er nog meer bij betrokken zijn, is nog in volle gang. De politie heeft een verdachte, een 62-jarige man van Poolse afkomst,  aangehouden. Deze zit nog in hechtenis. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het ontmantelen van de productielocatie door LFO zal zeker nog tot en met zondag duren. 




» Politie.nl

Kaart nieuws Nederweert. Locatie nieuws: 51.29201 / 5.67654 Hoogbosweg
Hoogbosweg in Nederweert


vrijdag 30 juli 2021, 13:08 uur
Politie stuit op grootste productielocatie crystal meth in Nederland
Politie.nlIn de nacht van donderdag op vrijdag is de politie op een grote productielocatie van synthetische drugs gestuit. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zou het hier gaan om de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen.
De politie kwam de locatie aan de Hoogbosweg in Nederweert op het spoor door zicht te krijgen op informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt. In een bijbehorende woning was een persoon aanwezig. Het betreft een man met de Poolse nationaliteit van 62 jaar. Deze man is aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Productielocatie Afgelopen nacht is gestart met onderzoek in de productielocatie waarbij veiligheid voorop staat. Zo vindt bemonstering van de aanwezige spullen plaats, wordt geïnventariseerd wat er precies aanwezig is, zowel aan grondstoffen als eindproducten en de middelen om crystal meth te maken. De woning met loodsen liggen in het buitengebied. Er is dan ook geen gevaar voor omwonenden geweest. Ontmanteling LFO is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Gelet op omvang en grootte zal dit nog zeker tot en met aanstaande zondag duren. LFO LFO valt onder de Dienst Specialistische Operaties (DSO) van de Landelijke Eenheid. Als chemische stoffen een bedreiging zijn voor de omgeving komt de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) in actie. Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. Ook komt het LFO in actie bij zogeheten CBRN-e incidenten. Dat zijn incidenten waarbij Chemische, Biologische, Radiologische of Nucleaire stoffen betrokken zijn. De E staat voor explosieve stoffen. Medewerkers van het LFO zijn getraind om op het allerhoogste veiligheidsniveau met deze incidenten om te gaan. Noot voor media De mogelijkheid bestaat om onder begeleiding op vrijdag 30 juli tussen 16.30 en 17.00 opnamen te maken van de productielocatie. Een medewerker van LFO zal aanwezig zijn om uitleg te geven aan de pers. Verzoek is om vooraf aan te melden via de newsroom van de politie in Limburg door te mailen naar mediadesk.media-en-publiciteit.limburg@politie.nl. Aanmelding kan ook via 088-1685305.

» Politie.nl
vrijdag 30 juli 2021, 19:08 uur
Video | Zo ziet het grootste crystalmethlab van Nederland er vanbinnen uit
NU.nlDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het grootste en professioneelste crystalmethlab in Nederland ooit gevonden in Nederweert. Onder begeleiding van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) mocht de pers vrijdag opnamen maken van de productielocatie.
» NU.nl
vrijdag 30 juli 2021, 17:27 uur
Miljoenen euro's gemoeid met crystalmethlab in Nederweert
1LimburgMet het produceren van grote hoeveelheden crystal meth in twee loodsen in Nederweert zijn volgens de politie zeker miljoenen euro's gemoeid.
» 1Limburg
vrijdag 30 juli 2021, 14:06 uur
‘Grootste crystal methlab ooit in Nederland opgerold in Nederweert’
CrimesiteDonderdagnacht is de politie aan de Hoogbosweg in het Limburgse Nederweert op een groot drugslab gestuit. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zou het gaan om “de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen”. De grootste crystal methlabs die tot op heden in Nederland werden aangetroffen, waren die in […] Het bericht ‘Grootste crystal methlab ooit in Nederland opgerold in Nederweert’ verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
vrijdag 30 juli 2021, 13:57 uur
'Grootste productielocatie crystal meth in Nederland aangetroffen'
NOSIn Nederweert heeft de politie na onderzoek een productielocatie van de drug crystal meth aangetroffen. De locatie kwam in beeld bij de politie na informatie uit versleutelde chatberichten. Een Poolse man van 62 jaar oud is aangehouden.
» NOS
vrijdag 30 juli 2021, 13:46 uur
Grootste crystalmethlab van Nederland in Nederweert ontdekt
1LimburgDe politie heeft in Nederweert het grootste en meest professionele productielab van crystal meth ooit in Nederland ontdekt.
» 1Limburg
vrijdag 30 juli 2021, 13:36 uur
Crystalmethlab Nederweert heeft een handelswaarde van miljoenen
de TelegraafHet enorme crystalmethlab dat de politie in de nacht van donderdag op vrijdag heeft ontdekt bij de Hoogbosweg in Nederweert, heeft een handelswaarde van miljoenen. Het zou gaan om het grootste en meest professionele crystalmethlab ooit in Nederland gevonden. Er is een 62-jarige Poolse man aangehouden.
» de Telegraaf
vrijdag 30 juli 2021, 13:26 uur
‘Grootste crystal methlab ooit in Nederland opgerold in Limburg’
de StentorDe politie heeft afgelopen nacht een groot drugslab in Nederweert opgerold. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat het om ‘de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen’.
» de Stentor
vrijdag 30 juli 2021, 13:26 uur
‘Grootste crystal methlab ooit in Nederland opgerold in Limburg’
de GelderlanderDe politie heeft afgelopen nacht een groot drugslab in Nederweert opgerold. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat het om ‘de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen’.
» de Gelderlander
vrijdag 30 juli 2021, 13:26 uur
‘Grootste crystal methlab ooit in Nederland opgerold in Limburg’
BN DeStemDe politie heeft afgelopen nacht een groot drugslab in Nederweert opgerold. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) gaat het om ‘de grootste en meest professionele productielocatie van crystal meth ooit in Nederland aangetroffen’.
» BN DeStem



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: 1Limburg
Foto: NOS
Foto: 1Limburg
Foto: de Telegraaf
Foto: BN DeStem

Meer nieuws uit Nederweert

24 april 22:39Teleurstelling in Nederweert over schrappen fietsbrug
26 februari 15:21Automobilist gewond na botsing met vrachtwagen in Nederweert
1 februari 17:27Contactverbod voor voormalig medewerker gemeente Nederweert na juridische stalking
11 januari 15:00Schaatsers nemen bezit van ven De Banen: ‘Dit is toch het mooiste wat er is?’
11 januari 13:17Wethouder Jorik Franssen weer terug in Nederweert
3 januari 19:04Wateroverlast gemeenschapshuis Nederweert: 10 cm in kelder
21 december 22:21Vaten met drugsafval in busje op parkeerplaats in Nederweert
16 december 08:45Het Verdriet van Nederweert: hoe de droom van het OLS eindigde in Grieks dorpsdrama
12 december 13:26Grevenbicht denkt na, Maasniel zegt nee tegen OLS
11 december 12:13Emotionele voorzitter schutterij Nederweert: ‘Dure kogelvangers hebben OLS de kop gekost’
9 december 13:48Kabels van hoogspanningsmast losgeknipt in Nederweert
6 december 13:08Brandweer stopt met zoekactie naar mogelijke drenkeling
1 december 14:36Grote hoeveelheid drugs aangetroffen bij aanrijding
23 november 00:00Dit is de verkiezingsuitslag in Nederweert: PVV de grootste en VVD verliest fors
16 november 20:01L1mburg Centraal: bestuur OLS Nederweert 2024 opgestapt
26 oktober 12:36Duizenden bijen gestolen in Limburg: 'Dieven hebben echt moeite gedaan'
20 oktober 07:48Inwoners Nederweert produceren minste afval van Nederland: zo zit het in jouw gemeente
9 oktober 13:19Politie vermoedt brandstichting van vrachtwagens in Nederweert
6 oktober 15:15Nederweert wil kogelvangers achter schietbomen op Oud Limburgs Schuttersfeest 2024
29 september 16:55Dak van woning beschadigd door afgewaaide takken
RSS.