menu
zoek

Nieuws Sas van Gent

Illegale prostituees aangetroffen tijdens controle

woensdag 13 juli 2022, 11:57 uur

Tijdens een controle van AVIM (de afdeling van de politie die zich bezighoudt met vreemdelingenzaken, migratiecriminaliteit en mensenhandel) op illegale prostitutie in een woning aan de Dijkstraat in Sas van Gent, troffen politiemensen een drietal Zuid-Amerikaanse dames aan die zich illegaal prostitueerden. AVIM werd bij deze controle ondersteund door collega’s van het Flexteam.

Waar: Dijkstraat in Sas van Gent

Dit soort controles worden regelmatig gehouden, omdat er vaak zorgen zijn rondom de werkomstandigheden, verblijf en vrijwilligheid van illegale prostituees. Prostitutie, mits met de juiste vergunning, is in Nederland gewoon toegestaan. Maar soms gaat het om (minderjarige) meisjes, vrouwen of transgenders die, al dan niet onder valse voorwendselen, uit het buitenland naar Nederland gehaald worden om hier illegaal te werken. Soms moeten ze hun paspoorten inleveren, onder dwang werken en hun verdiensten afstaan aan hun ‘werkgever’. Als dat gebeurt hebben we het over een mensenhandel en seksuele uitbuiting en daarop moet uiteraard te allen tijde worden gehandhaafd. In het geval van de drie Zuid-Amerikaanse dames was hiervan, volgens hen, geen sprake. Door de politie is hen aangezegd dat ze geen klanten meer mogen ontvangen. Er zal door de politie een bestuurlijke rapportage opgemaakt worden voor de gemeente. De gemeente bepaalt vervolgens of er verder juridische stappen worden ondernomen en, zo ja, welke stappen dat dan zullen zijn. Meld vermoedens van illegale prostitutie Vermoed u dat er in uw omgeving illegale prostitutie plaatsvindt? Dan kunt u dat melden bij de politie, via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u (gegarandeerd) anoniem dergelijke zaken wilt melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem. Deze organisatie staat los van de politie. Zij geven jaarlijks in Nederland vele duizenden meldingen door aan allerlei opsporingsinstanties. Veel zaken die bij Meld Misdaad Anoniem gemeld worden, worden door de politie met goed resultaat opgepakt. De politie start, na het binnenkrijgen van de informatie, altijd eerst een onderzoek voordat zij bijvoorbeeld overgaan tot aanhouding van een verdachte, dus het is niet zo dat na uw melding meteen een woning wordt binnengevallen. Meld Misdaad Anoniem is bereikbaar via telefoonnummer 0800-7000. Maar ook via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) kunt u misdrijven melden.


» Politie.nl

Kaart nieuws Sas van Gent. Locatie nieuws: 51.22952 / 3.79769 Dijkstraat
Dijkstraat in Sas van Gent


woensdag 13 juli 2022, 12:42 uur
Politie vindt drie illegale prostituees in Sas van Gent
PZCSAS VAN GENT - Tijdens een controle op illegale prostitutie in een woning aan de Dijkstraat in Sas van Gent hebben politiemensen drie Zuid-Amerikaanse vrouwen gevonden die zich illegaal prostitueerden. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De controle werd afgelopen donderdag gehouden.
» PZCFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: PZC

Meer nieuws uit Sas van Gent

16 juni 08:37Forse politie-inzet na melding dat mannen met wapens op schip staan
13 juli 12:42Politie vindt drie illegale prostituees in Sas van Gent
27 juni 08:42Neergestorte luchtballon blijkt vals alarm
9 april 08:49Meerdere caravans verwoest vanwege brand
14 september 10:39Hardleerse man voor tiende keer betrapt op rijden zonder rijbewijs
10 augustus 21:14Bewoners proberen keukenbrand te blussen
RSS.