menu
zoek

Nieuws Ritthem

Vijftal aangehouden in havengebied

zondag 21 januari 2024, 20:03 uur

Medewerkers van de politie en de Koninklijke Marechaussee hielden in de vroege ochtend van zondag 21 januari 2024 op de Europaweg-Zuid vijf mannen aan die verdacht rondhingen in het havengebied. Het gaat vermoedelijk om zogenaamde ‘uithalers’, die op zoek waren naar drugs. De verdachten zijn een 22-jarige Rotterdammer, een 24-jarige Amsterdammer, een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel en twee minderjarige jongens uit Lelystad (16 en 17 jaar oud).

Waar: Europaweg in Ritthem

Omdat de mannen niet konden uitleggen wat ze op het haventerrein deden, zijn ze aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van voorbereidingshandelingen. De auto waarin een aantal verdachten reden, is voor onderzoek in beslag genomen. Alle aangehouden verdachten zitten nog vast. De Zeehavenpolitie onderzoekt de zaak. Wat zijn uithalers? Uithalers zijn personen die op verschillende manieren toegang proberen te krijgen tot terreinen van containerterminals. Ze doen dit vaak in opdracht van een (criminele) organisatie. Ze moeten verdovende middelen, vaak cocaïne, uit zeecontainers die naar Nederland zijn verscheept halen en buiten het terminalterrein brengen. Vroeger kregen uithalers alleen een boete. En stonden ze soms al de volgende dag opnieuw in de haven. Om de steeds terugkerende uithalers te ontmoedigen, is er sinds 1 januari 2022 een uithalerswet. Met deze wet lopen mensen die vermoedelijk uithaler zijn het risico op een gevangenisstraf. Ook als ze geen drugs bij zich hadden toen ze gearresteerd werden. De douane, de politie en andere netwerkpartners werken nauw samen bij de aanpak van uithalers.


» Politie.nl

Kaart nieuws Ritthem. Locatie nieuws: 51.47211 / 3.67891 Europaweg
Europaweg in Ritthem


zondag 21 januari 2024, 20:43 uur
Vijf mogelijke uithalers aangehouden in havengebied Ritthem
PZCPolitieagenten en de Koninklijke Marechaussee hebben vandaag vijf mannen aangehouden, die verdacht rondhingen in het havengebied op de Europaweg-Zuid. Vermoedelijk waren ze op zoek naar drugs. Het gaat om vijf jongens tussen de 16 en 24 jaar.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Ritthem

5 april 12:11Vrachtwagenchauffeur mishandeld in Zeeuwse Ritthem
21 januari 20:43Vijf mogelijke uithalers aangehouden in havengebied Ritthem
17 september 21:01Beide bestuurders omgekomen bij ernstige aanrijding in Ritthem
17 september 10:21Twee mensen omgekomen bij auto-ongeluk in Zeeuws Ritthem
9 april 11:26Inbrekers gepakt, op zoek naar cocaïne in havenloods
13 augustus 14:28Politie vist drie verstekelingen uit vrachtwagen in Ritthem
14 april 19:54Peter en Esther moeten hun theater noodgedwongen sluiten: 'Voelt als een amputatie'
9 april 16:30Riannes schaap stierf door gevoerde appels: 'Het was m'n lievelingsschaap'
RSS.