menu
zoek

Nieuws Tilburg

Tilburg/Ravels (B) - Internationale politie-inzet na achtervolging

zaterdag 25 juli 2020, 09:00 uur

Nadat er vrijdagavond 24 juli 2020 een aantal gemaskerde mannen werden gezien bij een woning aan de Hornstraat, volgde er een achtervolging richting België. Met behulp van de Belgische en Nederlandse politie werden, na een crash in het plaatsje Ravels, drie verdachten aangehouden.

Waar: Hornstraat in Tilburg

Een melder belde die avond rond 20.45 uur naar de meldkamer toen hij bij een woning een aantal gemaskerde personen zag. Hierop reden er meerdere agenten naar het desbetreffende huis. Daar troffen agenten de mannen aan, waarop er pepperspray werd gebruikt. Uiteindelijk wisten twee van de drie verdachten in een vluchtauto met een bestuurder te stappen, waarna deze zilvergrijze BMW met valse buitenlandse kentekenplaten vluchtte. Na een lange achtervolging met hoge snelheden, crashte het voertuig in het plaatsje Ravels in België. De drie inzittenden renden weg in de omgeving van vliegveld Weelde. Zowel door de Nederlandse als Belgische agenten werd de omgeving afgezet en zochten twee politiehelikopters uit beide landen naar de verdachten. Met resultaat, want even later werden de drie mannen aangehouden. Naar de identiteit van de verdachten doet de politie nog onderzoek.

Vierde verdachte
Voor de zoektocht naar de achtergebleven verdachte werd de hulp van omwonenden ingeschakeld met behulp van Burgernet. Een blanke, stevige man met een lengte van rond de 1.80m zou mogelijk weggerend zijn richting winkelcentrum Heyhoef. Hoewel de man eerst een donkere broek met zwarte sportschoenen en een grijs vest met een petje op zijn hoofd droeg, is uit onderzoek gebleken dat hij zijn kleding tijdens zijn vluchtpoging wisselde. Hij kocht bij een supermarkt andere kleding en vluchtte vervolgens verder met een felrood shirt aan. De achtergebleven kledingstukken werden in de omgeving aangetroffen en zijn in beslag genomen. De verdachte is tot op heden nog niet gevonden.

Heeft u informatie?
Heeft u kort voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt van de Hornstraat, of heeft u bruikbare informatie voor het politieonderzoek? Neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

Inbraak in Tilburg
Verkeer in Tilburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57957 / 5.00448 Hornstraat


zaterdag 25 juli 2020, 13:34 uur
Politie arresteert drie verdachten na achtervolging van Tilburg tot in België
NU.nlDe Nederlandse en Belgische politie hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen gearresteerd nabij het Belgische plaatsje Ravels, na een achtervolging die in Tilburg begon.
» NU.nl
zaterdag 25 juli 2020, 12:55 uur
Gemaskerde mannen bij woning in Tilburg
CrimesiteNadat er vrijdagavond een aantal gemaskerde mannen werd gezien bij een woning aan de Hornstraat in Tilburg heeft de politie een auto tot in België achtervolgd. Drie verdachten zijn aangehouden. Pepperspray De politie werd vrijdagavond rond 20.45 geattendeerd op de aanwezigheid van een groep gemaskerde mannen bij een woning.
» Crimesite
zaterdag 25 juli 2020, 11:52 uur
Wilde achtervolging gemaskerde mannen in Tilburg eindigt met crash in België
Hart van NederlandDe Tilburgse politie is vrijdagavond achter gemaskerde mannen aangegaan die op de vlucht sloegen. De lange en wilde achtervolging eindigde met een crash in de Belgische plaats Ravels.
» Hart van Nederland
zaterdag 25 juli 2020, 11:33 uur
Verdachte situatie in Tilburg loopt uit op klopjacht tot in België
NOSDe Nederlandse en Belgische politie hebben gisteravond na een lange achtervolging vanuit Tilburg drie verdachten opgepakt bij de Belgische plaats Ravels. Die waren daar gecrasht met hun vluchtauto. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.
» NOS
zaterdag 25 juli 2020, 10:54 uur
Drie aanhoudingen na wilde achtervolging naar België
de TelegraafNa een lange en wilde achtervolging vanuit Tilburg die eindigde in een crash in het Belgische plaatsje Ravels, heeft de politie vrijdagavond drie verdachten aangehouden. De politieactie volgde op een melding over een aantal gewapende mannen bij een woning aan de Hornstraat. Toegesnelde agenten troffen die daar aan, maar twee van de drie wisten te ontkomen in een klaarstaande vluchtauto met bestuurder.
» de Telegraaf
zaterdag 25 juli 2020, 10:42 uur
Achtervolging gemaskerde mannen met internationale politie-inzet eindigt met crash
Blik op NieuwsNadat er vrijdagavond in Tilburg een aantal gemaskerde mannen werden gezien bij een woning aan de Hornstraat, volgde er een achtervolging richting België. 'Met behulp van de Belgische en Nederlandse politie werden, na een crash in het plaatsje Ravels, drie verdachten aangehouden', zo heeft de politie laten weten.
» Blik op Nieuws
zaterdag 25 juli 2020, 09:59 uur
Wild-west in Brabant: vluchtende verdachte ontkomt aan politie door slimme kledingtruc in winkel
de StentorNa de achtervolging vrijdagavond tussen Tilburg en Ravels zijn drie mannen aangehouden. Dat gebeurde na een crash in de Belgische grensplaats. Volgens de politie begon de achtervolging nadat een drietal gemaskerd werd gezien bij een woning aan de Hornstraat in de Tilburgse Reeshof.
» de Stentor
zaterdag 25 juli 2020, 09:30 uur
Wilde achtervolging in Tilburg, man ontkomt na kledingtruc in supermarkt
PZCNa een lange en wilde achtervolging vanuit Tilburg die eindigde in een crash in het Belgische plaatsje Ravels, heeft de politie vrijdagavond drie verdachten aangehouden. De politieactie volgde op een melding over een aantal gemaskerde mannen bij een woning aan de Hornstraat. Toegesnelde agenten troffen die daar aan, maar twee van de drie wisten te ontkomen in een klaarstaande vluchtauto met bestuurder.
» PZC
vrijdag 24 juli 2020, 22:49 uur
Achtervolging vanuit Tilburg eindigt met crash in België, BMW zwaar beschadigd
Brabants DagbladTILBURG / RAVELS - In het Belgische Ravels, vlak over de grens bij Alphen, is vrijdagavond een BMW gecrasht. Dat gebeurde na een achtervolging door de politie, die begon in Tilburg.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Tilburg

22 september 17:30Politie onderzoekt dood man in Tilburg
20 september 11:11Agenten mishandeld door agressieve horecabezoekers in Tilburg
19 september 10:13Man aangehouden voor vernieling ruit woning
19 september 08:55Flinke brand in keuken
18 september 11:5231 scooters en brommers bekeurd tijdens controle in Tilburg
18 september 11:34‘Een stomme wesp’ gaf Theo (69) de doodsteek, zijn vrouw waarschuwt
18 september 10:53Baldadige Tilburger (21) gooit met terrasstoelen en probeert portier politiewagen te openen
15 september 18:48Brand in eethuis Antep in Tilburg, attente passant waarschuwt aanwezigen
14 september 10:21Mannen zorgen voor overlast bij hotel in Tilburg en mishandelen bezoekers op de parkeerplaats
13 september 09:29Verkeerscontrole na klachten Go Sharing scooters: 84 bekeuringen, maar geen voor deelscooterrijders
12 september 14:00Voedselbank door minder verspilling in lelijke spagaat
12 september 13:56Twaalf auto’s in Tilburg ernstig beschadigd door twee tieners
12 september 13:09Groninger belt politie terwijl hij het slachtoffer is van een gewapende straatroof
12 september 10:55Jonge bestuurder scheurt 100 kilometer te hard in bebouwde kom
12 september 10:07Twee 18-jarige Tilburgers aangehouden voor vernieling meerdere auto's
11 september 11:21Agent gewond bij aanhouding van vechtersbazen in Tilburg
11 september 07:44Plots knipt de buurman zijn huis op in vijf huurkamers. En dan?
10 september 14:14Tilburger die Rutte en De Jonge met de dood bedreigde moet sorry zeggen
9 september 11:25Man aangehouden na onrust in Curaçaostraat
6 september 12:07Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt, beschonken vriendin haalt haar op
RSS.