menu
zoek

Nieuws Nieuwe-Tonge

20.000,- euro beloning voor gouden tip in zoektocht naar 71-jarige ontvoerde Rotterdammer

vrijdag 9 februari 2024, 11:09 uur

De Hoofdofficier van Justitie looft 20.000,- tipgeld uit voor de gouden tip die leidt tot de verblijfplaats van de ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. De 71-jarige man werd donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam door twee mannen een bus ingetrokken en meegenomen, terwijl een derde dader het busje bestuurde. Het slachtoffer liep op dat moment van de moskee naar huis, een wandeling van een paar honderd meter.

Waar: Zoutziederstraat in Nieuwe-Tonge

Donderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. Helaas is de man bij de zoekingen niet terug gevonden. Groot onderzoek Om de achtergronden van deze ontvoering te onderzoeken en de man weer veilig thuis te krijgen, is direct een groot onderzoek gestart. Dinsdag 30 januari werd een 45-jarige man uit Zwolle aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Op 2 februari werd besloten dat hij nog tenminste 14 dagen vast moet blijven zitten. Vluchtauto Nadat de man het busje in was getrokken, reed deze richting Mathenesserweg/ Taandersraat. Al snel werden de (vervalste) kentekenplaten van het busje achterhaald en in het computersysteem gezet dat verbinding maakt met camera’s langs de weg die kentekens scannen. Dit kentekenherkenningssyteem gaf rond 20.00 uur een laatste ‘hit’ op de Haringvlietbrug richting zuiden. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor. Een eerdere getuigenoproep over het busje waarin het slachtoffer is getrokken, leverde helaas geen bruikbare tips op. Informatie? Het vermoeden is dat de aanleiding van de ontvoering een crimineel conflict is en dat de 71-jarige man hiervan het slachtoffer is geworden. Als mensen informatie hebben over waar de man wordt vastgehouden of door wie dan komt de politie graag in contact. Dit kan ook vertrouwelijke wijze via het Team Criminele Inlichtingen (TCI). TCI kan op geheime wijze contact hebben en schermt de identiteit van de tipgever af. U kunt dit speciale team bereiken via 088 - 661 77 34. Als u volledig anoniem wil blijven, kunt u melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.


» Politie.nl

Kaart nieuws Nieuwe-Tonge. Locatie nieuws: 51.92249 / 4.48654 Zoutziederstraat
Zoutziederstraat in Nieuwe-Tonge


vrijdag 9 februari 2024, 13:21 uur
Invallen zoektocht vermiste 71-jarige Rotterdammer | Grote lekkage bij haven Rotterdam
RTV RijnmondIn dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws in de regio Rijnmond van vrijdag 9 februari.
» RTV Rijnmond
vrijdag 9 februari 2024, 12:53 uur
Hoge beloning voor gouden tip in ontvoering 71-jarige Rotterdammer
RTV RijnmondJustitie looft 20.000 euro beloning uit voor de gouden tip die leidt naar de verblijfplaats van een ontvoerde 71-jarige Rotterdammer. De man werd op donderdag 25 januari op de Zoutziederstraat in Rotterdam ontvoerd toen hij van de moskee naar huis liep. Het vermoeden is dat de aanleiding voor de ontvoering een crimineel conflict is.
» RTV Rijnmond
vrijdag 9 februari 2024, 12:22 uur
Beloning voor gouden tip over ontvoerde Rotterdammer. Zwollenaar (45) aangehouden
de StentorGroot zijn de zorgen over de 71-jarige Rotterdammer Mohammed, die twee weken geleden is ontvoerd in Rotterdam-West. Een 45-jarige Zwollenaar werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering.
» de Stentor
vrijdag 9 februari 2024, 11:49 uur
Invallen in zoektocht naar ontvoerde Rotterdamse loco-imam (71)
CrimesiteDe politie is donderdag een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige Rotterdamse loco-imam die op 25 januari is ontvoerd. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. De man is nog steeds spoorloos.
» Crimesite
vrijdag 9 februari 2024, 11:37 uur
Invallen in zoektocht naar 71-jarige ontvoerde Rotterdammer
Blik op NieuwsDonderdag 8 februari is de politie een woning in Rotterdam-Zuid binnengevallen in verband met de zoektocht naar de 71-jarige man die 25 januari is ontvoerd. Eerder werd door de politie ook al gezocht in een loods in Nieuwe-Tonge. De is man bij de zoekingen niet terug gevonden.
» Blik op Nieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: RTV Rijnmond
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Nieuwe-Tonge

9 februari 13:21Invallen zoektocht vermiste 71-jarige Rotterdammer | Grote lekkage bij haven Rotterdam
RSS.