menu
zoek

Nieuws Nootdorp

Getuigen gezocht na explosie bij woning Burgemeester Schölvinckplein

zondag 8 januari 2023, 10:13 uur

Bij een woning aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp heeft zondag 8 januari een explosie plaatsgevonden. Een persoon is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen.

Waar: Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp

De explosie vond rond 1.15 uur plaats. Bij de explosie raakte één woning beschadigd, niemand raakte gewond. De naastgelegen woningen zijn vanwege van de veiligheid korte tijd ontruimd.   Man aangehouden Getuigen zagen kort na de explosie een auto wegrijden, die auto is even later gesignaleerd op de snelweg. De bestuurder, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, kreeg een stopteken en is aangehouden als verdachte. Het voertuig is in beslag genomen voor sporenonderzoek.   Explosie President Kennedystraat Op dinsdag 6 december vond in de omgeving bij een woning aan de President Kennedystraat ook een explosie plaats. Het bleek hoogstwaarschijnlijk een doelgerichte actie, bedoeld voor een andere woning. De burgemeester heeft toen de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein gesloten uitveiligheidsoverwegingen. Het verband tussen de explosies wordt onderzocht.   Iets gezien? De politie onderzoekt de zaak. Heeft u in de nacht van zaterdag 7 januari op zondag 8 januari  iets verdachts gezien in de buurt van het Burgemeester Schölvinckplein? Of heeft u op een andere manier informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn, bijvoorbeeld in de vorm van camerabeelden? Neem dan contact op de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Of via het onderstaande tipformulier. 


» Politie.nl

Kaart nieuws Nootdorp. Locatie nieuws: 52.04155 / 4.38850 Burgemeester Schölvinckplein
Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp


zondag 8 januari 2023, 18:00 uur
Onrust na tweede explosie in Nootdorpse buurt: 'Durf niet meer in mijn eigen bed te slapen'
Omroep West'Ik wil verhuizen, ik heb kinderen en veiligheid gaat bij mij voor alles.' De schrik zit er behoorlijk in bij de bewoners van het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp. In de nacht van zaterdag op zondag werd de buurt voor de tweede keer in een maand tijd opgeschrikt door een explosie. 'Het eerste wat ik morgen ga doen is de woningbouw bellen om te kijken wat er mogelijk is', vertelt een omwonende.
» Omroep West
zondag 8 januari 2023, 14:32 uur
Opnieuw aanslagen op woningen, geen gewonden
de TelegraafNootdorp is in de nacht zaterdag van zondag opgeschrikt door een explosie bij een leegstaande woning. Ook in Amsterdam was het raak.
» de Telegraaf
zondag 8 januari 2023, 13:40 uur
Man (20) gearresteerd na nieuwe explosie bij woning in Nootdorp
CrimesiteBij een leegstaande woning aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp (bij Den Haag) heeft zaterdagnacht rond 01.15 een explosie plaatsgevonden. Een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel is op de snelweg aangehouden als verdachte. Een maand geleden vond op enkele tientallen meters van dezelfde woning ook een explosie plaats.
» Crimesite
zondag 8 januari 2023, 11:59 uur
Man (20) gearresteerd na nieuwe explosie bij woning in Nootdorp
NU.nlDe politie heeft zondag een twintigjarige man opgepakt wegens betrokkenheid bij een explosie in een woning in het Zuid-Hollandse Nootdorp. Daarbij raakte niemand gewond. De woning raakte wel beschadigd, meldt de politie.
» NU.nl
zondag 8 januari 2023, 10:51 uur
Arrestatie na explosie bij woning in Nootdorp
Blik op NieuwsIn de nacht van zaterdag op zondag heeft in Nootdorp bij een woning aan de Burgemeester Schölvinckplein een explosie plaatsgevonden. 'Een persoon is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen', zo meldt de politie zondag.
» Blik op Nieuws
zondag 8 januari 2023, 07:17 uur
Arrestatie na explosie bij woning in Nootdorp
Omroep WestBij een huis aan het Burgemeester Schölvinckplein in Nootdorp is in de nacht van zaterdag op zondag een explosie geweest. De politie heeft een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden. Bij de explosie raakte niemand gewond.
» Omroep West



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep West
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: Omroep West

Meer nieuws uit Nootdorp

13 maart 17:20Politie vindt 633 volle lachgasflessen in garagebox in Nootdorp
8 januari 14:24Oud-burgemeester Francisca Ravestein (71) van Opsterland overleden
12 augustus 11:36Politie treft na tip ruim 3.700 lachgasflessen aan in pand in Nootdorp
27 juli 13:11Politie stuit op ruim 1.200 lachgasflessen in pand in Nootdorp
14 juni 16:57'Enorme knal' vernielt ruit en deur van woning: 'Er was ontzettend veel rook'
8 januari 18:00Onrust na tweede explosie in Nootdorpse buurt: 'Durf niet meer in mijn eigen bed te slapen'
7 december 13:22Explosie bij woning in Nootdorp
6 juli 15:1973-jarige vrouw overleden op parkeerplaats Nootdorp
RSS.