menu
zoek

Nieuws Terborg

Coldcaseteam hoopt na 23 jaar antwoord te krijgen op de vraag 'wie doodde Tonny ter Horst'?

maandag 18 maart 2024, 12:21 uur

Het coldcaseteam van de politie Oost-Nederland roept de hulp van burgers in om na 23 jaar antwoord te krijgen op de vraag: wie doodde Tonny ter Horst? Het coldcaseteam zet onder andere het Mobiel Media Lab en Opsporing Verzocht in om aandacht te vragen voor de zaak.

Waar: Industrieweg in Terborg

Op 9 oktober 2000 was de toen 34-jarige Tonny op bezoek bij zijn broer en zus die woonden in een duplexwoning aan de Industrieweg in Terborg. Na een gezellige avond besloot Tonny nog even langs te gaan bij de buurman die een coffeeshop runde in zijn woning. En toen ging het mis. Want precies op het moment dat Tonny naar de coffeeshop liep, rond 22.00 uur ’s avonds, werd de coffeeshophouder overvallen door twee mannen. De overval mislukte en de overvallers gingen ervandoor. Tijdens hun vlucht kwamen ze Tonny tegen. Ze schoten hem neer. Tonny overleed ter plekke.  

Er moeten mensen zijn die meer weten Ondanks uitgebreid onderzoek is de zaak nooit opgelost. In 2014 werd de zaak officieel een cold case en in het jaar 2020 werd de zaak op de cold case kalender geplaatst. Met succes, want er kwam nieuwe informatie binnen. Dat was voor het coldcaseteam aanleiding om de zaak te heropenen. ‘We hebben aanleiding om te denken dat er mensen zijn die meer weten over deze zaak, wat er precies is gebeurd en vooral wie er bij betrokken waren. Die mensen willen we natuurlijk spreken, want zij kunnen bijdragen aan de oplossing van deze zaak. We zoeken nu de publiciteit omdat we hopen we dat we díe mensen bereiken en bewegen om informatie met ons te delen’, aldus de leider van het coldcaseteam. ‘Natuurlijk willen we de zaak oplossen, we willen de familie van Tonny antwoorden geven. Tonny is overleden omdat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Uit onderzoek weten we dat daders vertellen over hun daden. De kans is groot dat dat hier ook is gebeurd en dat er dus mensen zijn die al jaren met een geheim rondlopen. Het is nooit te laat om te praten.’

Regionale aandacht Om antwoord te krijgen op de vraag: wie doodde Tonny ter Horst? hoopt het onderzoeksteam op hulp van burgers. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt het onderzoeksteam dat de daders destijds uit de regio kwamen. Daarom staat op dinsdag 19 maart het Mobiel Media Lab in Terborg en Doetinchem om de dood van Tonny opnieuw onder de aandacht te brengen. Naast het Mobiel Media Lab besteedt Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak van Tonny. Uniek is dat de uitzending live wordt uitgezonden in Terborg, op zo’n 300 meter van de plek waar Tonny destijds om het leven kwam. De opnames zijn niet toegankelijk voor publiek.

Mobiel Media Lab Het Mobiel Media Lab staat dinsdag 19 maart om 09.00 uur op het Marktplein in Terborg. Om ook in de omliggende plaatsen aandacht te vragen, staat het Mobiel Media Lab in de middag op het Simonsplein in Doetinchem. Geïnteresseerde media kunnen op beide locaties een woordvoerder van de politie spreken. Aanmelden voor een quoteverzoek kan door contact op te nemen met de mediadesk Oost-Nederland via 088 965 90 90 of via mediadesk.oost-nederland@politie.nl.

Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht is dinsdag 19 maart vanaf 20.26 uur te zien op NPO2. De volgende dag wordt de uitzending herhaald om 13.20 uur op NPO2.

Meer informatie Wilt u meer weten over deze zaak? Lees dan het dossier op politie.nl/tonnyterhorst.


» Politie.nl

Kaart nieuws Terborg. Locatie nieuws: 51.92125 / 6.35446 Industrieweg
Industrieweg in Terborg


maandag 18 maart 2024, 19:53 uur
Opsporing Verzocht morgen live in Terborg na heropening coldcase
NOSDe coldcasezaak van de doodgeschoten Tonny ter Horst uit Terborg is heropend. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht wijdt er morgen een uitzending aan, live op de plek waar Ter Horst meer dan twintig jaar geleden om het leven kwam.
» NOSFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NOS

Meer nieuws uit Terborg

19 juni 16:08Plezierjacht in lichterlaaie
9 april 11:15Vermoedelijke schutter in cold case Terborg aangehouden
20 maart 12:27Meerdere tips over cold case Terborg na uitzending Opsporing Verzocht
18 maart 19:53Opsporing Verzocht morgen live in Terborg na heropening coldcase
11 september 12:19Automobilist laat hondje achter na harde botsing tegen boom in Terborg
19 augustus 15:38Man doodgebeten door eigen honden in huis, pas dagen later gevonden
19 augustus 10:54Overleden man gevonden, zijn dieren zijn weggehaald
31 mei 11:58Voormalig zorgverlener aangehouden vanwege aanranding cliënten
4 oktober 17:31Jongeman twee keer mishandeld en beroofd op treinstations
1 december 09:44Caravan gaat in vlammen op
2 oktober 09:58Scholier (14) overleden na botsing met bestelbusje
24 juni 06:31Bier is nog even in de aanbieding: vrienden nemen 600 kratten Grolsch mee op de platte kar
RSS.