menu
zoek

Nieuws Overdinkel

Drugslab aangetroffen in Overdinkel

woensdag 29 november 2023, 16:17 uur

De politie heeft vanmorgen een drugslab aangetroffen aan de Goormatenweg. Er zijn meerdere verdachten aangehouden en de politie is een onderzoek gestart.

Waar: Goormatenweg in Overdinkel

Afbeelding ter illustratie.   De politie kwam het drugslab op het spoor na meerdere meldingen van stankoverlast in de omgeving. Enkele agenten voelden zich onwel toen ze onderzoek deden. Er is toen opgeschaald met verschillende hulpdiensten (GRIP1) omdat er sprake kon zijn van gevaarlijke stoffen. De agenten zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan, maar bleken geen blijvende klachten te hebben. De Dienst Speciale Interventies (DSI) ondersteunde omdat niet duidelijk was hoeveel verdachten er in het pand waren en in hoeverre zij een gevaar konden vormen. Er zijn meerdere verdachten aangehouden, op dit moment worden er geen details hierover gegeven. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling en Forensische Opsporing hebben een onderzoek ingesteld. Gevaarlijke situaties Een drugslab of opslagplaats is een groot risico voor bewoners en omwonenden. Bij de productie van drugs worden gevaarlijke stoffen gebruikt.  Die kunnen schadelijk zijn voor mens en milieu en leiden tot explosies, gevolgd door brand. Daarnaast kan een locatie waar (grondstoffen voor) drugs worden opgeslagen of geproduceerd leiden tot meer crimineel verkeer in de buurt. Hierdoor wordt de buurt onveiliger. Voorkom gevaar, meld vermoedens Om drugscriminaliteit tegen te gaan en gevaarlijke situaties in uw omgeving te voorkomen, is uw hulp onmisbaar. Heeft u een vermoeden van een drugslab of een drugsopslaglocatie bij u in de buurt? Meld dit bij ons via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0900 – 7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Overdinkel. Locatie nieuws: 52.23344 / 7.02849 Goormatenweg
Goormatenweg in Overdinkel


donderdag 30 november 2023, 13:56 uur
Tien verdachten opgepakt bij cocaïnewasserij in Overdinkel
RTV OostBij de cocaïnewasserij in Overdinkel zijn gisteren tien verdachten aangehouden. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost. De wasserij werd gisteren ontdekt in een loods aan de Goormatenweg.
» RTV Oost
donderdag 30 november 2023, 12:05 uur
In Overdinkel werd een cocaïnewasserij gevonden, maar wat gebeurt daar?
RTV OostDrugslabs waar synthetische drugs als crystal meth wordt gefabriceerd, die kenden we al in Overijssel. Maar een cocaïnewasserij, zoals gisteren werd aangetroffen in Overdinkel is voor onze provincie een relatief nieuw begrip. De laatste keer was namelijk al ruim tien jaar geleden.
» RTV Oost
woensdag 29 november 2023, 22:51 uur
Opgerolde cocaïnewasserij Overdinkel bewaakt door zwaarbewapende eenheid
RTV OostEen speciale Bewakingseenheid (BE) van de politie bewaakt de opgerolde cocaïnewasserij in Overdinkel. De groep is zwaarbewapend en houdt de loods aan de Goormatenweg scherp in de gaten.
» RTV Oost
woensdag 29 november 2023, 21:29 uur
Spaans gevloek na toevallige ontdekking grote cocaïnewasserij in Overdinkel
de StentorDe melding had geen prioriteit. Stankoverlast, een soort verfgeur. Maar toen twee agenten woensdagochtend het erf van een voormalig grondverzetbedrijf op stapten en daar een niet-Nederlands sprekende man in een overall aantroffen, werd alles anders. Over de vondst van een groot, professioneel drugslab, in het vaak zo rustige Overdinkel.
» de Stentor
woensdag 29 november 2023, 16:46 uur
Arrestaties bij drugslab in Overdinkel, twee agenten onwel
de TelegraafDe politie heeft woensdag zeker vier mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.
» de Telegraaf
woensdag 29 november 2023, 16:43 uur
Agenten onwel en naar ziekenhuis na vondst groot drugslab Overdinkel, DSI ingezet
Blik op NieuwsEen melding woensdagochtend van stankoverlast in het Overijsselse Overdinkel bleek te gaan om een drugslab.
» Blik op Nieuws
woensdag 29 november 2023, 16:14 uur
Meerdere aanhoudingen bij aangetroffen drugslab Overdinkel, twee agenten naar ziekenhuis
RTV OostTwee agenten die vanmorgen het drugslab in Overdinkel aantroffen, zijn onwel geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Daarop volgde een massale inzet van de hulpdiensten. De politie heeft meerdere mensen aangehouden, zojuist zijn er nog drie personen opgepakt. Zij hadden zich uren verstopt in de loods.
» RTV Oost
woensdag 29 november 2023, 13:18 uur
Agenten naar ziekenhuis na vondst drugslab in Overdinkel, ‘behoorlijk aantal’ aanhoudingen
de StentorDe politie heeft in een loods op het erf van een voormalig sloopbedrijf in Overdinkel een groot drugslab aangetroffen. De hele middag werd het pand doorzocht door de Dienst Speciale Interventies (DSI). Zij hebben ook meerdere aanhoudingen verricht.
» de Stentor
woensdag 29 november 2023, 12:41 uur
Hulpdiensten doorzoeken loods op boerenerf, politie verricht aanhouding
de GelderlanderDe hulpdiensten zijn massaal uitgerukt voor een incident in het Twentse in Overdinkel. Vermoedelijk gaat het om een groot drugslab in een loods. De Dienst Speciale Interventies (DSI) is die loods momenteel aan het doorzoeken. Mogelijk zijn er nog mensen in het pand.
» de Gelderlander
woensdag 29 november 2023, 12:20 uur
VIDEO | Drugslab aangetroffen in Overdinkel, meerdere aanhoudingen verricht
RTV OostHulpdiensten zijn vanmorgen massaal uitgerukt naar Overdinkel. In een loods op een terrein langs de Goormatenweg is een drugslab aangetroffen. De Dienst Speciale Interventies (DSI) is de loods binnengegaan en heeft meerdere aanhoudingen verricht.
» RTV Oost
woensdag 29 november 2023, 10:45 uur
Drugslab aangetroffen bij boerderij
HardnieuwsOVERDINKEL - Woensdagmorgen 29 november omstreeks 10.45 uur kwamen de hulpdiensten massaal naar een boerderij aan de Goormatenweg in Overdinkel.
» Hardnieuws



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: de Telegraaf
Foto: RTV Oost
Foto: RTV Oost
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Overdinkel

5 december 12:58Eigenaar (70) van loods in Overdinkel waar cocaïnewasserij werd gevonden nu ook opgepakt
1 december 17:34In de grote cocaïnewasserij in Overdinkel werkten Nederlanders en Colombianen zij aan zij
30 november 13:56Tien verdachten opgepakt bij cocaïnewasserij in Overdinkel
11 maart 10:16Rob en Sophie moeten weg uit hun paradijsje: ‘Maar we hebben niets met de gemeente te maken’
1 maart 19:04Fietser (86) uit Losser overleden na aanrijding met lijnbus in Overdinkel
24 oktober 18:48700 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen
RSS.