menu
zoek

Nieuws Utrecht

Betogers tegen de coronapas mogen van rechter niet terug naar Waku Waku

vrijdag 1 oktober 2021, 15:39 uur

UTRECHT - Betogers tegen de coronapas mogen niet voor de deur van restaurant Waku Waku demonstreren, maar moeten naar het Jaarbeursplein. Dat bepaalde de rechter zojuist in een kort geding dat werd aangespannen door Mordechai Krispijn, een van de demonstranten. JaarbeurspleinDe gemeente besloot woensdag demonstraties voor het restaurant te verbieden omdat er kans was op wanordelijkheden op het Vredenburg.

Waar: Vredenburg in Utrecht

» RTV Utrecht


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: Vredenburg


vrijdag 1 oktober 2021, 09:49 uur
Betogers tegen coronapas: 'Stoep van Waku Waku ideale locatie voor protest'
RTV UtrechtUTRECHT - De rechter buigt zich vandaag over de vraag of demonstranten echt niet bij het Utrechtse restaurant Waku Waku mogen demonstreren. Burgemeester Dijksma verbood het, en bood als alternatief het Jaarbeursplein aan, tot ergernis van de betogers. Volgens de zegsman van Mordechai Krispijn, die de zaak aanspande is het niet in te denken om op een andere plek te gaan demonstreren: "Het is natuurlijk mogelijk, maar absoluut niet wenselijk", zei hij.
» RTV Utrecht
donderdag 30 september 2021, 21:22 uur
Opnieuw demonstranten weggestuurd bij Waku Waku
RTV UtrechtUTRECHT - De politie heeft zojuist een groep demonstranten weggestuurd bij Waku Waku. Ze protesteerden voor de deur van het restaurant aan het Vredenburg, ondanks dat de gemeente dat eerder verbood.Volgens een verslaggever besloot ??n demonstrant pal voor het restaurant te blijven staan. "Hij wordt vermoedelijk aangehouden.
» RTV Utrecht
donderdag 30 september 2021, 20:46 uur
Politie aanwezig bij demonstratie gerechtsgebouw
HardnieuwsUTRECHT - Donderdagavond 30 september rond 20.00 uur heeft een demonstratie plaatsgevonden aan de Vrouwe Justitiaplein in Utrecht.
» Hardnieuws
donderdag 30 september 2021, 19:18 uur
Rechter: Burgemeester mocht Utrechts restaurant Waku Waku sluiten
Blik op NieuwsDe burgemeester van Utrecht mocht afgelopen maandag een zogenoemde last onder bestuursdwang opleggen aan restaurant Waku Waku. Dat besluit houdt in dat het restaurant gesloten moet blijven voor publiek dat niet is gecontroleerd op het coronatoegangsbewijs en dat de gemeente het restaurant zou sluiten. 'Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland donderdag beslist in een spoedprocedure, aangespannen door de eigenaren van het Utrechts restaurant', zo meldt de rechtbank donderdag.
» Blik op Nieuws
donderdag 30 september 2021, 18:08 uur
Restaurant WAKU WAKU mag van rechter niet open zonder controle coronapas
NU.nlHet Utrechtse restaurant WAKU WAKU mag niet weer opengaan zonder klanten te controleren op een coronatoegangsbewijs. Dat heeft de rechter donderdagmiddag bepaald. De eigenaren van het restaurant hadden een kort geding tegen de gemeente Utrecht aangespannen omdat ze het niet eens zijn met het besluit van de gemeente de horecagelegenheid te sluiten.
» NU.nl
donderdag 30 september 2021, 17:47 uur
Rechter: gemeente Utrecht mocht restaurant Waku Waku sluiten
NOSHet Utrechtse restaurant Waku Waku mocht door de gemeente gesloten worden, en mag gesloten blijven totdat de gemeente een bezwaarschrift behandeld heeft. Dat heeft de rechter geoordeeld in een kort geding dat het restaurant had aangespannen.
» NOS
donderdag 30 september 2021, 17:44 uur
Waku Waku mag van rechter pas open als bezoekers worden gecheckt op coronapas
RTV UtrechtUTRECHT - Restaurant Waku Waku heeft de rechtszaak tegen de gemeente Utrecht verloren. De rechter zegt dat de gedwongen sluiting van de zaak aan het Vredenburg rechtmatig is. De eigenaren mogen de zaak pas weer openen als ze alle bezoekers controleren op een coronapas.
» RTV Utrecht
donderdag 30 september 2021, 13:12 uur
In totaal 101 demonstranten aangehouden bij Waku Waku
de TelegraafIn totaal zijn er woensdagavond 101 mensen aangehouden omdat ze tegen het verbod in demonstreerden voor restaurant Waku Waku in Utrecht, laat de politie donderdag desgevraagd weten. Allen zijn donderdagochtend weer vrijgelaten.
» de Telegraaf
donderdag 30 september 2021, 11:44 uur
Rechter doet vanmiddag uitspraak in zaak Waku Waku
RTV UtrechtUTRECHT - De rechter doet vanmiddag om 17.30 uur uitspraak in de zaak die restaurant Waku Waku heeft aangespannen tegen de gemeente. Het restaurant wil open blijven, ondanks dat het weigert te controleren op de coronapas, die sinds afgelopen zaterdag verplicht is in de horeca. "U bent misschien overvallen door alle aandacht in deze zaak", zegt de rechter als hij ziet dat eigenaresse Naphassa in tranen voor hem zit.
» RTV Utrecht
donderdag 30 september 2021, 09:56 uur
Rechter doet later vandaag uitspraak over gedwongen sluiting van restaurant Waku Waku
de StentorRestaurant Waku Waku en de gemeente Utrecht stonden vanochtend tegenover elkaar in de rechtbank. Via een kort geding wil het veganistische restaurant de gedwongen sluiting ongedaan maken. Na alle argumenten te hebben gehoord, besloot de rechter om later vandaag uitspraak te doen. Die zitting begint om 17.30 uur.
» de Stentor
donderdag 30 september 2021, 09:56 uur
Eigenaren Waku Waku emotioneel: ‘Kunnen het niet over ons hart verkrijgen om te discrimineren’
de GelderlanderVia een kort geding probeerde het veganistische restaurant Waku Waku vanochtend om de gedwongen sluiting door burgemeester Dijksma ongedaan te maken. De eigenaren van de horecazaak, Floris Beukers en Naphassa Parinussa, stonden vanochtend lijnrecht tegenover de gemeente Utrecht in de rechtbank. ,,Wij kunnen het simpelweg niet over ons hart verkrijgen om bepaalde mensen niet binnen te laten.”
» de Gelderlander
donderdag 30 september 2021, 06:43 uur
Wekdienst 30/9: Formatiegesprekken weer verder • Kort geding over Waku Waku
NOSGoedemorgen! Vandaag gaan de formatiegesprekken verder en in Utrecht buigt de rechtbank zich over de sluiting van restaurant Waku Waku.
» NOS
donderdag 30 september 2021, 05:52 uur
WakuWaku wil bij de rechter heropening afdwingen
RTV UtrechtUTRECHT - In de Utrechtse rechtbank is de rechtszaak begonnen waarin restaurant Waku Waku sluiting door de gemeente Utrecht aanvecht. Omdat de ruimte in het gerechtsgebouw beperkt is, heeft de rechtbank belangstellend publiek opgeroepen de zitting via een livestream te volgen. De uitspraak wordt vanmiddag om half zes verwacht.[Image:3176421|Woensdagavond: de eigenaren van Waku Waku in gesprek met de politie.]De gemeente Utrecht ging dinsdag over tot sluiting toen het veganistische restaurant aan het Vredenburg ook na meerdere waarschuwingen weigerde de CoronaCheck-app van gasten te controleren.
» RTV Utrecht
woensdag 29 september 2021, 22:10 uur
Mobiele Eenheid grijpt in bij restaurant
HardnieuwsUTRECHT - Woensdagavond 29 september heeft de politie meerdere demonstranten aangehouden bij het restaurant Waku Waku aan de Vredenburg in Utrecht.
» Hardnieuws
woensdag 29 september 2021, 20:18 uur
Meerdere arrestaties bij restaurant WAKU WAKU na demonstratieverbod
NU.nlEr zijn meer dan twintig arrestaties verricht bij restaurant WAKU WAKU in Utrecht, meldt de politie woensdagavond in gesprek met NU.nl. Tientallen mensen verzamelden zich er ondanks een demonstratieverbod.
» NU.nl
woensdag 29 september 2021, 20:08 uur
ME grijpt in bij QR-loos vegarestaurant Waku Waku in Utrecht: tientallen arrestaties
de TelegraafDe politie in Utrecht heeft woensdagavond voor restaurant Waku Waku tientallen demonstranten omsingeld en aangehouden. Zij weigerden - volgens de politie na meerdere sommaties - naar de door de gemeente aangewezen demonstratieplek op het Jaarsbeursplein te gaan. Enkele demonstranten werden apart vervoerd omdat zij zich tegen hun arrestatie hadden verzet.
» de Telegraaf
woensdag 29 september 2021, 20:06 uur
Politie verwijdert demonstranten voor restaurant Waku Waku
Blik op NieuwsDe gemeente Utrecht heeft besloten om een demonstratie verbod in te stellen bij restaurant Waku Waku in de stad. Dit zou komen omdat demonstranten voor andere bedrijven stonden en op de busbaan.
» Blik op Nieuws
woensdag 29 september 2021, 20:03 uur
Meerdere arrestaties bij Utrechts restaurant Waku Waku na demonstratieverbod
NU.nlEr zijn meer dan twintig arrestaties verricht bij restaurant Waku Waku in Utrecht, meldt de politie woensdagavond in gesprek met NU.nl. Tientallen mensen hebben zich er verzameld ondanks een demonstratieverbod.
» NU.nl
woensdag 29 september 2021, 19:43 uur
Tientallen betogers opgepakt bij Utrechts restaurant Waku Waku
RTV UtrechtUTRECHT - De laatste betogers die bij restaurant Waku Waku stonden zijn vanavond door de politie aangehouden. De tientallen demonstranten werden in bussen afgevoerd naar het arrestantencomplex in Houten. [Image:3176420|Willem Engel, oprichter van Viruswaarheid, is een van de aangehouden demonstranten.]"Deze mensen zijn meerdere keren gevraagd zich te verplaatsen naar het Jaarbeursplein en hebben daar geen gehoor aan gegeven", aldus een woordvoerder van de politie.
» RTV Utrecht
woensdag 29 september 2021, 17:38 uur
Wie zijn de betogers voor de deur van dat Utrechtse restaurant?
RTV UtrechtUTRECHT - De afgelopen dagen groeide het aantal demonstranten voor de deur van restaurant Waku Waku in Utrecht. Het is een diverse groep mensen, verenigd in kritiek op het coronatoegangsbewijs.Ging het maandag nog om tientallen, gisteravond demonstreerden er vier- tot vijfhonderd voor de deur van restaurant Waku Waku in de Utrechtse binnenstad. De gemeente sloot de deuren van het restaurant omdat er niet werd gecontroleerd of mensen de CoronaCheck app hebben, die sinds zaterdag verplicht is in de horeca.
» RTV Utrecht
woensdag 29 september 2021, 17:07 uur
Buren over Waku Waku: ‘Goed dat mensen demonstreren, maar ze moeten ons ook respecteren’
de GelderlanderDe demonstraties voor de deur bij restaurant Waku Waku zijn ook andere horecaondernemers in Utrecht niet ontgaan. Sterker nog: het naastgelegen restaurant KLOEK hield op dinsdag de deuren dicht, en de andere ‘buurman’, Lucy Lou, moest het terras binnenhalen. De ondernemers kunnen zich vinden in hun collega’s, maar de situatie blijft lastig.
» de Gelderlander
woensdag 29 september 2021, 15:12 uur
Utrecht verplaatst protest tegen sluiting restaurant naar Jaarbeursplein
NOSEr mag niet meer gedemonstreerd worden voor het gesloten Utrechtse restaurant Waku Waku. Dat heeft de gemeente in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie besloten. De plek om te protesteren tegen de sluiting is verplaatst naar het Jaarbeursplein.
» NOS
woensdag 29 september 2021, 14:55 uur
Demonstratie bij WAKU WAKU moet van gemeente Utrecht naar Jaarbeursplein
NU.nlDe gemeente Utrecht staat mensen niet langer toe te demonstreren op de stoep voor restaurant WAKU WAKU aan het Vredenburg.
» NU.nl
woensdag 29 september 2021, 14:32 uur
Demonstratie bij Waku Waku moet van gemeente naar Jaarbeursplein
de TelegraafDe gemeente Utrecht staat mensen niet langer toe te demonstreren op de stoep voor restaurant Waku Waku aan het Vredenburg. De afgelopen dagen kwamen honderden steunbetuigers en demonstranten af op het veganistische restaurant dat weigerde gasten te controleren op hun QR-code. Dit leverde overlast op voor het verkeer en de omliggende (horeca)bedrijven.
» de Telegraaf
woensdag 29 september 2021, 14:21 uur
Burgemeester Utrecht verbiedt demonstratie voor gesloten restaurant
RTV UtrechtUTRECHT - Demonstranten die 'nog dagen of weken' voor het Utrechtse restaurant Waku Waku willen demonstreren, moeten dat doen op het Jaarbeursplein in de stad. Dat maakt de gemeente Utrecht zojuist bekend. Demonstreren is een grondrecht en daar wil de gemeente alle ruimte aan geven, aldus de verklaring.
» RTV Utrecht
woensdag 29 september 2021, 14:12 uur
Burgemeester verbiedt demonstraties voor deur van gesloten restaurant Waku Waku in Utrecht
de GelderlanderDe demonstraties voor de deur van Waku Waku op het Vredenburg in Utrecht zijn niet langer toegestaan. Dat meldt de gemeente Utrecht. Demonstranten kunnen zich verplaatsen naar het Jaarbeursplein.
» de Gelderlander
woensdag 29 september 2021, 12:51 uur
Rechter buigt zich donderdag over gesloten Utrechts restaurant WAKU WAKU
NU.nlDe rechtbank in Utrecht behandelt donderdag in een kort geding de sluiting van het Utrechtse restaurant WAKU WAKU. Het restaurant heeft de rechter gevraagd het besluit van de gemeente terug te draaien.
» NU.nl
woensdag 29 september 2021, 12:03 uur
Gesloten restaurant Waku Waku en gemeente Utrecht morgen voor rechter
RTV UtrechtUTRECHT - Restaurant Waku Waku in Utrecht wil dat de gemeentelijke beslissing om de zaak te sluiten wordt geschorst. Morgenochtend om 10.00 uur dient een kort geding hierover. Het is nog niet bekend wanneer de voorzieningenrechter uitspraak doet.
» RTV Utrecht
woensdag 29 september 2021, 11:36 uur
Sympathisanten blijven restaurant WAKU WAKU steunen in QR-strijd
NU.nlDemonstranten blijven het op last van de gemeente Utrecht gesloten restaurant WAKU WAKU in Utrecht ook woensdag steunen. Het restaurant moest dicht omdat het gasten weigerde te controleren op hun coronatoegangsbewijs.
» NU.nl
woensdag 29 september 2021, 09:24 uur
Ouwehand bekritiseerd: ‘Mede-eigenaar Waku Waku is partijgenoot!’
de TelegraafPvdD-leider Esther Ouwehand is niet te spreken over het handelen van de gemeente Utrecht rondom het restaurant Waku Waku. In Op1 wordt ze hierop bekritiseerd omdat een partijgenoot mede-eigenaar van het restaurant is.
» de Telegraaf
woensdag 29 september 2021, 05:41 uur
Geld stroomt binnen voor gesloten restaurant Waku Waku: al bijna 220.000 euro opgehaald
RTV UtrechtUTRECHT - De eigenaren van restaurant Waku Waku krijgen veel financi?le steun. De tussentijdse opbrengst van een crowdfunding staat inmiddels op bijna 220.000 euro. De uitbaters startten de geldinzameling gisteren omdat ze naar eigen zeggen "financieel zijn uitgekleed'.
» RTV Utrecht
dinsdag 28 september 2021, 20:03 uur
Restaurant WAKU WAKU ondanks verbod 'symbolisch' open voor drankverkoop
NU.nlHet op last van de gemeente Utrecht gesloten restaurant WAKU WAKU in Utrecht is dinsdag deels opengegaan. Vanuit de deuropening verkoopt het restaurant drankjes. Volgens een woordvoerder van het restaurant gaat het om een symbolische opening.
» NU.nl
dinsdag 28 september 2021, 19:39 uur
Actievoerders steunen eigenaar restaurant Waku Waku
HardnieuwsUTRECHT - Dinsdagavond 28 september staan tientallen actievoerders opnieuw voor het veganistische restaurant Waku Waku aan de Vredenburg in Utrecht om de eigenaar te steunen.
» Hardnieuws
dinsdag 28 september 2021, 18:55 uur
Restaurant WAKU WAKU ondanks verbod deels open voor verkoop drankjes
NU.nlHet op last van de gemeente Utrecht gesloten restaurant WAKU WAKU in Utrecht is dinsdag toch deels opengegaan. Vanuit de deuropening verkoopt het restaurant drankjes. Volgens een woordvoerder van het restaurant gaat het om een symbolische opening.
» NU.nl
dinsdag 28 september 2021, 18:18 uur
Restaurant Waku Waku ondanks verbod deels open
de TelegraafHet op last van de gemeente Utrecht gesloten restaurant Waku Waku is dinsdag toch deels open gegaan. Vanuit de deuropening verkoopt het restaurant drankjes. Volgens een woordvoerder van het restaurant gaat het om een „symbolische” opening.
» de Telegraaf
dinsdag 28 september 2021, 18:12 uur
Gemeente vervangt sloten restaurant: 'Dit is totalitair!'
de TelegraafDe gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant Waku Waku. De exploitant weigerde daar maandag bij bezoekers de CoronaCheck-app te controleren. PVV-leider Geert Wilders is niet te spreken over de actie van de gemeente.
» de Telegraaf
dinsdag 28 september 2021, 15:51 uur
Video | Opnieuw tientallen demonstranten bij gesloten restaurant in Utrecht
NU.nlEr hebben zich dinsdag opnieuw tientallen demonstranten bij restaurant WAKU WAKU verzameld. De gemeente Utrecht verving eerder op de dag de sloten van de eetgelegenheid, dus de zaak kan de deuren niet openen. De exploitant wilde de CoronaCheck-app van bezoekers niet controleren, omdat hij dat als discriminatie ziet.
» NU.nl
dinsdag 28 september 2021, 14:34 uur
Demonstranten Waku Waku lijken niet van plan te vertrekken: 'Dit zou dagen of weken kunnen duren'
RTV UtrechtUTRECHT - Het is nog altijd erg druk rondom het Utrechtse restaurant Waku Waku. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat de demonstranten van plan zijn om te vertrekken. "Dit zou weleens dagen of weken kunnen duren.
» RTV Utrecht
dinsdag 28 september 2021, 12:09 uur
Utrecht vervangt sloten van restaurant dat weigerde coronapas te controleren
NU.nlDe gemeente Utrecht heeft de sloten van restaurant WAKU WAKU dinsdag vervangen omdat de exploitant de CoronaCheck-app niet wil controleren bij bezoekers. Het restaurant zou om 13.00 uur opengaan, maar dat gaat nu niet. Er zijn veel belangstellenden aanwezig bij het restaurant. Ook staan er agenten en andere handhavers.
» NU.nl
dinsdag 28 september 2021, 11:35 uur
Utrecht sluit restaurant dat bezoekers niet wil controleren: sloten vervangen
de TelegraafDe gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant Waku Waku, waarvan de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wil controleren. Het restaurant zou om 13.00 uur opengaan, maar dat gaat nu niet.
» de Telegraaf
dinsdag 28 september 2021, 11:30 uur
Opnieuw tientallen demonstranten bij Utrechts restaurant dat coronapas weigert, sfeer is rustig
Brabants DagbladDe demonstratie voor de deur bij restaurant Waku Waku in Utrecht is dinsdagochtend verder gegaan. Een groep van zo’n dertig betogers heeft zich voor de deur van het restaurant verzameld om steun te betuigen aan de eigenaren. Het restaurant weigert gasten te vragen om hun coronacheck.
» Brabants Dagblad
dinsdag 28 september 2021, 11:30 uur
‘Nazi’s fuck off’: demonstranten op de stoep bij Utrechts restaurant dat coronapas weigert
de StentorDe gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant Waku Waku, waarvan de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wil controleren. Dat betekent dat he. Voor de deur hebben zich tientallen demonstranten verzameld.
» de Stentor
dinsdag 28 september 2021, 11:30 uur
Restaurant Waku Waku in Utrecht wil terras openen om gedwongen sluiting te omzeilen
PZCDe gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant Waku Waku, waarvan de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wil controleren. Dat betekent dat het binnendeel van het restaurant gesloten is. Waku Waku heeft aangekondigd dat het terras vanmiddag gewoon zal openen om gasten te ontvangen.
» PZC
dinsdag 28 september 2021, 11:30 uur
Restaurant Waku Waku in Utrecht wil terras openen om gedwongen sluiting te omzeilen
de GelderlanderDe gemeente Utrecht heeft de sloten vervangen van restaurant Waku Waku, waarvan de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wil controleren. Dat betekent dat het binnendeel van het restaurant gesloten is. Waku Waku heeft aangekondigd dat het terras vanmiddag gewoon zal openen om gasten te ontvangen.
» de Gelderlander
dinsdag 28 september 2021, 10:49 uur
Beelden: chaos om QR-code voor restaurant
de TelegraafMaandagavond is er onrust ontstaan bij een horecagelegenheid in Utrecht. De eigenaar van de zaak wilde klanten niet controleren op QR-codes, omdat hij naar eigen zeggen zou discrimineren. De politie kwam ter plaatse, maar doordat sympathisanten de toegang blokkeerden, besloten agenten niet in te grijpen.
» de Telegraaf
maandag 27 september 2021, 23:24 uur
Roerige avond in Utrecht nadat horeca-eigenaar weigert te sluiten na verordening
de TelegraafDe eigenaar van het Utrechtse restaurant WAKU WAKU, waarvan de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wilde controleren, heeft zijn zaak maandagavond afgesloten, zonder dat er door de politie is ingegrepen.
» de Telegraaf
maandag 27 september 2021, 22:53 uur
Politie dreigt ontruiming Utrechts restaurant dat coronastatus niet checkt
NU.nlBezoekers van het Utrechtse restaurant WAKU WAKU worden door de politie bevolen weg te gaan, bevestigt de dienst aan NU.nl na berichtgeving van RTV Utrecht. De zaak moest op last van burgemeester Sharon Dijksma per direct sluiten omdat de exploitant de CoronaCheck-app niet wil controleren. Desondanks bleef het restaurant maandagavond geopend.
» NU.nl
maandag 27 september 2021, 21:58 uur
Protest bij Utrechts restaurant dat coronapas niet checkt, WAKU WAKU toch hele avond open
RTV UtrechtUTRECHT - Restaurant WAKU WAKU was vanavond het toneel van protesten rondom het corona-toegangsbewijs. Omdat de horecagelegenheid aan het Vredenburg in de binnenstad van Utrecht weigert QR-codes te controleren aan de deur, moest het restaurant maandag sluiten van de burgemeester. De eigenaren weigerden dat en openden alsnog de deuren.
» RTV Utrecht
maandag 27 september 2021, 21:48 uur
Ontruiming dreigt voor horecazaak Utrecht die coronapas niet checkte
de TelegraafTientallen mensen zijn arm in arm gaan zitten voor de Utrechtse horecazaak WAKU WAKU die op last van burgemeester Sharon Dijksma dicht moet. Dijksma heeft dit besluit genomen omdat de exploitant bij bezoekers de CoronaCheck-app niet wil controleren.
» de Telegraaf
maandag 27 september 2021, 19:29 uur
Burgemeester Utrecht sluit restaurant dat weigert coronapas te controleren
de TelegraafBurgemeester Sharon Dijksma van de gemeente Utrecht heeft een horecazaak in Utrecht gesloten omdat er zaterdag niet werd gecontroleerd op de coronapas. In gesprekken met de ondernemer is duidelijk geworden dat hij niet bereid is om de check op het coronatoegangsbewijs alsnog toe te passen, aldus een gemeentewoordvoerder.
» de Telegraaf
maandag 27 september 2021, 18:33 uur
Burgemeester sluit Utrechtse horecazaak die weigert mee te werken aan coronapas
RTV UtrechtUTRECHT - Burgemeester Sharon Dijksma sluit de horecazaak die afgelopen weekend moedwillig niet controleerde op het corona-toegangsbewijs. "De sluiting duurt zo lang checken op het corona-toegangsbewijs vereist is en de ondernemer blijft weigeren dat te doen", laat een woordvoerder weten.Handhavers van de gemeente stelden afgelopen zaterdag vast dat het restaurant - dat dit al van tevoren had aangekondigd - inderdaad niet controleerde op de QR-code. WAKU WAKUWaarschijnlijk gaat het om het veganistische restaurant WAKU WAKU aan het Vredenburg.
» RTV Utrecht
maandag 27 september 2021, 17:24 uur
Restaurant moet dicht om negeren coronacheck, maar de eigenaar weigert daar gehoor aan te geven
de GelderlanderWie wil eten bij veganistisch restaurant Waku Waku in Utrecht, kan zijn coronacheck thuis laten. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa hebben besloten niet te controleren. Daarom heeft de gemeente beslist dat de zaak dicht moet.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: Hardnieuws
Foto: NU.nl
Foto: NOS
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Telegraaf
Foto: NU.nl
Foto: de Telegraaf
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Utrecht

29 november 18:11Bijna 300 kilo illegaal vuurwerk gevonden in woning in Utrecht
29 november 16:41Rel om pikzwarte pieten in Utrecht, organisator voedselbank: ‘Zal wel op mijn kloten krijgen’
28 november 14:31Stadsbus raakt van busbaan en rijdt spoorlijntalud op in Utrecht
28 november 13:11LIVEBLOG: FC Utrecht verslaat Heracles na late treffer
27 november 19:03Na ruim 160 jaar verhuist de Theologische Universiteit van Kampen naar Utrecht
26 november 17:22René Hake voor FC Utrecht - Heracles: 'Het zal anders moeten'
26 november 13:12Dode bruinvissen op Wadden droegen gevaarlijke bacterie met zich mee
25 november 15:38Brand in zuurkast van universiteit
25 november 08:36Vijf auto's botsen op A2, weg weer vrij na veel file en vertraging
22 november 12:48A2 tussen Den Bosch en Utrecht in beide richtingen weer open na ongevallen
21 november 18:09Liveblog: FC Utrecht opnieuw achter tegen Cambuur in door vuurwerk en hooligans ontsierd duel
21 november 16:08Honderden demonstranten bij woonprotest in Utrecht
19 november 21:54Nieuwe domper: NAC speelt gelijk tegen Jong FC Utrecht in treurige ambiance
17 november 15:31Utrechter aangehouden voor aanranding in omgeving Adelaarstraat
15 november 13:50Verdachten crashen met auto op betonblok in Overvecht
15 november 09:15Voor het eerst Nederlandse patiënt met namaak-hart
12 november 17:27Domtoren tijdelijk niet de hoogste van Nederland
12 november 16:48Verzamelbeurs in Utrecht op laatste moment geschrapt
12 november 14:13Boa’s in Utrecht mogen hoofddoek of keppel dragen
11 november 16:21Eigenaren Utrechtse oliebollenkraam slachtoffer gewelddadige beroving
RSS.