menu
zoek

Nieuws Retranchement

Politie onderzoekt doodsoorzaak dode man

dinsdag 16 november 2021, 15:24 uur

Politie en openbaar ministerie onderzoeken sinds maandag 8 november de toedracht van het incident van de dode man in het water langs de Kanaalweg. De politie houdt nog steeds rekening met de scenario’s van een misdrijf of een zelfdoding.

Waar: Kanaalweg in Retranchement

Rond 7.30 uur kregen de hulpdiensten van een voorbijganger een melding dat er een auto in het water van het afwateringskanaal lag. Eenmaal ter plaatse trof de brandweer een man in de auto aan. Hij werd naar de kant gehaald. Het slachtoffer bleek overleden. Het betrof een 60-jarige inwoner uit Sluis. De politie startte een onderzoek naar de toedracht van het incident. De omgeving werd afgezet. Er werd een buurtonderzoek gehouden. Diverse mensen werden verhoord. Ook werd een sporenonderzoek ingesteld. Tevens werd onder leiding van een rechter-commissaris onderzoek gedaan in het huis van het slachtoffer in Sluis.

Scenario's In het begin van het onderzoek hielden politie en openbaar ministerie rekening met drie scenario's, namelijk een verkeersongeval, een zelfdoding of een misdrijf. Aan de hand van de eerste onderzoeksresultaten kon dinsdag 9 november het scenario van een verkeersongeval worden uitgesloten. Sindsdien worden de andere mogelijkheden uitvoerig onderzocht. De identiteit van het slachtoffer werd aanvankelijk niet gemeld, vanwege de privacy en de mogelijkheid van een zelfdoding.

Heb jij informatie of camerabeelden? De politie zal de komende dagen nog diverse mensen verhoren. Verder is zij nog op zoek naar camerabeelden vanaf de plaats van het incident aan de Kanaalweg tot en met de plaats Sluis vanaf 5.00 uur tot ongeveer 10.00 uur, die ochtend. De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Specifiek is de politie op zoek naar mensen, die meer kunnen vertellen over een mogelijk verdachte passant op het traject van de Kanaalweg tot in Sluis. Hebt u meer informatie of camerabeelden? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021299806.

Anoniem uw informatie delen? Omdat sprake kan zijn van een ernstig misdrijf kunt u ook anoniem terecht bij het Zeeuwse team criminele inlichtingen (TCI). Een gesprek met een rechercheur van TCI is volledig anoniem. Hoe gaat dat dan? Bel het algemene nummer van de politie: 0900-8844 en vraag naar het Team Criminele Inlichtingen. De medewerker(st)er van het servicecentrum stelt u enkele gerichte vragen en helpt u dan anoniem verder. Meer informatie over deze werkwijze van TCI staat op Politie.nl.  


» Politie.nl


Kaart nieuws Retranchement. Locatie nieuws: 51.34232 / 3.39552 Kanaalweg
Kanaalweg in Retranchement


woensdag 17 november 2021, 16:07 uur
Waardoor kwam man (60) met BMW in het kanaal terecht? Het was géén ongeluk, weet de politie
de GelderlanderRETRANCHEMENT - Een week na de vondst van een dode man in een auto bij het Zeeuwse Retranchement heeft de politie nog steeds niet kunnen vaststellen wat de doodsoorzaak is. Twee scenario’s liggen open: een misdrijf of suïcide. Het slachtoffer is een 60-jarige man uit Sluis.
» de Gelderlander
woensdag 17 november 2021, 15:18 uur
Politie onderzoekt doodsoorzaak dode man in Zeeuwse Retranchement
Blik op NieuwsPolitie en openbaar ministerie onderzoeken sinds vorige week maandag 8 november de toedracht van het incident van de dode man in het water langs de Kanaalweg in het Zeeuwse Retranchement. 'We houden nog steeds rekening met de scenario’s van een misdrijf of een zelfdoding', zo meldt de politie.
» Blik op Nieuws
dinsdag 16 november 2021, 15:36 uur
Dode in water Retranchement is 60-jarige man uit Sluis
Omroep ZeelandDe identiteit van de persoon die vorige week dood werd gevonden in een auto in het kanaal bij Retranchement is bekend. Het gaat volgens de politie Zeeland-West-Brabant om een 60-jarige man uit Sluis.
» Omroep Zeeland
dinsdag 16 november 2021, 15:33 uur
Dode in Kanaal Retranchement: twee scenario’s mogelijk, politie zoekt mogelijk verdachte passant
PZCRETRANCHEMENT - Een week na de vondst van een dode man in een auto bij Retranchement heeft de politie nog steeds niet kunnen vaststellen wat de doodsoorzaak is. Twee scenario’s liggen nog open: een misdrijf of suïcide. Het slachtoffer is een 60-jarige man uit Sluis.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Zeeland
Foto: PZC

Meer nieuws uit Retranchement

15 mei 14:36Beschonken 19-jarige automobilist rijdt groep wielrenners aan in Retranchement
17 november 16:07Waardoor kwam man (60) met BMW in het kanaal terecht? Het was géén ongeluk, weet de politie
9 november 21:35Politie sluit verkeersongeval Kanaalweg Retranchement uit
8 november 17:08Slachtoffer incident Retranchement kwam uit Sluis
20 september 19:04Zeeuwse reisadviseur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Outdoor met vriendin
17 februari 16:54Nachtmerrie familie Ichelle eindigt in groot verdriet: dit gebeurde er de afgelopen twee maanden
16 februari 17:56Politie vindt lichaam van vermiste Zeeuwse vrouw Ichelle van de Velde
13 september 07:39Auto in water in Retranchement; één gewonde
14 mei 11:47Dronken automobilist belandt in sloot in Retranchement
29 september 11:30Man gewond bij eenzijdig ongeval Retranchement
30 maart 10:0723-jarige automobilist zit twee uur lang beklemd in autowrak vlakbij Retranchement
RSS.