menu
zoek

Nieuws Stiens

Onderzoek gestart naar inbrekers Stiens die op hun vlucht buurman mishandelen

woensdag 5 april 2023, 10:06 uur

Wanneer een 39-jarige man uit Stiens zijn buurvrouw hoort gillen en twee inbrekers uit haar tuin ziet rennen, zet hij de achtervolging in. Als hij één van de twee verdachten weet in te halen, wordt hij mishandeld. De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Waar: Ljipstrjitte in Stiens

Vrouw ontdekt inbrekers Een 53-jarige vrouw krijgt de schrik van haar leven als ze dinsdagavond 4 april omstreeks 20:45 uur thuiskomt in haar woning aan de Ljurkstrjitte in Stiens. Ze heeft gelijk het gevoel dat er iets niet in de haak is en ziet een persoon in haar huis. Ze roept direct om hulp. Een buurman die op dat moment net zijn hond uitlaat, hoort het hulpgeroep en ziet twee mannen uit de tuin van de vrouw lopen. Hij zet de achtervolging in en weet één van de twee inbrekers in de Ljipstrjitte in de kraag te vatten. De verdachte mishandelt het slachtoffer en weet te ontkomen. Politieonderzoek De recherche is een onderzoek gestart naar de mishandeling en de inbraak. Er is onderzoek gedaan in de woning en gesproken met omwonenden. Ook kijken we naar camerabeelden uit de omgeving. We zijn op zoek naar getuigen die het incident hebben gezien of er iets van hebben meegekregen. Getuigen en camerabeelden gezocht Heeft u tussen 20:00 en 21:00 iets opvallends gezien in de omgeving van de Ljipstrjitte en de Ljurkstrjitte? U kent uw omgeving zelf het beste, als u iets heeft gezien wat ongebruikelijk is komen we graag met u in contact. Ook als u de mishandeling heeft gezien, willen we met u spreken. De verdachten zijn twee mannen. Dit is wat we over ze weten: Verdachte 1 Eind 20, begin 30 jaar Mollig postuur Lichtblauwe spijkerbroek Zwarte jas Sprak Nederlands Verdachte 2 Eind 20, begin 30 jaar Ongeveer 1.85 meter lang Normaal postuur Lichte spijkerbroek Donkere jas Sprak Nederlands Gevlucht in donkerkleurige sedan Als u in de omgeving woont of werkt en een deurbel- of beveiligingscamera heeft waar mogelijk iets op te zien is, komen we graag met u in contact. Er zijn aanwijzingen dat de verdachten in een auto naar Stiens zijn gekomen en ook weer zijn weggevlucht in een auto. Mogelijk gaat het om een donkerkleurige sedan. We vragen particuieren of bedrijven die camerabeelden hebben rondom de toegangswegen van Stiens, zich bij ons te melden. U kunt de politie bellen op telefoonnummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Als u belt kunt u zaaksnummer 2023085695 vermelden.


» Politie.nl

Kaart nieuws Stiens. Locatie nieuws: 53.26074 / 5.75831 Ljipstrjitte
Ljipstrjitte in Stiens


woensdag 5 april 2023, 14:07 uur
Man mishandeld na betrappen inbrekers in Stiens, politie zoekt verdachten
Leeuwarder CourantDe politie is op zoek naar verdachten van een inbraak en mishandeling dinsdagavond in een woning aan de Ljipstrjitte in Stiens.
» Leeuwarder CourantFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Leeuwarder Courant

Meer nieuws uit Stiens

3 september 10:23Brandje in schuur aan Lege Bosse in Stiens
13 mei 16:39Caravan belandt in sloot langs N393 bij Stiens
5 april 14:07Man mishandeld na betrappen inbrekers in Stiens, politie zoekt verdachten
19 november 15:28Ernstig ongeval op Bredyk bij Jelsum, drie personen gewond
14 juni 13:53Pakketbezorger botst op fietser bij Stiens
6 juni 12:58Scooterrijder gewond na aanrijding in Stiens
RSS.