menu
zoek

Nieuws Oostvoorne

Chemicaliën aangetroffen bij woning Oostvoorne

woensdag 18 augustus 2021, 16:38 uur

De politie heeft woensdagochtend 56 vaten chemicaliën aangetroffen in een woning in Oostvoorne. Een 27-jarige bewoonster is aangehouden. De politie doet onderzoek naar waar de chemicaliën vandaan komen, en waar ze voor gebruikt zijn of waar ze voor gebruikt kunnen worden.

Waar: Gijzenhoekweg in Oostvoorne

Na een tip deed de politie op woensdagochtend een instap en doorzoeking bij een woning in Oostvoorne. Daar troffen zij maar liefst 56 vaten met chemicaliën erin. De chemicaliën zijn in beslag genomen, worden onderzocht en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de vondst. Een scenario waar rekening mee gehouden wordt is dat het drugsafval betreft van een drugslab. Wat is ondermijning Als een crimineel een beetje succesvol wil zijn heeft hij de ‘hulp’ van de bovenwereld nodig. Hij zal bijv. proberen een schuur of pand te huren en dit contant te betalen. Dan moet bij u direct een alarmbel overgaan. Hier raakt de bovenwereld verstrikt met de onderwereld. Door dat u dit meldt kunnen wij als overheid deze informatie delen en een onderzoek instellen. Door het deel ‘bovenwereld ‘ in ondermijning lijkt het soms bijna normaal. Een keer wat ‘zwart cashen’ kan toch geen kwaad? Toch is dit nu precies waar de schade ontstaat aan de maatschappelijke integriteit. Het drukt de eerlijke economie weg. Om deze schade aan de structuren in onze maatschappij of het vertrouwen daarin te voorkomen, zet de politie samen met het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum(RIEC) en betrokken gemeenten alles op alles om ondermijning tegen te gaan. Waarom melden? Naast informatie die we als politie en gemeenten tijdens ons werk krijgen en zien, zijn de meldingen van u als burger erg belangrijk. Iedere melding nemen we serieus en onderzoeken we. Melden kan ook anoniem. Melden heeft nut! Dankzij die meldingen kunnen we doorpakken. Dat doen politie en het Openbaar Ministerie samen met de belastingdienst en gemeente om te bekijken of er naast de strafrechtelijke aanpak andere maatregelen nodig en mogelijk zijn. De gemeente kan besluiten om een pand te sluiten. Dit doet de gemeente om criminele activiteiten op de locatie te beëindigen en de bekendheid van een pand als drugspand teniet te doen. Het sluiten van een pand heeft ook een signaalfunctie waarmee de gemeente herhaling wil voorkomen. De belastingdienst kan onderzoeken of er sprake is van onverklaarbaar vermogen.

Podcasts over drugslabs Wist je dat die xtc-pillen die je op een feestje of festival voorbij ziet komen zomaar bij jou in de buurt gemaakt kunnen zijn? De drugslabs die bijvoorbeeld xtc en crystal meth maken, zitten overal verscholen. In een schuur, garage of bedrijfsloods. Hoe kun je die locaties herkennen? En wat doet de politie als er één wordt ontdekt? Freek Pecht van de politie is expert op het gebied van drugslabs. In de podcastserie ‘Onder je neus’ van de politie praten we met twee buurtbewoners die bij de ontdekking van een drugslab betrokken waren. Luisteren kan via Spotify, Google Podcasts en Apple Podcasts. Zoek op ‘Politie Podcast’ en luister de eerste aflevering over drugslabs. In ‘Boeiend de Podcast’, de podcast van de politie Eenheid Rotterdam, gaat het ook over ondermijning: Janco, specialist ondermijning bij de recherche, deelt zijn ervaringen en vertelt over de keren dat iemand iets opvallends meldde bij de politie, wat vervolgens leidde tot een vondst die anders misschien niet zo snel was gevonden. Kijk of luister via YouTube, Spotify of Apple Podcasts. https://www.youtube.com/watch?v=mtEGDuYeW6o


» Politie.nl

Kaart nieuws Oostvoorne. Locatie nieuws: 51.91754 / 4.09855 Gijzenhoekweg
Gijzenhoekweg in Oostvoorne


woensdag 18 augustus 2021, 18:40 uur
Vaten met chemicaliën aangetroffen in hoekwoning
HardnieuwsOOSTVOORNE - Woensdagmorgen 18 augustus trof de politie na een tip in een hoekhuis aan de Gijzenhoekweg in Oostvoorne 56 vaten chemicaliën aan waarvan xtc kan worden gemaakt.
» Hardnieuws
woensdag 18 augustus 2021, 17:43 uur
Vaten met chemicaliën gevonden bij huis Oostvoorne, bewoonster aangehouden
RTV RijnmondBij een woning in Oostvoorne zijn woensdagmorgen 56 vaten met chemicaliën aangetroffen. De 27-jarige bewoonster is aangehouden.
» RTV Rijnmond



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Rijnmond
Foto: Hardnieuws

Meer nieuws uit Oostvoorne

21 april 12:36Man komt om het leven bij eenzijdig ongeval
6 maart 07:00Auto brandt volledig uit | Voor de tweede keer brand in oude gemeentehuis Oostvoorne
19 februari 21:18Ook Eerste Maasvlakte nog steeds in beeld als locatie voor kerncentrale
7 juli 10:45Corrupte medewerker Rotterdamse haven aangehouden
10 november 17:39Vrijspraak bij Hof voor verdachte kofferbakmoord
10 november 14:18Verdachte Zuid-Hollandse 'kofferbakmoord' in hoger beroep vrijgesproken
1 december 12:5320-jarige YouTuber overleden na crash tegen boom: ’Wat is het leven toch oneerlijk’
26 september 09:33Schoten gelost in Oostvoorne, meerdere kogelhulzen aangetroffen
18 augustus 18:40Vaten met chemicaliën aangetroffen in hoekwoning
RSS.