menu
zoek

Nieuws Rosmalen

Den Bosch/ Rosmalen - Arrestaties in onderzoek naar groepsverkrachtingen

dinsdag 3 december 2019, 08:13 uur

In een al langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen zijn dinsdagochtend op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch arrestaties verricht. In alle vroegte werden acht mannen in de leeftijd van 18 tot 26 jaar uit ’s-Hertogenbosch en Rosmalen opgepakt. Hun woningen worden doorzocht.

De zaak kwam begin dit jaar aan het rollen. Afzonderlijk van elkaar deden drie tienermeisjes uit ’s-Hertogenbosch melding van verkrachting door meerdere mannen op verschillende momenten. In alle gevallen kwamen de meisjes in contact met leden van de groep, onder meer via social media. De meisjes werden vermoedelijk gedrogeerd en vervolgens in weerloze toestand misbruikt door meerdere mannen uit de groep. Soms werd er geweld gebruikt. Het misbruik vond plaats bij een garagebedrijf in ’s-Hertogenbosch. In april van dit jaar deden forensisch rechercheurs sporenonderzoek in een ruimte bij het bedrijf. In die ruimte zouden de verkrachtingen hebben plaatsgevonden.  

Doorzoekingen
Tijdens de doorzoekingen van dinsdag worden niet alleen zaken in beslag genomen die als bewijs kunnen dienen. Ook worden er kostbare spullen in beslag genomen in verband met mogelijke schadevergoedingen aan slachtoffers, die later door de rechter kunnen worden opgelegd. Het rechercheteam heeft aanwijzingen dat er meer meisjes slachtoffer zijn geworden van de groep, maar daarover tot nu toe hebben gezwegen, bijvoorbeeld uit angst voor de mannen. Nu de mannen vastzitten, is die drempel mogelijk lager.  

Weet dat er hulp is
Misschien schieten er allerlei gedachten en vragen door je hoofd, maar vind je het lastig om hulp te zoeken. Of het nu recent gebeurd is of langer geleden, weet dat er hulp voor je is: “Wij snappen heel goed dat meisjes die zoiets hebben meegemaakt in de war zijn en het moeilijk vinden om hierover te praten. Het kan zelf zo zijn dat zij zich geen slachtoffer voelen”, vertelt Iva Bicanic van het Centrum Seksueel Geweld (CSG). In dit centrum werkt de politie samen met artsen en hulpverleners als het net gebeurd om slachtoffers te helpen. Heb je vragen of wil over een ervaring praten? Dan kun je bellen met het CSG op 0800-0188.  

Soortgelijke ervaringen?
Heb je een soortgelijke ervaring? Je kunt dan contact opnemen met de zedenpolitie op 0900-8844 voor een informatief gesprek. Zedenrechercheurs vragen je tijdens het informatieve gesprek wat er is gebeurd en kunnen op sommige feiten doorvragen. De zedenrechercheurs geven je de nodige informatie die je kan helpen bij de beslissing wel of geen aangifte te doen. Alle informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Je beslist zelf of je aangifte of alleen melding doet. De rechercheurs brengen je, als je dat wilt, in contact met hulpverleners voor hulp en advies.  De belangrijkste hulpverleners zijn: Centrum Seksueel Geweld (CSG), Slachtofferhulp Nederland en Veilig Thuis.  

Naaktfoto’s
Binnen het onderzoek zijn naaktfoto’s en ander beeldmateriaal naar voren gekomen. Als het gaat om beeldmateriaal van een minderjarige is het bezit en verspreiden ervan altijd strafbaar. Het valt onder kinderporno en wanneer wij dit soort beelden tegenkomen onderzoeken wij altijd de herkomst en de verspreiding. De impact die dit heeft op slachtoffers is enorm: “De gevolgen zijn hetzelfde als bij fysiek seksueel misbruik: schaamte, angsten, somberheid. Het liefste willen ze alles vergeten, maar omdat de beelden niet verwijderd kunnen worden, blijft de stress aanhouden. Dat bemoeilijkt de verwerking.“ De doorzoekingen van de woningen van de verdachten gaan zeker tot in de middag duren. De aangehouden jongens gaan in beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat.  

Zedenmisdrijf in Rosmalen

» Politie.nl


Kaart nieuws Rosmalen. Locatie nieuws: 51.69782 / 5.30367


dinsdag 3 december 2019, 13:19 uur
Acht arrestaties na groepsverkrachtingen minderjarige meisjes Den Bosch
NU.nlDe politie heeft dinsdag in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen acht mannen van 18 tot 26 jaar oud opgepakt. Drie tienermeisjes hebben melding gedaan van verkrachtingen door meerdere verdachten op verschillende momenten.
» NU.nl
dinsdag 3 december 2019, 11:10 uur
Grimmige sfeer bij autobedrijf waar politie onderzoek doet naar groepsverkrachtingen
Omroep BrabantBij het autobedrijf in Den Bosch waar dinsdagochtend na een inval onderzoek wordt gedaan naar groepsverkrachtingen, werd de sfeer later op de ochtend even grimmig. Vrienden en familie van de 18-jarige eigenaar van het bedrijf, die is opgepakt, waren woedend. Ze zijn niet blij met de politie en media.
» Omroep Brabant
dinsdag 3 december 2019, 10:00 uur
Acht mannen opgepakt in onderzoek naar groepsverkrachtingen
NOSDe politie heeft vanochtend acht mannen opgepakt in een langer lopend onderzoek naar groepsverkrachtingen. De verdachten zijn tussen de 18 en 26 jaar en komen uit Den Bosch en Rosmalen. Hun woningen worden doorzocht, evenals een bedrijf in Den Bosch waar de verkrachtingen gebeurd zouden zijn.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Omroep Brabant
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS

Meer nieuws uit Rosmalen

27 maart 10:57Na Indoor Brabant-echec hakt Hunze snel knoop Rosmalen door: ‘Situatie is zo bizar’
23 maart 21:18Thermen Rosmalen ziet geen toekomst door coronacrisis en sluit definitief de deuren
17 maart 16:22Broers veroordeeld voor schietpartij Rosmalen
15 maart 12:58Auto volledig verwoest door brand op de Meidoornlaan in Maliskamp
3 maart 20:29Die knappe skileraar blijkt uit Brabant te komen
3 maart 17:16Beschieten van huis in drukke wijk Rosmalen: Bossche broers horen tien jaar cel tegen zich eisen
20 februari 09:33Meisje (14) aangerand door jongens op scooter in Rosmalen
18 februari 16:44Familielid vast om dood bejaarde vrouw (83)
18 februari 15:59Gedode vrouw in Rosmalen: aangehouden man is haar zoon
14 februari 06:46Dode vrouw gevonden in woning Rosmalen, politie vermoedt misdrijf
10 februari 10:02Bertens opnieuw naar Libéma Open in Rosmalen
5 februari 12:00Verdachte opgepakt van twee overvallen in Rosmalen en Berlicum
23 januari 10:24Voor moord veroordeelde man overleden aan zijn verwondingen
22 januari 20:37Man die zich verschanste bij politie-inval Rosmalen bezweken aan verwondingen
22 januari 20:25Voor moord veroordeelde Joey D. overleden na schietpartij met politie
22 januari 15:50Onderzoek arrestatie Rosmalen waarbij man (27) zwaargewond raakte
21 januari 18:01Joey D. sms't met advocaat: 'Ik heb niet op de politie geschoten'
21 januari 14:32Toch veroordeling voor moord in Rosmalen
10 januari 09:39Meerdere auto’s uitgebrand in Rosmalen
5 januari 22:07De allerlaatste massale kerstboomverbranding in De Overlaet in Rosmalen
RSS.