menu
zoek

Nieuws Nieuwdorp

Zeehavenpolitie houdt twee ronselaars aan

donderdag 21 maart 2024, 16:18 uur

Deze week heeft de Zeehavenpolitie twee mannen van 20 en 22 jaar uit de gemeente Vlissingen aangehouden omdat zij tegen betaling bedrijfsgegevens hadden geprobeerd te verkrijgen.

De Zeehavenpolitie startte een onderzoek nadat informatie werd ontvangen dat de mannen hebben geprobeerd bedrijfsgegevens te verkrijgen die belangrijk zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen.  Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar Torentijd voor verder onderzoek. Na onderzoek zijn beide mannen heengezonden. Ondanks hun heenzending blijven ze als verdachte aangemerkt.   Hulp van binnenuit Criminele organisaties hebben vaak hulp van ‘binnenuit’ nodig om cocaïne via de zeehavens Nederland binnen te smokkelen. Ze proberen havenarbeiders maar ook overheidsmedewerkers te corrumperen door ze bijvoorbeeld hoge geldbedragen te bieden of onder druk te zetten. De Zeehavenpolitie onderzoekt of hier in dit geval ook sprake van is geweest.   Informatie over ronselpraktijken? De Zeehavenpolitie vermoedt dat er onder havenmedewerkers of in hun omgeving meer informatie bekend is over ronselpraktijken. Voor de politie heeft de aanpak van deze vorm van criminaliteit hoge prioriteit. Wanneer u hierover informatie heeft, ontvangt de politie dit graag. Dit kan door te bellen met  0900 – 8844. U kunt meldingen ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000) of via het Team Criminele Inlichtingen (bel hiervoor 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen).


» Politie.nl

Kaart nieuws Nieuwdorp. Locatie nieuws: 51.46554 / 3.73257


donderdag 21 maart 2024, 17:51 uur
Twee “ronselaars” aangehouden in Nieuwdorp
CrimesiteDe Zeehavenpolitie heeft deze week in Nieuwdorp twee mannen van 20 en 22 jaar uit de gemeente Vlissingen aangehouden omdat zij tegen betaling bedrijfsgegevens hadden geprobeerd te verkrijgen die belangrijk zijn bij de invoer van cocaïne via de haven van Vlissingen. De Zeehavenpolitie startte een onderzoek na informatie dat de mannen hadden geprobeerd bedrijfsgegevens te […] Het bericht Twee “ronselaars” aangehouden in Nieuwdorp verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite



Meer nieuws uit Nieuwdorp

21 maart 17:51Twee “ronselaars” aangehouden in Nieuwdorp
22 januari 20:32Drie verdachte uithalers aangehouden in haven Nieuwdorp
13 juli 19:37Natuurbrandjes in Westkapelle en Nieuwdorp
15 mei 15:05Automobilist raakt gewond aan gezicht na botsing met vrachtauto in Nieuwdorp
7 april 07:25Scooterrijdster gewond bij botsing in Nieuwdorp
RSS.