menu
zoek

Nieuws Utrecht

Update illegaal feest

donderdag 8 april 2021, 15:09 uur

Tijdens een professioneel georganiseerd illegaal feest maandagavond 5 april hebben verschillende minderjarigen een aantal coronabekeuringen gekregen. Al deze bekeuringen waren terecht; toch heeft de politie de ochtend erna in afstemming met het OM besloten het aantal bekeuringen per betrokkene te beperken tot maximaal drie.

Waar: Nautilusweg in Utrecht

Rond 23:00 uur kwamen agenten op een melding af dat er een feest gaande was in een loods aan de Nautilusweg. Daar bleek een georganiseerd feest met professionele draaitafel, DJ en alcoholische dranken aan de gang te zijn. In totaal waren er zo’n 120 aanwezigen. Een deel van hen was minderjarig. Er werd aan hen ook alcohol geschonken. In totaal  zijn 57 personen ter plaatse bekeurd voor het overtreden van één of meer coronamaatregelen, acht personen zijn aangehouden voor het organiseren van het feest en 54 personen zijn aangehouden omdat zij geen wettelijk geldend ID-bewijs bij zich hadden. Ook ouders die hun kind na 22.00 uur naar het illegale feest brachten, kregen een bekeuring vanwege het overtreden van de avondklok. De politie heeft dinsdag op eigen initiatief alle gegevens van de bekeurden geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de meerderheid minderjarig is, en veel van hen hiermee hun eerste overtreding(en) hebben begaan. Sommigen hebben meerdere verschillende coronabekeuringen gekregen, al dan niet naast een aanhouding vanwege de wet ID. Alle bekeuringen en aanhoudingen zijn terecht en geldig. Toch vindt de politie het, nu alle gegevens compleet zijn, te zwaar om tot en met vier bekeuringen per (minderjarig) persoon te laten betalen. Zeker waar het gaat om kinderen die een eerste overtreding begaan. De politie vindt dat twee bekeuringen per persoon voor het niet naleven van de coronamaatregelen (te weten het negeren van de 1,5-meterregel en groepsvorming) voldoende zijn om te straffen voor deelname aan dit illegale feest. Daarmee wordt een duidelijk signaal afgegeven. In afstemming met het OM worden die extra bekeuringen dan ook niet verwerkt en komen te vervallen. De bekeuringen vanwege de wet-ID blijven staan. Er wordt gesproken over gebruik van geweld bij de controle, uitschrijven van bekeuringen en aanhoudingen in de loods. Bijna alle aanwezigen werkten mee en konden zonder bijzonderheden bekeurd of aangehouden worden. Twee aanwezigen gedroegen zich recalcitrant en verzetten zich tegen hun aanhouding. In deze twee gevallen is gepast geweld gebruikt. Zoals gebruikelijk wordt dit geregistreerd en beoordeeld. Er is geen gebruik gemaakt van de wapenstok. Deze is wel in de hand gehouden door de agenten, omdat zij met een grote groep te maken hadden en er informatie was dat zij niet mee zouden willen werken aan de staandehoudingen.

Overlast/Vandalisme in Utrecht

» Politie.nl

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.11567 / 5.04615 Nautilusweg
Nautilusweg in Utrecht


donderdag 8 april 2021, 16:41 uur
Ouders brachten kinderen doodleuk om 22.00 uur naar illegaal feest: allemaal op de bon
de GelderlanderDe politie verscheurt een aantal boetes dat is uitgeschreven bij een illegaal feest in Utrecht, dat maandagavond door de politie werd opgebroken. Sommige feestvierders in de loods aan de Nautilusweg in Utrecht kregen wel vier boetes. Het maximaal aantal prenten per persoon is nu maximaal drie.
» de Gelderlander
donderdag 8 april 2021, 16:38 uur
Meerderheid bezoekers illegaal feest Utrecht was minderjarig, ook ouders beboet
de TelegraafDe meeste bezoekers van een maandagavond door de politie onderbroken illegaal feest in een loods in Utrecht waren tieners. Gezien hun jonge leeftijd heeft de politie nu in afstemming met het OM besloten om een groot deel van het aantal uitgeschreven bekeuringen kwijt te schelden. De politie vindt dat maximaal drie bekeuringen per persoon voldoende is om hen te straffen.
» de Telegraaf
donderdag 8 april 2021, 16:24 uur
Ouders brachten kinderen na avondklok naar illegaal feest in Utrechtse loods
RTV UtrechtUTRECHT - Bij het illegale feest maandag op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht, waren kinderen aanwezig die door hun ouders waren gebracht na het ingaan van de avondklok. De politie heeft die ouders een boete gegeven.Ook maakt de politie vandaag bekend dat tegen 2 van de ongeveer 120 aanwezige feestvierders 'gepast' geweld is gebruikt. Zij waren onhandelbaar en verzetten zich tegen hun aanhouding, zegt de politie.
» RTV Utrecht



Foto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Utrecht

26 april 16:11Sanne (34) uit Putten zou eigen stalking in scène hebben gezet, OM maakt excuses aan slachtoffer
26 april 07:04112-nieuws: Bus en bestelbus botsen op elkaar | Busje voedselbank Houten brandt uit
25 april 22:32Bewoners om explosieven ontruimde woningen Utrecht weer naar huis
25 april 12:49Utrechts stroomnet zó vol dat aardgas bij nieuwbouw nodig blijft
25 april 10:43Tientallen telefoonabonnementen en vervalste id's: Utrechter (22) opgepakt
24 april 17:03Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht vragen studenten om bangalijsten te vernietigen
24 april 06:52Twee branden tegelijk in Utrecht: 1 gewonde en 5 woningen ontruimd
23 april 14:31Jurre Geluk neemt rol van Paul de Leeuw over in Niet klein te krijgen
21 april 15:02Vrouwen FC Utrecht zetten streep door Twents kampioensfeest
19 april 16:06Politie pakt zeven mannen op in Utrecht voor plofkraak in Duitsland
18 april 18:56Heracles en FC Utrecht spelen oefenduel doelpuntloos gelijk
17 april 14:46Vanmiddag code geel vanwege onweer, hagel en harde wind
17 april 09:25Brand treft Gerrit Rietveld College in Utrecht, school hele dag dicht
16 april 09:25Overleden vrouw gevonden in woning op Gambiadreef Utrecht
15 april 08:12Minder treinen tussen Schiphol en Diemen-Zuid door werkzaamheden
14 april 20:01Utrechters weten Galgenwaard massaal te vinden met de Uithoflijn: 'Eindelijk rijdt -ie ook voor ons'
14 april 19:16Kwartfinale eindstation voor Sudosa-Desto
12 april 12:11Zwaargewonde man (74) achtergelaten na aanrijding in Utrecht
11 april 22:55Teleurstellend begin Sudosa-Desto in kwartfinale tegen Utrecht
11 april 15:47Geen vervolging na incident met rabbijn, mogelijk wel gesprek
RSS.