menu
zoek

Nieuws Nuth

Beekdaelen - 33-jarige bankhelpdeskfraudeur uit Beekdaelen aangehouden, vijf slachtoffers

dinsdag 23 januari 2024, 12:50 uur

Vanochtend heeft de politie in Nuth een 33-jarige man uit de gemeente Beekdaelen aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude. Hij wordt van meerdere zaken verdacht in Simpelveld, Kerkrade, Landgraaf, Heerlen en Brunssum. Alle slachtoffers in deze zaken zijn 75 jaar of ouder.

Waar: Trefcentrum aan Wilhelminastraat in Nuth

Vanaf oktober 2023 was er in Parkstad een toename van het aantal aangiftes bankhelpdeskfraude te zien. Door het Basisteam Opsporing Kerkrade / Brunssum - Landgraaf werd een aantal fraudezaken onderzocht. In een vijftal verschillende zaken - die speelden van medio oktober tot medio november 2023 - werd steeds dezelfde werkwijze toegepast. Na onderzoek bleek steeds dezelfde verdachte naar voren te komen. Die verdachte is vandaag aangehouden. Valse voorwendselen De slachtoffers werden telefonisch benaderd door een zogenaamde bankmedewerker waarna zij onder voorwendselen gevraagd werd hun pinpas, geld of sieraden mee te geven. Deze vorm van criminaliteit heeft een hele hoge emotionele impact voor de slachtoffers. Bankhelpdeskfraude Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting waarbij slachtoffers gebeld worden door zogenaamde bankmedewerkers die hen proberen te overtuigen om geld over te maken naar een 'kluisrekening' of 'veilige rekening', omdat hun rekening zou zijn gehackt of op een andere manier in gevaar zou zijn. In werkelijkheid maakt het slachtoffer geld over naar een rekening onder controle van de oplichters. Of worden sierraden meegenomen om ze zogenaamd'veilig' te bewaren.  Wat kunt u zelf doen? Als u gebeld wordt door een bank of instantie, zeg dan altijd dat u zelf die instantie terug zal bellen om het probleem te bespreken. Gebruik alleen het nummer dat al bij u bekend is, of zoek het nummer op in uw vertrouwde app, of via de website. Dit is de enige manier om zeker te weten dat u daadwerkelijk de juiste persoon of instantie spreekt. Toch slachtoffer van telefonische oplichting? Als u toch slachtoffer geworden bent van telefonische oplichting, schaam u dan niet. U bent echt niet de enige die dit overkomt. Neem daarom altijd direct contact op met uw bank om uw rekening te laten blokkeren. En doe altijd aangifte bij de politie. Dat kan telefonisch, persoonlijk op het bureau of in veel gevallen ook online. Kijk ook voor meer informatie op https://www.politie.nl/onderwerpen/telefonische-oplichting.html


» Politie.nl

Kaart nieuws Nuth. Locatie nieuws: 50.91973 / 5.87537 Trefcentrum aan Wilhelminastraat
Trefcentrum aan Wilhelminastraat in Nuth


woensdag 24 januari 2024, 12:45 uur
Beekdaelen houdt banenmarkt in Nuth; met name bedoeld voor huishoudelijke ondersteuners
De LimburgerIn het Trefcentrum aan Wilhelminastraat 3 in Nuth vindt op donderdag 1 februari een banenmarkt plaats, georganiseerd door de gemeente Beekdaelen.
» De Limburger
dinsdag 23 januari 2024, 13:15 uur
Man uit Beekdaelen (33) opgepakt voor het oplichten van meerdere ouderen in Parkstad
De LimburgerDe politie heeft dinsdagochtend in Nuth een 33-jarige man uit de gemeente Beekdaelen aangehouden op verdenking van bankhelpdeskfraude. Hij zou meerdere oudere mensen in Parkstad hebben opgelicht.
» De LimburgerFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger

Meer nieuws uit Nuth

24 januari 12:45Beekdaelen houdt banenmarkt in Nuth; met name bedoeld voor huishoudelijke ondersteuners
27 december 16:40Man uit Nuth aangehouden voor dodelijke schietpartij Geleen
5 augustus 10:14Grote brand in een pand in Nuth
4 februari 18:06Nog twee drugslabs ontdekt
20 november 12:49Vat met grondstof voor crystal meth aangetroffen in Nuth
23 augustus 11:45Kindervakantiewerk Nuth mijdt het bos vanwege wilde zwijnen
26 januari 08:35Brandweer blust brand in woonboerderij
14 september 23:50Spookrijder veroorzaakt ongeluk op A76, één bestuurder naar ziekenhuis
RSS.