menu
zoek

Nieuws Tilburg

Politie houdt babbeldief aan en zoekt slachtoffers

zondag 4 juli 2021, 12:18 uur

Politieagenten hebben zaterdagavond 3 juli 2021 buiten heterdaad een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt ervan verdacht de afgelopen dagen in de wijken De Reit, het Wandelbos en Het Zand meerdere mensen te hebben bestolen van hun geld. Dit gebeurde nadat hij zich bij zijn slachtoffers wist ‘binnen te babbelen’.

Waar: Lage Witsielaan in Tilburg

Bij de politie van het team Leijdal zijn de afgelopen dagen meerdere meldingen en aangiftes binnengekomen van mensen die (bijna) het slachtoffer waren geworden van een babbeltruc. Politiemensen pakten de meldingen meteen serieus op om te voorkomen dat er meer onschuldige slachtoffers zouden vallen en stelden een uitgebreid onderzoek in. Daaruit kwam naar voren dat de man zich op zaterdag 26 juni in de wijk De Reit had weten binnen te praten bij een 77-jarige Tilburgse, die hij kort daarvoor op straat met een smoes had benaderd. Hij wist de tas van de vrouw te stelen.  Op donderdag 1 juli wist hij zich in de wijk Het Zand binnen te praten bij een 92-jarige vrouw bij wie hij aan de bel ging en daar geld buit te maken. De vrouw kon een goed signalement van de dader geven, wat de politie al op een bepaald spoor zette.

Brutale dief  Een 85-jarige Tilburgse uit de wijk Wandelbos bleek zelfs twee keer te zijn bestolen door de dief. Op vrijdag 2 juli had hij haar op straat, op de Lage Witsielaan, aangesproken en was met haar mee naar huis gegaan en had met een smoes geld buit weten te maken. Een dag later, op zaterdag 3 juli, kwam hij opnieuw bij het slachtoffer langs. Dit keer wist hij haar pinpas en pincode te bemachtigen. Voordat de politie gealarmeerd was, bleek de verdachte al meerdere keren te hebben gepind met de pas van het slachtoffer. Gelukkig waren hier beelden van, die de politie naar de al eerder in beeld gekomen verdachte leidden. De man, een 46-jarige inwoner van Tilburg, is zaterdagavond 3 juli na toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad aangehouden voor de diefstallen. Hij zit vast.

Schaamte De politie zet het onderzoek naar zijn daden voort. Uit het buurtonderzoek bleek dat de man mogelijk al eerder in de wijk heeft geprobeerd zich bij oudere mensen naar binnen te praten. De politie komt graag in contact met mensen die een man aan de deur hebben gehad die met een smoes probeerde binnen te komen. Ook verzoekt de politie mensen die het slachtoffer van de man zijn geworden en nog geen contact hebben gehad met de politie zich te melden. Agenten weten dat mensen die het slachtoffer zijn geworden van een babbeltruc zich vaak schamen dat ze in de truc zijn getrapt en zich om die reden niet melden. Ze willen echter benadrukken dat slachtoffers zich absoluut niet hoeven te schamen, mensen die zich schuldig maken aan diefstal door middel van een babbeltruc opereren doorgaans zo sluw en slinks dat het niet onlogisch is dat mensen in de trucs trappen. Toch wil de politie ook graag benadrukken dat het belangrijk blijft om alert te zijn. Laat geen onbekenden binnen, ook al stelt iemand een plausibele hulpvraag!  Wilt u hier graag eens over doorpraten, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.  Op onze website www.politie.nl staat meer informatie over babbeltrucs en het voorkomen ervan.


» Politie.nl


Kaart nieuws Tilburg. Locatie nieuws: 51.57498 / 5.04934 Lage Witsielaan


zondag 4 juli 2021, 13:30 uur
Ouderen slachtoffer van sluwe babbeldief in Tilburg
Omroep BrabantAgenten hebben zaterdagavond een 46-jarige Tilburger opgepakt op verdenking van het oplichten van verschillende mensen. De man zou de afgelopen week zeker drie oudere inwoners van de wijken de Reit, het Wandelbos en het Zand hebben bestolen van hun geld met een babbeltruc. Een 85-jarige vrouw uit Tilburg werd zelfs twee keer slachtoffer van de dief.
» Omroep Brabant
zondag 4 juli 2021, 13:01 uur
Tilburgse ‘babbeltrucdief’ (48) aangehouden na meerdere pogingen tot diefstal
Brabants DagbladTILBURG - Een 46-jarige man uit Tilburg is zaterdagavond aangehouden op verdenking van diefstal. De man wordt er volgens de politie van verdacht de afgelopen dagen in de wijken De Reit, het Wandelbos en Het Zand meerdere mensen te hebben bestolen van hun geld. Dit gebeurde nadat hij bij zijn slachtoffers binnen wist te komen door gebruik te maken van een babbeltruc.
» Brabants DagbladFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Tilburg

20 september 15:21Syrisch jongetje (13) moederziel alleen gedropt: 'Dit komt zelden voor'
19 september 21:13Nieuwsoverzicht | Man slaat portier omdat er geen plek is op terras - 5 maanden cel voor doorrijder
19 september 09:59Man loopt zonder iets te zeggen huis van bejaarde binnen en steelt spullen
17 september 22:20Burgemeesters slaan alarm over ‘falende aanpak’ georganiseerde drugsmisdaad
17 september 17:41Coronapas in de horeca: Tilburg gaat ‘handhaven met charme’
17 september 11:03Fietsendieven op heterdaad betrapt bij station Tilburg
16 september 13:44Ondergrondse hennepkwekerij aangetroffen
15 september 12:46Slachtoffer steekincident Tilburg is 15-jarig meisje, bekende (18) van haar aangehouden
15 september 08:30Woning overhoop gehaald bij overval
14 september 12:16NedTrain ontkent schuld in chroom-6-drama, ‘Verantwoordelijkheid lag bij gemeente Tilburg’
14 september 12:16NedTrain ontkent schuld in Tilburgs chroom-6-drama tijdens eerste regiezitting
12 september 11:33Recordbedrag opgehaald per loper tijdens Nacht van de Vluchteling
11 september 13:21Politiehond brengt vluchtende verdachte tot inkeer
11 september 13:14Tilburger (34) verdacht van aanranding en mishandeling aangehouden dankzij politiehond
11 september 12:00Twee gewonden bij botsing in Tilburg waarbij auto ondersteboven terechtkomt
10 september 18:55Tilburg University tikt docent die coronabewijs vroeg voor toegang collegezaal op de vingers
10 september 07:16File op A58 tussen Breda en Tilburg door auto-ongeluk
8 september 15:20Scooterrijder (32) overleden na botsing met auto in Tilburg
7 september 19:30Justitie trekt alles uit de kast in chroom-6-zaak tegen gemeente Tilburg en NedTrain
7 september 19:05Toekomst sterrenrestaurants Wolfslaar en Monarh ongewis door Bibob-onderzoeken naar eigenaar
RSS.