menu
zoek

Nieuws Oudewater

Politie vindt meer dan 100 pallets met daarin vermoedelijk heroïne verstopt

woensdag 25 mei 2022, 21:09 uur

De politie is dinsdagmiddag 24 mei 2022 gestuit op vermoedelijk een grote hoeveelheid heroïne. De middelen zijn aangetroffen tijdens een inval bij twee bedrijfspanden op bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden, die met deze vondst in verband worden gebracht.

Naar aanleiding van een lopend onderzoek vielen rond de middag meerdere politieteams twee bedrijfspanden binnen op het bedrijventerrein in Oudewater. In dat onderzoek kwam informatie naar boven dat er op deze locaties mogelijk sprake zou zijn van strafbare feiten. In en rondom de panden stonden veel pallets met stenen.  In 108 daarvan lijken rollen verstopt met daarin heroïne. De pallets zijn vandaag geruimd. Nader onderzoek moet nog vaststellen of er daadwerkelijk sprake is van verdovende middelen. Aanhoudingen Tijdens de inval in de doorzochte panden waren er drie mannen aanwezig die direct zijn aangehouden. Ook rijdt er op dat moment bij het pand een bus weg met twee inzittenden. Zij zijn staande gehouden en gearresteerd. De vijf mannen worden verdacht van mogelijke betrokkenheid. Vier hen, met de leeftijd van 48, 30, 28 en 26 jaar, hebben geen  vaste woon- of verblijfplaats.  De vijfde is  een 48-jarige man uit Capelle aan de IJssel. Bij doorzoeking van zijn woning is vermoedelijk zo'n 30 kilo aan heroïne in beslag genomen. De vijf verdachten zitten momenteel in vast. Ondermijning Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit noemen we ondermijning. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger.  Ben je op een bedrijventerrein en zie je zelf iets merkwaardigs? Zijn de openingstijden beperkt, lijkt het meer op een ontmoetingsplek of zie je weinig klandizie? Meld het dan bij de politie door te bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.


» Politie.nl

Kaart nieuws Oudewater. Locatie nieuws: 52.03491 / 4.86068


donderdag 26 mei 2022, 15:00 uur
Politie onderzoekt mogelijke drugsvondst in stenen
CrimesiteDe politie denkt afgelopen dinsdag in Oudewater te zijn gestuit op een hoeveelheid drugs, die verstopt was in een partij stenen. Ze hield vijf verdachten aan. Foto’s: politie Inval De politie trof de stenen met inhoud aan tijdens een inval bij bedrijfspanden op het bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater.
» Crimesite
donderdag 26 mei 2022, 10:00 uur
Politie vindt ruim 100 pallets stenen waarin vermoedelijk heroïne is verstopt
Blik op NieuwsAfgelopen dinsdag is de politie gestuit op vermoedelijk een grote hoeveelheid heroïne die verstopt zat binnen in stenen die op pallets stonden. 'De middelen zijn aangetroffen tijdens een inval bij twee bedrijfspanden op bedrijventerrein Tappersheul in Oudewater. Daarbij zijn vijf mannen aangehouden, die met deze vondst in verband worden gebracht', zo heeft de politie bekendgemaakt.
» Blik op Nieuws
woensdag 25 mei 2022, 22:16 uur
Politie vindt heroïne verstopt in stenen bij bedrijven Oudewater: vijf mannen opgepakt
de TelegraafDe politie heeft dinsdag pakketten met heroïne gevonden die in stenen zaten verstopt. De vondst werd gedaan na een inval bij twee bedrijfspanden op bedrijventerrein Tappersheul in het Utrechtse Oudewater. In en rondom de panden stonden veel pallets met stenen en in 108 daarvan lijken de drugs te zijn verstopt.
» de Telegraaf



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Oudewater

2 februari 17:07Politie Vrachtwagenchauffeur gezocht na dodelijk ongeval
6 januari 11:23Duo op heterdaad betrapt voor poging bankhelpdeskfraude in Oudewater
5 september 15:57Man uit Oudewater komt om bij ongeluk in Hoorn
26 mei 15:00Politie onderzoekt mogelijke drugsvondst in stenen
16 februari 13:28Oudewater wil historische gevelstenen terug van Amsterdam: 'Ze horen daar niet thuis'
8 februari 20:08Man (38) verdacht van betrokkenheid bij fataal steekincident Oudewater
7 februari 14:22Negen verdachten aangehouden na dodelijk steekincident in Oudewater
6 februari 14:31Politie houdt negen mensen aan na dodelijke steekpartij in Oudewater
18 juli 19:37Rol Oudewater bij ontstaan van Nederland nu ook in steen gebeiteld
16 juni 08:31Twee personen ademen rook in bij brand
7 juni 08:57Auto belandt in sloot
25 april 20:00Woonboerderij Oudewater in vlammen op
RSS.