menu
zoek

Nieuws Tilburg

Auto ramt voorpui van twee woningen

vrijdag 7 augustus 2020, 10:11 uur

Een auto is vrijdagochtend gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan. Er is veel schade aan de woningen. Ook een geparkeerde auto raakte zwaar beschadigd. De bestuurder, een 18-jarige Tilburger, negeerde een stopteken van de politie. Hij werd net als de andere drie inzittenden aangehouden.

Waar: Kijkduinlaan in Tilburg

Een in uniform geklede politieman stond omstreeks 04.00 uur in een onopvallende auto op de Woerdenstraat. Hij hoorde en zag op dat moment dat over de Reeshofweg een auto luid accelererend met piepende banden aangereden kwam. Hij hoorde dat het voertuig veel toeren maakte. Hij zag dat er meerdere mensen in zaten. De auto reed vervolgens met hoge snelheid met de linkerwielen over de rotonde in de richting van de Campenhoefdreef. De diender besloot de achtervolging in te zetten. Hij gaf een stopteken middels de transparant aan de voorzijde van zijn voertuig en zette direct ook de optische en geluidssignalen aan. Hij zag dat die bestuurder het stopteken negeerde en juist zijn snelheid verder verhoogde tot boven de 120 km / uur.  Bij de rotonde met de Heyhoef reed de auto rechtsaf de Kasterenlaan op. De politieman gaf via de mobilofoon zijn bevindingen door waarna er twee politieauto’s ter ondersteuning zijn kant opkwamen.

Kijkduinlaan
Vanuit de Kasterenlaan reed de vluchtauto met piepende banden de Kijkduinlaan in. Op dat moment verloor de politieman het zicht op de auto. Enkele minuten daarna hoorde hij vanuit de meldkamer dat bewoners in de Kijkduinlaan opgeschrikt waren door een explosie. Ter plaatse bleek dat de vluchtauto de voorpui van twee woningen had geramd. Er was erg veel schade. Het voertuig was tegen een geparkeerde auto tot stilstand gekomen. Er stonden drie jongemannen bij de auto. Een van hen lag op de grond, hij hield zijn been vast en schreeuwde het uit van de pijn. Een andere betrokkene lag op achterbank, een derde jongeman liep met zijn telefoon rond. Volgens omstanders was een vierde man uit de auto gesprongen en weggerend richting station. Ook deze persoon werd door de politie aangetroffen. De ambulancedienst kwam ter plaatse, er hoefde echter niemand mee naar het ziekenhuis. Hierna werden alle inzittenden aangehouden. Het gaat om vier Tilburgers (17,18,18 en 18 jaar)

Insluiting
Alleen de 18-jarige bestuurder werd ingesloten. In zijn fouillering werden vier lachgaspatronen aangetroffen. Hij had kennelijk de auto, een grijze Seat, van zijn vader meegenomen. De politie onderzoekt of hij een rijbewijs heeft, volgens zijn vader heeft hij dit onlangs gehaald, en of er sprake is van joyriding. Hij wordt in elk geval verdacht van het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. De politie stelt een nader onderzoek in naar het incident.  

Verkeer in Tilburg

» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57527 / 4.99990 Kijkduinlaan


vrijdag 7 augustus 2020, 19:18 uur
Buurt leeft mee met getroffen bewoners van crash Tilburg: 'Auto reed met 120 door de woonwijk'
Hart van NederlandBuurtgenoten van de Kijkduinlaan in Tilburg leven mee met de bewoners van de huizen waar vrijdagochtend in alle vroegte een auto naar binnen reed. De ravage aan beide woningen is enorm. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer de bewoners terug naar huis kunnen.
» Hart van Nederland
vrijdag 7 augustus 2020, 15:06 uur
Automobilist (18) crasht tegen huizen na politieachtervolging in Tilburg
CrimesiteEen tegen twee huizen gecrashte auto heeft vrijdagochtend na een wilde achtervolging in Tilburg voor een enorme ravage gezorgd. De vier inzittenden, Tilburgers van 17 en 18 jaar oud, zijn aangehouden. De 18-jarige bestuurder was in het bezit van vier lachgascapsules.
» Crimesite
vrijdag 7 augustus 2020, 13:01 uur
Auto met tieners ramt voorpui woningen in Tilburg
Blik op NieuwsIn de nacht van donderdag op vrijdag is in Tilburg een auto met daarin vier tieners gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan. 'Er is veel schade aan de woningen', zo meldde de politie vrijdag.
» Blik op Nieuws
vrijdag 7 augustus 2020, 07:54 uur
Achtervolging eindigt met crash in woonhuis
de TelegraafEen auto is vrijdagochtend vroeg met grote snelheid gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan in Tilburg. De huizen en een geparkeerde auto liepen zware schade op. De 18-jarige bestuurder is aangehouden, evenals drie inzittenden (allemaal Tilburgers van 17 en 18 jaar). Aan de crash ging een achtervolging door de politie vooraf.
» de Telegraaf
vrijdag 7 augustus 2020, 07:24 uur
Auto crasht tegen woningen in Tilburg, ravage is enorm
Hart van NederlandEen auto is vrijdagochtend na een achtervolging met de politie gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan in de Tilburgse wijk Reeshof. De huizen en een geparkeerde auto liepen zware schade op. De 18-jarige bestuurder is aangehouden, evenals drie inzittenden (allemaal Tilburgers van 17 en 18 jaar).
» Hart van Nederland
vrijdag 7 augustus 2020, 05:10 uur
Ravage op straat als auto crasht tegen twee huizen na wilde achtervolging in Tilburg
Brabants DagbladTILBURG - Een auto is vrijdagochtend na een wilde achtervolging met de politie gecrasht tegen twee huizen op de Kijkduinlaan in de Tilburg Reeshof. De vier inzittenden, waarvan twee gewond, zijn aangehouden. In de straat is het een ravage.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: Hart van Nederland
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Tilburg

22 september 17:30Politie onderzoekt dood man in Tilburg
20 september 11:11Agenten mishandeld door agressieve horecabezoekers in Tilburg
19 september 10:13Man aangehouden voor vernieling ruit woning
19 september 08:55Flinke brand in keuken
18 september 11:5231 scooters en brommers bekeurd tijdens controle in Tilburg
18 september 11:34‘Een stomme wesp’ gaf Theo (69) de doodsteek, zijn vrouw waarschuwt
18 september 10:53Baldadige Tilburger (21) gooit met terrasstoelen en probeert portier politiewagen te openen
15 september 18:48Brand in eethuis Antep in Tilburg, attente passant waarschuwt aanwezigen
14 september 10:21Mannen zorgen voor overlast bij hotel in Tilburg en mishandelen bezoekers op de parkeerplaats
13 september 09:29Verkeerscontrole na klachten Go Sharing scooters: 84 bekeuringen, maar geen voor deelscooterrijders
12 september 14:00Voedselbank door minder verspilling in lelijke spagaat
12 september 13:56Twaalf auto’s in Tilburg ernstig beschadigd door twee tieners
12 september 13:09Groninger belt politie terwijl hij het slachtoffer is van een gewapende straatroof
12 september 10:55Jonge bestuurder scheurt 100 kilometer te hard in bebouwde kom
12 september 10:07Twee 18-jarige Tilburgers aangehouden voor vernieling meerdere auto's
11 september 11:21Agent gewond bij aanhouding van vechtersbazen in Tilburg
11 september 07:44Plots knipt de buurman zijn huis op in vijf huurkamers. En dan?
10 september 14:14Tilburger die Rutte en De Jonge met de dood bedreigde moet sorry zeggen
9 september 11:25Man aangehouden na onrust in Curaçaostraat
6 september 12:07Dronken automobiliste raakt rijbewijs kwijt, beschonken vriendin haalt haar op
RSS.