menu
zoek

Nieuws Rijswijk

Update: Slachtoffer (53) ernstig schietincident Leggelostraat overleden

woensdag 14 juli 2021, 10:13 uur

Een van de twee slachtoffers die maandag 12 juli in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is woensdag 14 juli aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk.

Waar: Leggelostraat in Rijswijk

Omstreeks 11.45 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen dat er op de Leggelostraat meerdere personen gewond waren geraakt bij een schietincident en dat de verdachte gevlucht was. In het pand bleken een 36-jarige Rijswijkse en een 53-jarige man uit Rijswijk ernstig gewond te zijn. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man uit eveneens Rijswijk overleed ter plaatse. Beide slachtoffers van de Leggelostraat werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 53-jarige man overleed twee dagen later, op woensdag 14 juli, aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen verlof. Onderzoek Met de dood van een verdachte vervalt zijn rechtsvervolging, wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rondom dit incident. Dat alle betrokkenen uit Rijswijk komen, lijkt vooralsnog op toeval te berusten en geen link met het incident te hebben. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070. Slachtofferzorg Omdat wij begrijpen dat dit incident een grote impact heeft, bieden wij slachtofferhulp aan ooggetuigen of mensen die zich op andere wijze betrokken voelen bij dit incident. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.


» Politie.nl


Kaart nieuws Rijswijk. Locatie nieuws: 52.04223 / 4.27795 Leggelostraat
Leggelostraat in Rijswijk


woensdag 14 juli 2021, 19:47 uur
Slachtoffer (53) ernstig schietincident Leggelostraat overleden
Blik op NieuwsEen van de twee slachtoffers die maandag 12 juli in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is woensdag 14 juli aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 53-jarige beveiliger uit Rijswijk.
» Blik op Nieuws
woensdag 14 juli 2021, 16:38 uur
Buren schutter ggz-kliniek: ’Jan stond eerder met pistool voor de deur’
de TelegraafBewoners van de Rijswijkse Smidsstraat zijn in schok nadat hun buurman Jan maandag twee medewerkers van een ggz-instelling van Parnassia in Den Haag neerschoot. Een 53-jarige beveiliger overleed woensdag, een 36-jarige behandelaar ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis. „Het is in- en intriest.
» de Telegraaf
woensdag 14 juli 2021, 13:55 uur
Collega’s in diepe rouw om doodgeschoten ggz-beveiliger: ’Martin was een echte held’
de TelegraafCollega’s, vrienden en familie rouwen om het overlijden van de 53-jarige Martin uit Rijswijk die maandag ernstig gewond raakte bij een schietincident bij een ggz-instelling in Den Haag waar hij werkte als beveiliger. De politie maakte woensdag bekend dat hij het niet heeft gered. Voor de locatie van de betreffende instelling aan de Leggelostraat ligt een zee van bloemen.
» de Telegraaf
woensdag 14 juli 2021, 12:24 uur
Neergeschoten beveiliger (53) overleden na aanval op ggz-instelling
de GelderlanderDe 53-jarige beveiliger Martin, die maandag bij een zeer gewelddadige aanval door een 67-jarige man bij Parnassia GGZ in de Leggelostraat in Den Haag ernstig gewond is geraakt, is vanmorgen overleden. Dat bevestigt de politie.
» de Gelderlander
woensdag 14 juli 2021, 11:31 uur
Een van de twee slachtoffers van schietincident ggz-instelling overleden
NU.nlEen van de twee personen die maandag zwaargewond raakten bij een schietincident in een ggz-instelling in Den Haag, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. De politie meldt dat het gaat om een 53-jarige man uit Rijswijk.
» NU.nl
woensdag 14 juli 2021, 10:59 uur
Beveiliger (53) overleden na schietpartij ggz-instelling
de TelegraafEen van de twee zwaargewonde slachtoffers van het ernstige schietincident afgelopen maandag bij een ggz-instelling in Den Haag is overleden. Het gaat om een 53-jarige beveiliger uit Rijswijk die werkzaam was bij Parnassia aan de Leggelostraat. Dit wordt bevestigd door de Haagse politie.
» de TelegraafFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Rijswijk

27 september 09:19Video | Vlammen slaan uit leegstaand kantoorpand in Rijswijk
10 september 12:28Verdachte (18) gearresteerd na schietpartij in Rijswijk (UPDATE)
26 juni 13:05Politie onderzoekt brandstichtingen Rijswijk
14 juni 13:07Overleden persoon aangetroffen in woning
12 juni 18:53Bestuurder scootmobiel overleden na aanrijding
7 mei 19:58Bloemenkransen opnieuw in water gegooid bij oorlogsmonument: ‘Ik dacht: dit is een grap’
5 mei 10:07Bloemkransen in water gegooid na Dodenherdenking: ‘Wat bezint iemand om zoiets te doen?’
22 maart 17:00Deze gemeente krijgt straks twee sinterklaasintochten: mét en zónder Zwarte Piet
27 februari 15:34Getuigen gezocht na overval bij winkel aan de Rijswijkseweg
27 februari 15:24Gewapende overval bij Rijswijkse supermarkt
24 februari 09:39Gewapende overval op avondwinkel Herenstraat
10 februari 16:50Account 18-jarige leerling bedreigde school Rijswijk gehackt
6 februari 13:45Politie onderzoekt mogelijke hack in account van jongen die school bedreigde
5 februari 12:12Achttienjarige man opgepakt na dreiging met schietpartij op school in Rijswijk
3 februari 13:49Voortvluchtige Polen opgepakt op vakantiepark in Ouddorp en in winkelcentrum Rijswijk
23 december 12:40Man vastgebonden in eigen huis tijdens overval
16 november 12:29Drie gewonden door explosie na werk aan gasleiding in Rijswijk
26 oktober 05:44Hotelgasten in Rijswijk op straat door grote politieactie
2 oktober 22:47Geen buitenslapers bij aanmeldcentrum Ter Apel
16 september 14:59Overleden Poolse man in Julianapark niet door misdrijf om het leven gekomen
RSS.


Advertentie: Wat is vandaag de stroomprijs per uur?