menu
zoek

Nieuws Udenhout

Waalwijk / Vught / Tilburg / Udenhout - Bestuurder onder invloed trekt spoor van vernielingen

zondag 24 april 2022, 10:33 uur

Politiemensen hebben zaterdag 23 april 2022 hun handen vol gehad aan een 38-jarige inwoner van Udenhout. De man veroorzaakte die dag op meerdere plekken aanrijdingen, waarna hij doorreed. Ook maakte hij zich schuldig aan gevaarlijk rijbedrag, bumperkleven en rijden onder invloed van vermoedelijk alcohol en/of drugs.

Waar: Helvoirtseweg in Udenhout

Rond 12.30 uur kreeg de politie een melding dat er een auto waarvan een kentekenplaat miste over de Midden-Brabantweg (N261) richting Tilburg reed. De bestuurder van deze auto zou gevaarlijk rijgedrag vertonen. De automobilist zou vervolgens op de kruising met de Heikantlaan een aanrijding hebben veroorzaakt, waarna hij door rood licht reed en zijn weg weer vervolgde richting de Bachlaan. Ook daarna ontving de politie nog diverse meldingen over de verdachte automobilist. Eerder die dag Twee politieagenten sloegen direct aan op de melding, omdat ze eerder die zaterdagochtend op verzoek van politiemensen uit de eenheid Oost-Brabant ook al uitgekeken hadden naar een auto die voldeed aan de nu opgegeven informatie. De verdachte, die volgens het zaterdagochtend doorgegeven kenteken in Udenhout woont, zou die ochtend rond 10.15 uur in Oost-Brabant, op de Helvoirtseweg (N65) in Vught, ook al een aanrijding hebben veroorzaakt en daarna zijn doorgereden. De agenten troffen hem zaterdagochtend echter niet aan. Toen er zaterdagmiddag opnieuw meldingen binnenkwamen over dezelfde auto plus bestuurder, reden de agenten opnieuw naar het woonadres van de tenaamgestelde van de verdachte auto, zagen de auto staan en de bestuurder uitstappen. Ze spraken de man, een 38-jarige inwoner van Udenhout, aan en vroegen hem naar zijn rijbewijs. Ook moest hij meewerken aan een blaastest, waaruit bleek dat de man onder invloed was. Hij is aangehouden op verdenking van het verlaten van een plaats van een ongeval en meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. Kerfstok Na onderzoek bleek de verdachte nog meer op zijn kerfstok te hebben. Zo had hij zaterdagochtend rond plusminus 11.00 uur een aanrijding gehad met een 41-jarige inwoner van Waalwijk. Kort daarvoor had de verdachte zich al schuldig gemaakt aan rijden door rood licht, bumperkleven en onnodig claxonneren. Op de kruising van de Mozartlaan met de Bachlaan en de Reigerbosweg reed de verdachte vermoedelijk opzettelijk tegen de auto van de man uit Waalwijk en reed daarna weg. De man uit Waalwijk heeft aangifte gedaan van verlaten plaats ongeval en vernieling. Bovendien bleek uit onderzoek dat de verdachte helemaal geen auto mocht rijden. Zijn rijbewijs bleek na een eerder verkeersfeit te zijn ingevorderd. Ook dit wordt meegenomen in het dossier dat tegen de man wordt opgemaakt. De auto waarin de man reed is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.


» Politie.nl

Kaart nieuws Udenhout. Locatie nieuws: 51.58232 / 5.07862 Helvoirtseweg
Helvoirtseweg in Udenhout


zondag 24 april 2022, 11:42 uur
Automobilist uit Udenhout trekt spoor van vernielingen door Brabant
Brabants DagbladEen 38-jarige automobilist uit Udenhout is zaterdag aangehouden, nadat hij een spoor van vernielingen had getrokken tijdens een rit door Vught, Tilburg en Waalwijk. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen, reed door rood, maakte zich schuldig aan bumperkleven en reed vermoedelijk onder invloed, meldt de politie.
» Brabants Dagblad
zondag 24 april 2022, 11:39 uur
Spoor van vernieling na rit mét alcohol en zónder rijbewijs
Omroep BrabantEen 38-jarige automobilist uit Udenhout is zaterdag aangehouden, nadat hij een spoor van vernielingen had getrokken. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen, reed door rood, maakte zich schuldig aan bumperkleven. Hij bleek met alcohol op achter het stuur te zitten en reed zonder rijbewijs, meldt de politie.
» Omroep Brabant
zondag 24 april 2022, 11:37 uur
Beschonken Brabander rijdt door rood en veroorzaakt meerdere aanrijdingen
NU.nlEen 38-jarige automobilist uit het Noord-Brabantse Udenhout is zaterdag aangehouden nadat hij een spoor van vernielingen had achtergelaten. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen, reed door rood, maakte zich schuldig aan bumperkleven en reed hoogstwaarschijnlijk onder invloed, meldt de politie.
» NU.nlFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: NU.nl
Foto: Brabants Dagblad

Meer nieuws uit Udenhout

13 juli 11:38Man en vrouw slaan de boel kort en klein bij voetbalvereniging in Udenhout
1 mei 15:10Twee kittens en moederpoes gedumpt: vrouw zet dieren uit auto
27 februari 11:25Automobilist ziet vlammen bij motorkap en parkeert langs tankstation, brandweer grijpt snel in
8 november 23:03Afscheid met een frikandel speciaal van 300 euro
8 januari 12:05Udenhouts gezin komende maanden dakloos na felle brand: ‘Alles binnen is zwart’
4 januari 10:27Kersverse bestuurder (18) scheurt meer dan 70 kilometer te snel door bebouwde kom van Udenhout
13 november 10:51Mensen negeren dichte overwegen na storing in Udenhout
11 september 09:11Auto botst tegen pui van winkel in Udenhout
14 augustus 18:18Sinterklaas werkt in de zomerhitte aan ‘zijn’ Loonse journaal
14 juli 07:40Vrouw tijdens hardlopen zwaar toegetakeld door groepje jongens
24 april 11:42Automobilist uit Udenhout trekt spoor van vernielingen door Brabant
9 maart 13:43Inbreker op heterdaad betrapt bij scoutingclub in Udenhout
6 september 18:21Gewonde bij steekincident in zorginstelling
12 mei 12:31Drugsafval aangetroffen in bestelbus
RSS.