menu
zoek

Nieuws Nieuwe Niedorp

Inbrekers aangehouden op heterdaad in Nieuwe Niedorp

donderdag 25 januari 2024, 13:13 uur

De politie heeft donderdag 25 januari vier mannen op heterdaad aangehouden na een inbraak bij een bedrijfspand aan de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Sinds de jaarwisseling hebben er ruim twintig inbraken in bedrijfspanden in Noord-Holland Noord plaatsgevonden. Dit betreffen voornamelijk horecazaken.

Waar: Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp

Rond 02.25 uur kreeg de politie melding van de heterdaad inbraak. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij een voertuig wegrijden. Het voertuig werd vervolgens snel tot stoppen gemaand, waarbij de bestuurder en de bijrijder werden aangehouden. De twee andere inzittenden wisten vervolgens een tuin in te vluchten waarna zij, met behulp van een politiehond, alsnog werden aangehouden. In het voertuig van de verdachten werd verschillende inbrekerswerktuig aangetroffen. De vier verdachten betreffen een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, twee 19-jarige mannen uit Schagen, een 18-jarige man uit Schagen. De verdachten zitten nog vast en hun rol wordt verder onderzocht. Reeks inbraken in bedrijfspanden Sinds de jaarwisseling hebben ruim twintig inbraken in bedrijfspanden in Noord-Holland Noord plaatsgevonden. De recherche doet intensief onderzoek naar deze reeks inbraken. Op maandag 22 januari werd al een 19-jarige man uit Schagen aangehouden na een inbraak bij een bedrijfspand in Westerland. Hij wordt vandaag, donderdag 25 januari, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De recherche zet het onderzoek naar de inbraken voort. Een mogelijk verband tussen de reeks inbraken wordt nader onderzocht. Ook of de vijf verdachten betrokken zijn geweest bij de andere inbraken. Met de aanhoudingen hoopt de politie dat hiermee de reeks inbraken ten einde is gekomen. Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken U weet zelf het beste wanneer iets niet pluis is in uw buurt. Een vreemde die bij bedrijfspanden of huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een pand waarvan u weet dat de eigenaars op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van verdachte situatie, een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Zo maakt u het inbrekers lastig Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met: Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels. Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui Voldoende buitenverlichting Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw pand. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan      2024017712


» Politie.nl

Kaart nieuws Nieuwe Niedorp. Locatie nieuws: 52.73998 / 4.89824 Dorpsstraat
Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp


donderdag 25 januari 2024, 14:00 uur
Vier mannen op heterdaad betrapt: mogelijk einde aan inbraakgolf in Noord-Holland Noord
RTV N-HDe politie heeft vannacht vier mannen aangehouden die werden betrapt tijdens een inbraak in een bedrijfspand in Nieuwe Niedorp. Sinds de jaarwisseling zijn er een flink aantal inbraken geweest in de regio. Maar liefst 20 bedrijven zijn de dupe geworden.
» RTV N-H



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV N-H

Meer nieuws uit Nieuwe Niedorp

25 januari 14:00Vier mannen op heterdaad betrapt: mogelijk einde aan inbraakgolf in Noord-Holland Noord
12 januari 14:45Lichamen van vijf vermiste Tsjechische vliegeniers uit WO II gevonden
RSS.