menu
zoek

Nieuws Oss

Operatie Alfa; opnieuw drugs, geld en wapen gevonden

donderdag 14 november 2019, 16:23 uur

Ook op de tweede dag van Operatie Alfa zijn op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss drugs, geld en zware vuurwapens gevonden. De actie is gericht op een crimineel familienetwerk uit Oss. Drie kopstukken daarvan werden woensdag opgepakt door een arrestatieteam.


Waar: Hoogheuvelstraat in Oss

Woensdagavond werd de doorzoeking van het kamp enige tijd stilgelegd na de vondst van een explosief. Specialisten van Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben het explosief onschadelijk gemaakt. In de nacht werd het kamp bewaakt en donderdag werd de doorzoeking in alle vroegte hervat. Geld, wapens en drugs Opnieuw werd met onder meer specialisten van Defensie en de Belastingdienst gezocht naar geld, drugs en vuurwapens. Net als op de eerste dag van de actie werden die gevonden, ook nu veelal in verborgen ruimtes. In een geprepareerde ruimte in een auto op het kamp werd een vuurwapen gevonden. Verder onderzoek De drie aangehouden kopstukken worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Intussen vindt verder onderzoek plaats op het kamp. Pas wanneer alles is doorzocht, kunnen de bewoners terug naar hun woningen. Het Openbaar Ministerie komt vrijdag met meer informatie over de exacte verdenkingen tegen de drie verdachten.

Geweld/Mishandeling/Bedreiging in Oss
Wapens in Oss

» Politie.nl
Kaart nieuws Oss. Locatie nieuws: 51.75659 / 5.54745 Hoogheuvelstraat


woensdag 13 november 2019, 19:39 uur
Operatie Alfa: drugs, geld en wapens gevonden
Politie.nlOnder regie van het Openbaar Ministerie Oost-Brabant vonden vandaag op meerdere plekken doorzoekingen plaats in Oss en omgeving. De actie was gericht op een crimineel familienetwerk uit Oss. Drie kopstukken van het netwerk werden opgepakt door een arrestatieteam tijdens Operatie Alfa.
Na de aanhoudingen werd een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss volledig afgesloten voor onderzoek. Op en rond het kamp, maar ook andere plekken in Oss en omgeving, werd met onder meer specialisten van Defensie en de Belastingdienst met succes gezocht naar geld, drugs een vuurwapens. Onder meer in verschillende verborgen ruimtes werden meerdere (automatische) vuurwapens gevonden. Ook werd er geld en harddrugs gevonden op meerdere plekken. De doorzoekingen gaan ook de komende dagen door op het woonwagenkamp, dat voorlopig afgesloten blijft.

Resultaten
De onderzoeksleiding wil pas op een later moment meer kwijt over de resultaten van de doorzoekingen en dat is niet zonder reden: “De doorzoekingen zijn nog bezig en een inventarisatie moet nog plaatsvinden. Het onderzoek op het kamp neemt sowieso de nodige tijd in beslag omdat wij denken dat op dit kamp de criminele activiteiten van de familie werden beraamd. Juist daarom gaan wij op deze locatie zo uitgebreid te werk.”

Mogelijk explosieven
Aan het einde van de middag werden tijdens de doorzoeking mogelijke explosieven gevonden in een verborgen ruimte: “Gelet op de risico’s die daaraan verbonden zijn, komen specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) naar het kamp. De doorzoeking gaat verder zodra dit mogelijk is.”

Verder onderzoek
Het onderzoek naar het criminele familienetwerk en de doorzoekingen gaan de komende tijd verder. Het kamp wordt intussen bewaakt. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Georganiseerde criminaliteit in Oss
Organisatie in Oss
» Politie.nl
vrijdag 15 november 2019, 18:08 uur
Dit zijn gevonden wapens en drugs uit ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss
de GelderlanderBij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, aldus politie en justitie, dat onderzoek doet naar de doorgewinterde crimineel Martien R. en diens zoon.
» de Gelderlander
vrijdag 15 november 2019, 17:27 uur
Zien: enorm wapenarsenaal en drugs in ondergrondse opslagruimte woonwagenkamp Oss
Hart van NederlandPolitie en justitie hebben een enorm wapenarsenaal, een grote hoeveelheid drugs, veel contact geld en een explosief gevonden in een woonwagenkamp in Oss waar de afgelopen drie dagen werd gezocht.Er werden ten minste twee ondergrondse ruimtes gevonden, deze werden bewaakt met camera’s. De doorzoekingen waren vrijdag aan het eind van de middag afgerond, de bewoners konden daarna pas weer naar huis.In een bosgebied bij het kamp werden meerdere verborgen ruimtes in de grond gevonden met daarin een enorm arsenaal aan zware wapens en een explosief. Ook is een grote hoeveelheid munitie, drugs en contant geld aangetroffen.
» Hart van Nederland
vrijdag 15 november 2019, 17:24 uur
Politie treft enorm ondergronds wapenarsenaal aan in Oss
MetroPolitie en justitie hebben een enorm wapenarsenaal, een grote hoeveelheid drugs, veel contact geld en een explosief gevonden in een woonwagenkamp in Oss waar de afgelopen drie dagen werd gezocht.
» Metro
vrijdag 15 november 2019, 17:04 uur
Geld, drugs en kalasjnikovs gevonden in ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss
PZCBij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, aldus politie en justitie dat onderzoek doet naar de doorgewinterde crimineel Martien R. en diens zoon.
» PZC
vrijdag 15 november 2019, 17:04 uur
Dit zijn gevonden wapens en drugs uit ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss
PZCBij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk”, aldus politie en justitie, dat onderzoek doet naar de doorgewinterde crimineel Martien R. en diens zoon.
» PZC
vrijdag 15 november 2019, 16:11 uur
Zware wapens en drugs gevonden in bewaakte ondergrondse ruimtes Oss
NU.nlDe politie heeft de afgelopen drie dagen zware vuurwapens zoals kalasjnikovs en grote hoeveelheden drugs en geld gevonden tijdens de doorzoeking van een woonwagenkamp in Oss. Agenten hebben ondergrondse ruimtes aangetroffen die werden bewaakt met camera's, zo wordt vrijdag door het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.
» NU.nl
vrijdag 15 november 2019, 15:45 uur
Zware wapens en grote hoeveelheden drugs gevonden in ondergrondse ruimtes Oss
NU.nlDe politie Oost-Brabant heeft de afgelopen drie dagen zware vuurwapens zoals kalasjnikovs en grote hoeveelheden drugs en geld gevonden tijdens de doorzoeking van het woonwagenkamp in Oss. Agenten hebben ondergrondse ruimtes aangetroffen die werden bewaakt met camera's, zo wordt vrijdag door het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.
» NU.nl
vrijdag 15 november 2019, 15:44 uur
Van kalasjnikovs tot honderdduizenden pillen: dit vond justitie op het woonwagenkamp van Martien R.
Omroep BrabantDe grote politie-actie tegen de criminele familie R. op een woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss, heeft veel opgeleverd. Justitie kamde in drie dagen tijd het hele terrein uit en vond een arsenaal aan zware vuurwapens, geld en drugs.
» Omroep Brabant
vrijdag 15 november 2019, 15:19 uur
Dit zijn gevonden wapens en drugs uit ondergrondse ruimtes bij woonwagenkamp Oss
Brabants DagbladOSS - Bij de inval in het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn behalve geld en drugs ook acht kalasjnikovs, twee M16-vuurwapens, een stengun en zes vuistvuurwapens gevonden. ,,De vondst onderstreept het gewelddadige karakter van dit criminele netwerk", aldus politie en justitie.
» Brabants Dagblad
donderdag 14 november 2019, 17:49 uur
Opnieuw wapens, drugs en geld gevonden op woonwagenkamp in Oss
Hart van NederlandBij de doorzoeking van een woonwagenkamp in Oss heeft de politie opnieuw drugs, zware vuurwapens en geld gevonden. De spullen waren veelal verstopt in verborgen ruimtes, aldus de politie. In een geprepareerde ruimte van een auto werd een vuurwapen ontdekt.
» Hart van Nederland
donderdag 14 november 2019, 17:04 uur
Opnieuw wapens, drugs en geld gevonden tijdens doorzoeking woonwagenkamp Oss
Omroep BrabantOok op de tweede dag van de doorzoekingen op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss zijn drugs, geld en zware vuurwapens gevonden. De politie is sinds woensdag bezig met een actie gericht tegen de criminele familie R. uit Oss.
» Omroep Brabant
donderdag 14 november 2019, 16:56 uur
Opnieuw drugs, vuurwapens en geld gevonden op woonwagenkamp in Oss
Brabants DagbladOSS - De politie heeft donderdag opnieuw drugs, vuurwapens en geld gevonden op het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss.
» Brabants Dagblad
donderdag 14 november 2019, 14:57 uur
Bewoners van woonwagenkamp in Oss mogen voorlopig nog niet naar huis
Omroep BrabantDe bewoners van het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss mogen donderdag nog niet naar huis. Dat laat de politie weten. Het gaat om 20 tot 30 bewoners die woensdag hun huis moesten verlaten voor 'Operatie Alfa', een groot politieonderzoek naar de criminele familie R.
» Omroep Brabant
donderdag 14 november 2019, 14:53 uur
Bewoners nog niet naar huis na massale politieactie op woonwagenkamp Oss
Brabants DagbladOSS - De ongeveer 25 bewoners van het door de politie doorzochte woonwagenkamp in Oss kunnen donderdag vermoedelijk nog niet terug naar huis. Dat meldde de politie. Zij hebben elders onderdak gekregen, omdat de grote operatie op het afgegrendelde kamp enkele dagen in beslag neemt.
» Brabants Dagblad
woensdag 13 november 2019, 17:08 uur
Wie is Martien R. die politie en justitie zo graag achter de tralies willen krijgen?
Omroep BrabantMet 400 man werd er op hem gejaagd. Een grootschalige actie van politie en justitie: Operatie Alfa. Het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss is hermetisch afgesloten. Allemaal voor één familie of zelfs één man: Martien R. Wie is deze 48-jarige crimineel? En waarom willen ze hem zo graag achter slot en grendel krijgen?
» Omroep Brabant
woensdag 13 november 2019, 14:57 uur
Wie is Martien R., de ‘ongekroonde koning van de Osse onderwereld'?
BN DeStemOSS - Martien R. is woensdag bij een gigantische politieactie in Oss aangehouden. R. wordt ook wel de ‘ongekroonde koning van de Osse onderwereld’ genoemd. Wie is de 48-jarige crimineel?
» BN DeStem
woensdag 13 november 2019, 13:40 uur
'Godfather' van de Brabantse onderwereld opgepakt bij grote politieactie woonwagenkamp Oss
Hart van NederlandBij een grote politieactie op een woonwagenkamp in Oss woensdagochtend zijn drie mannen aangehouden. Een van die mannen is Martien R., ook wel de ‘godfather’ van het Brabantse criminele milieu genoemd.
» Hart van Nederland
woensdag 13 november 2019, 13:37 uur
'Brabantse Godfather' aangehouden op woonwagenkamp Oss
MetroDe politie heeft een woonwagenkamp in Oss volledig afgesloten voor een groot onderzoek naar een criminele familie. Er zijn drie mannen uit dezelfde familie aangehouden, van 55, 48 en 26 jaar.
» Metro
woensdag 13 november 2019, 12:11 uur
Kopstukken van Brabantse onderwereld opgepakt in Oss, onder wie 'Godfather' Martien R.
Omroep BrabantDe 48-jarige Martien R., de 'Godfather' van de Brabantse onderwereld, is opgepakt bij een woonwagenkamp in Oss. De crimineel uit Oijen wordt in verband gebracht met meerdere liquidaties en aanslagen. Hij is samen met twee familieleden gearresteerd. Het gaat om zijn 55-jarige broer Toon en zijn 26-jarige zoon Anton.
» Omroep Brabant
woensdag 13 november 2019, 12:02 uur
Osse crimineel Martien R. opgepakt bij ‘operatie Alfa’, grote politiemacht bij woonwagenkamp
Brabants DagbladOSS - De Osse crimineel Martien R. (48) is woensdag opgepakt bij een politieactie in Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Vorige week werd zijn zoon Anton al opgepakt en vervolgens weer vrijgelaten.
» Brabants Dagblad
woensdag 13 november 2019, 12:02 uur
‘Koning van de Brabantse onderwereld‘ opgepakt, grote actie bij woonwagenkamp
de GelderlanderOSS - De Osse crimineel Martien R. (48) en zijn zoon Anton (26) zijn woensdag opgepakt bij een politieactie in Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Metro
Foto: NU.nl
Foto: Metro
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Oss

10 december 17:48Vier mannen en vrouw opgepakt in Operatie Alfa
4 december 19:23'Het voelt als een trap na', broer van bewoonster uitgebrand huis Oss boos over inbraak
4 december 17:51OM acht Utrechter wel degelijk schuldig aan ‘poging tot doodslag’ na doorrijden botsing in Oss
4 december 08:12Agent redt Kristians auto van vlammenzee in Oss: 'Het wordt tijd dat ze die figuur pakken' [VIDEO]
2 december 15:20'Wie zoiets doet, is goed geschift', woede over brandstichter Oss die jong gezin in gevaar bracht
2 december 12:21Buurman redt jong gezin uit brandend huis Oss: ‘Dit was een poging tot doodslag’
29 november 12:57Man die Hakan Zatsan (43) vermoordde in Oss handelde alleen, politie klaar met onderzoek
27 november 07:01Geen treinen tussen Oss en Den Bosch door herstelwerkzaamheden
26 november 11:05Jongen en meisje zwaar mishandeld in Oss: 'Ik dacht dat ze hem dood zouden schoppen'
25 november 17:50Vier nieuwe arrestaties bij onderzoek naar 'criminele familie' uit Oss
24 november 09:34Twee voertuigen in vlammen op bij nieuwe reeks autobranden in gemeente Oss
22 november 17:20Ook vuurwapen gevonden bij inval woonwagenkamp Lith
22 november 06:00MSD verdubbelt de productie in Oss in de strijd tegen kanker
21 november 20:1614-jarige jongen op school aangehouden voor witwassen
21 november 17:53Kettingbotsing veroorzaakt monsterfile op A50
19 november 20:01Oss biedt magere wc-experience: bijna nergens zo weinig openbare toiletten
19 november 07:03Oss opnieuw geteisterd door reeks autobranden
19 november 06:43Opnieuw autobranden in Oss, vier auto's gaan in vlammen op
18 november 16:59Politie vindt harddrugs en drugsafval in onderzoek naar kopstukken Oss
17 november 06:33Taxichauffeur overvallen door passagier in Oss
RSS.