menu
zoek

Nieuws Schoonoord

Drie verdachten aangehouden na nieuwe explosie in Brugstraat in Schoonoord

donderdag 14 maart 2024, 09:58 uur

De politie heeft op donderdag 14 maart drie verdachten aangehouden na een nieuwe explosie in de Brugstraat in Schoonoord. Die explosie vond rond 03:00 uur plaats bij een woning. Op dezelfde plek vond op woensdag 13 maart rond 02:10 uur ook al een explosie plaats. De politie doet onderzoek naar beide incidenten.

Waar: Brugstraat in Schoonoord

De melding van de tweede explosie kwam op donderdag 14 maart rond 03:00 uur bij de politie binnen. Ook de brandweer en ambulancedienst kwamen ter plaatse, omdat er brand was uitgebroken. De twee oudere bewoners konden het pand veilig verlaten, maar ze hebben daarbij wel rook ingeademd. Ook een omwonende heeft rook ingeademd. Eén van de drie gewonden is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Aanhoudingen De politie is meteen gestart met een opsporingsonderzoek. In de omgeving van de Brugstraat werd rond 03:30 uur een 17-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte. Op basis van informatie vanuit het onderzoek is vervolgens uitgekeken naar een specifiek voertuig. Deze auto werd rond 04:30 uur staande gehouden op de A28 nabij Harderwijk. De twee inzittenden zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie. Het gaat om twee vrouwen van 23 jaar uit Amsterdam en Barendrecht. De aangehouden verdachten zitten vast en ze zullen worden verhoord. Onderzoek We doen onderzoek naar de toedracht van de explosies op woensdag en donderdag. Er vindt sporenonderzoek plaats en we gaan een buurtonderzoek doen. Daarbij kijken we ook of we camerabeelden kunnen veiligstellen. Uit dat onderzoek moet blijken of er een verband is tussen beide explosies en wat hiervan dan de toedracht is geweest. Dat onderzoek is volop gaande. Getuigen en tips De politie is daarbij op zoek naar getuigen en anderen die meer informatie hebben over beide explosies. Woont u in de omgeving van de Brugstraat en heeft u rond 03:00 uur iets gezien of gehoord? Of heeft u mogelijk camerabeelden waarop verdachte personen en/of een voertuig te zien is? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor ons onderzoek? Laat het ons dan weten via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Schoonoord. Locatie nieuws: 52.84375 / 6.75112 Brugstraat
Brugstraat in Schoonoord


woensdag 13 maart 2024, 13:17 uur
Politie op zoek naar getuigen van explosie in Brugstraat in Schoonoord
Politie.nlDe doet onderzoek naar een explosie bij een woning in de Brugstraat in Schoonoord. Die vond plaats op woensdag 13 maart rond 02:08 uur. Niemand raakte gewond, maar de woning liep wel forse schade op. We zijn op zoek naar mogelijke getuigen van de explosie en omwonenden die mogelijk camerabeelden hebben, waarop iets verdachts te zien is.
De melding kwam rond 02:10 uur bij ons binnen. We zijn meteen begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de explosie. Er is sporenonderzoek verricht en we doen onderzoek naar het explosief. Getuigen en beelden gezocht We hebben al met meerdere getuigen gesproken en we gaan ook een buurtonderzoek doen. Daarbij kijken we ook of er camerabeelden zijn, die we kunnen veiligstellen. Daarnaast hopen we dat er omwonenden zijn die ons meer kunnen vertellen over de explosie. We houden er rekening mee dat het explosief door iemand is geplaatst dat diegene daarna in een auto is gestapt en is weggereden. Deel uw informatie Woont u in de buurt van de Brugstraat en heeft u iets gezien of gehoord van de explosie? Heeft u rond 02:10 uur verdachte personen en/of voertuigen gezien in de omgeving van de Brugstraat? Heeft u beelden van bijvoorbeeld een cameradeurbel of dashcam waarop iets verdachts te zien is? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek? Laat het dan weten via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000.

» Politie.nl
donderdag 14 maart 2024, 12:10 uur
Nieuwe explosie in Schoonoord dreunt na: 'Het hele huis is weg'
RTV DrentheBuurtbewoners vangen rond de woning een blik op van de schade. Op het woonerf doen agenten onderzoek, met onder meer politiehonden en een drone.
» RTV Drenthe
donderdag 14 maart 2024, 07:11 uur
Explosies teisteren woning Drentse Schoonoord: verdachten opgepakt in Harderwijk
de StentorVoor de tweede nacht achtereen is een woning in het Drentse plaatsje Schoonoord getroffen door een explosie. Drie mensen uit het westen van het land zijn opgepakt voor de, zoals het er naar uitziet, gerichte aanslagen. Twee van hen werden in Harderwijk van de snelweg geplukt.
» de Stentor
donderdag 14 maart 2024, 06:07 uur
Voor tweede nacht op rij explosie bij woning aan Brugstraat in Schoonoord. Drie verdachten opgepakt
Dagblad van het NoordenBij een woning aan de Brugstraat in Schoonoord is in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur brand ontstaan na een ontploffing. De brandweer rukte uit om het vuur te blussen. Drie verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.
» Dagblad van het Noorden
donderdag 14 maart 2024, 05:53 uur
Drie aanhoudingen na nieuwe explosie bij huis in Schoonoord (Drenthe)
NOSBij een woning in het Drentse Schoonoord is vannacht rond 03.00 uur een brand ontstaan na een ontploffing. De brandweer rukte uit om het vuur aan de Brugstraat te blussen. Gisteren was er ook al een explosie bij de woning. Drie verdachten zijn aangehouden, meldt de politie.
» NOS
donderdag 14 maart 2024, 04:54 uur
Twee vrouwen (beiden 23) en jongen (17) opgepakt na explosie Schoonoord
RTV DrentheDe politie doet op dit moment onderzoek naar de toedracht.
» RTV Drenthe
woensdag 13 maart 2024, 14:36 uur
Explosie in Schoonoord kilometers verderop te horen. 'Gaan er vanuit dat het geplaatst is'
Dagblad van het NoordenSchoonoord is in de nacht van dinsdag op woensdag opgeschrikt door een explosie aan de Brugstraat. De voorkant van een woning liep grote schade op. Op camerabeelden is volgens een buurtbewoonster een man te zien die na de knal hard wegrent.
» Dagblad van het Noorden



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Drenthe
Foto: Dagblad van het Noorden
Foto: NOS
Foto: RTV Drenthe
Foto: de Stentor

Meer nieuws uit Schoonoord

19 april 15:30Politie vermoedt toch vergisaanslagen in Schoonoord
17 april 16:07Nog een verdachte aangehouden voor explosies in Schoonoord
14 maart 12:10Nieuwe explosie in Schoonoord dreunt na: 'Het hele huis is weg'
13 februari 18:49Munitiedepot bij Schoonoord verrast Coevorden. 'Hoe komen ze aan deze plek?'
20 april 14:18Dode bij ernstige aanrijding nabij Schoonoord
18 maart 15:19Voetganger ernstig gewond na aanrijding Schoonoord
15 december 15:53Politie op zoek naar opvallend busje na aantreffen lichaam in bungalow Schoonoord
14 oktober 08:34Forse rookontwikkeling bij brand in bungalow
RSS.