menu
zoek

Nieuws Urmond

Explosief materiaal tot ontploffing gebracht

donderdag 28 december 2023, 14:38 uur

De mogelijke aanwezigheid van zwaar explosief materiaal maakte dat de politie woensdagavond in een woning in Urmond en in een straat in Geleen onderzoek is gestart. Het explosief materiaal dat in de woning werd aangetroffen is donderdagmorgen gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Waar: Burgemeester Kurversstraat in Urmond

De bewoner van de woning in Urmond is woensdagmiddag aangehouden in een lopend onderzoek. Vanuit dit onderzoek kwam de informatie van mogelijke aanwezigheid van explosief materiaal in een woning. Medewerkers van de EOD verkenden in een speciale uitrusting de situatie voordat ze daadwerkelijk aan de slag gingen. In de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen werd in een geparkeerde auto een gasalarm pistool aangetroffen én verdacht materiaal waarvan nog onderzocht wordt wat het is. De straat is inmiddels vrijgegeven. Ploflocatie In de woning van de verdachte is in de loop van woensdagavond explosief materiaal aangetroffen. De EOD heeft het materiaal in de woning verpakt zodat het veilig kon worden vervoerd naar de plek van ontploffing. Donderdagmorgen rond 10.30 uur is de stof gecontroleerd tot ontploffing gebracht op een speciaal daarvoor aangelegde ploflocatie in de buurt van de woning waar het spul werd aangetroffen. Opvang De bewoners van een 15-tal ontruimde woningen konden na de ontploffing weer terug naar huis. De gemeente heeft opvang geregeld voor de mensen die niet zelf voor een tijdelijk onderkomen konden zorgen. Onderzoek voortgezet De politie gaat door met het onderzoek en kan op dit moment niet meer informatie geven over het aangetroffen explosief materiaal behalve dat het hier niet om vuurwerk gaat. Ook kan niet meer informatie worden gegeven over het eerdergenoemd lopende onderzoek.  


» Politie.nl

Kaart nieuws Urmond. Locatie nieuws: 51.00189 / 5.77139 Burgemeester Kurversstraat
Burgemeester Kurversstraat in Urmond


donderdag 28 december 2023, 12:20 uur
Explosieven gevonden in woning in Urmond en verdachte aangehouden (UPDATE)
CrimesiteDe politie heeft in het Limburgse Urmond dondermorgen in een woning explosief materiaal gevonden. De EOD heeft die inmiddels overgebracht naar een veilige locatie. Ook in Geleen wordt onderzoek gedaan naar explosieven.
» Crimesite
donderdag 28 december 2023, 06:27 uur
EOD vindt explosieven in woning Urmond, mogelijk ook in Geleen
De LimburgerDe Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in Urmond explosieven gevonden.
» De Limburger
donderdag 28 december 2023, 05:33 uur
EOD vindt explosieven in woning Urmond, mogelijk ook in Geleen
de TelegraafDe Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat in het Limburgse Urmond explosieven gevonden. De explosieven worden later donderdagochtend ontmanteld, zegt een woordvoerder van de politie, maar de situatie is „stabiel en veilig.” Het explosieve materiaal wordt naar verwachting rond 11.00 uur verplaatst naar een plek waar het tot ontploffing kan worden gebracht.
» de Telegraaf
woensdag 27 december 2023, 22:28 uur
Onderzoek naar explosieven in Urmond en Geleen, omgeving afgezet
De LimburgerPolitie en Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn woensdagavond in Urmond en Geleen bezig geweest met onderzoek naar de aanwezigheid van explosief materiaal.
» De Limburger



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: De Limburger
Foto: de Telegraaf

Meer nieuws uit Urmond

20 februari 17:45Klokken van Terpkerk in Urmond op juiste volume dankzij simpel stukje leer
29 december 13:52Explosieven Urmond en Beek zelf in elkaar geknutseld
28 december 14:38Explosief materiaal tot ontploffing gebracht
8 juli 19:30Video van de dag: Huizenhoge opslagtank wurmt zich door Limburgs dorp
7 januari 17:54Vrijwilligers bezetten pand BieOs en verharden actie door radio-uitzendingen te staken
14 november 06:03Man lichtgewond bij steekincident in Urmond
4 november 12:09Vrachtwagen lekt diesel: rijstrook op A2 tijdje dicht
1 september 19:26Lekkage leiding Chemelot zorgt voor onrust in Urmond
31 maart 11:21Opnieuw aanhoudingen in groot onderzoek naar fraude
17 oktober 10:41Bestuurder en passagier zwaargewond bij aanrijding in Urmond
RSS.