menu
zoek

Nieuws Utrecht

Update illegaal feest

donderdag 8 april 2021, 15:09 uur

Tijdens een professioneel georganiseerd illegaal feest maandagavond 5 april hebben verschillende minderjarigen een aantal coronabekeuringen gekregen. Al deze bekeuringen waren terecht; toch heeft de politie de ochtend erna in afstemming met het OM besloten het aantal bekeuringen per betrokkene te beperken tot maximaal drie.

Waar: Nautilusweg in Utrecht

Rond 23:00 uur kwamen agenten op een melding af dat er een feest gaande was in een loods aan de Nautilusweg. Daar bleek een georganiseerd feest met professionele draaitafel, DJ en alcoholische dranken aan de gang te zijn. In totaal waren er zo’n 120 aanwezigen. Een deel van hen was minderjarig. Er werd aan hen ook alcohol geschonken. In totaal  zijn 57 personen ter plaatse bekeurd voor het overtreden van één of meer coronamaatregelen, acht personen zijn aangehouden voor het organiseren van het feest en 54 personen zijn aangehouden omdat zij geen wettelijk geldend ID-bewijs bij zich hadden. Ook ouders die hun kind na 22.00 uur naar het illegale feest brachten, kregen een bekeuring vanwege het overtreden van de avondklok. De politie heeft dinsdag op eigen initiatief alle gegevens van de bekeurden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de meerderheid minderjarig is, en veel van hen hiermee hun eerste overtreding(en) hebben begaan. Sommigen hebben meerdere verschillende coronabekeuringen gekregen, al dan niet naast een aanhouding vanwege de wet ID. Alle bekeuringen en aanhoudingen zijn terecht en geldig. Toch vindt de politie het, nu alle gegevens compleet zijn, te zwaar om tot en met vier bekeuringen per (minderjarig) persoon te laten betalen. Zeker waar het gaat om kinderen die een eerste overtreding begaan. De politie vindt dat twee bekeuringen per persoon voor het niet naleven van de coronamaatregelen (te weten het negeren van de 1,5-meterregel en groepsvorming) voldoende zijn om te straffen voor deelname aan dit illegale feest. Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven. In afstemming met het OM worden die extra bekeuringen dan ook niet verwerkt en komen te vervallen. De bekeuringen vanwege de wet-ID blijven staan. Er wordt gesproken over gebruik van geweld bij de controle, uitschrijven van bekeuringen en aanhoudingen in de loods. Bijna alle aanwezigen werkten mee en konden zonder bijzonderheden bekeurd of aangehouden worden. Twee aanwezigen gedroegen zich recalcitrant en verzetten zich tegen hun aanhouding. In deze twee gevallen is gepast geweld gebruikt. Zoals gebruikelijk wordt dit geregistreerd en beoordeeld. Er is geen gebruik gemaakt van de wapenstok. Deze is wel in de hand gehouden door de agenten, omdat zij met een grote groep te maken hadden en er informatie was dat zij niet mee zouden willen werken aan de staandehoudingen.

Overlast/Vandalisme in Utrecht

» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.11567 / 5.04615 Nautilusweg


donderdag 8 april 2021, 16:41 uur
Ouders brachten kinderen doodleuk om 22.00 uur naar illegaal feest: allemaal op de bon
de GelderlanderDe politie verscheurt een aantal boetes dat is uitgeschreven bij een illegaal feest in Utrecht, dat maandagavond door de politie werd opgebroken. Sommige feestvierders in de loods aan de Nautilusweg in Utrecht kregen wel vier boetes. Het maximaal aantal prenten per persoon is nu maximaal drie.
» de Gelderlander
donderdag 8 april 2021, 16:38 uur
Meerderheid bezoekers illegaal feest Utrecht was minderjarig, ook ouders beboet
de TelegraafDe meeste bezoekers van een maandagavond door de politie onderbroken illegaal feest in een loods in Utrecht waren tieners. Gezien hun jonge leeftijd heeft de politie nu in afstemming met het OM besloten om een groot deel van het aantal uitgeschreven bekeuringen kwijt te schelden. De politie vindt dat maximaal drie bekeuringen per persoon voldoende is om hen te straffen.
» de Telegraaf
donderdag 8 april 2021, 16:24 uur
Ouders brachten kinderen na avondklok naar illegaal feest in Utrechtse loods
RTV UtrechtUTRECHT - Bij het illegale feest maandag op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, waren kinderen aanwezig die door hun ouders waren gebracht na het ingaan van de avondklok. De politie heeft die ouders een boete gegeven.Ook maakt de politie vandaag bekend dat tegen 2 van de ongeveer 120 aanwezige feestvierders 'gepast' geweld is gebruikt. Zij waren onhandelbaar en verzetten zich tegen hun aanhouding, zegt de politie.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Utrecht

12 mei 15:09OM: Utrechtse schietpartij was resultaat van gokruzie
10 mei 19:22Zeeuw steelt laptop in Utrecht maar komt niet ver
10 mei 12:16Video | Lesauto belandt op geparkeerde cabriolet in Utrecht
10 mei 09:20Man neergestoken door bekende
8 mei 21:02Utrechtse aanval op vijfde plaats eindigt in Heerenveen
7 mei 19:03Twee vrouwen bevallen door corona in het UMC Utrecht vroegtijdig van hun baby: ‘Heel heftig’
7 mei 17:21Rondje joggen eindigt voor vrouw in nachtmerrie: verkrachter slaat toe
7 mei 11:01Stadsbus vliegt spontaan in brand
6 mei 11:51Erasmus MC: 'Harttransplantatie nu mogelijk na overlijden donor'
6 mei 11:33UMCG laat hart uit overleden lichaam weer kloppen
5 mei 18:23Drie 15-jarige jongens aangehouden na steekincident op busstation van Utrecht Centraal
4 mei 13:46Verdachte GGD-datadiefstal was op zoek naar gegevens BN’ers: ‘Ik heb echt domme dingen gedaan’
3 mei 16:11Negen jaar cel voor Utrechter die zijn gezin jarenlang martelde
2 mei 12:15Zorgen om bedreigde buur: 'Het is eng, wat is er aan de hand?'
2 mei 00:00Ren? Hake na moeizame zege op Willem II: 'We speelden teveel op tachtig procent'
1 mei 19:00LIVEBLOG: FC Utrecht doet Willem II opnieuw vroeg pijn
30 april 16:20Half miljard voor herstel werven Utrecht: grote zoektocht naar ’spookkelders’
30 april 13:58Oeps: medewerker ziet kunstwerk aan voor onkruid (en haalt het weg)
29 april 18:30160 blokken hasj gevonden in verborgen ruimte in auto
28 april 18:12Laatste verdachte van rellen in Kanaleneiland opgepakt
RSS.