menu
zoek

Nieuws Utrecht

Inval bedrijfspand Vlampijpstraat

vrijdag 13 januari 2023, 11:18 uur

De politie en gemeente Utrecht hebben in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 januari een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Vlampijpstraat. Door verschillende meldingen en een eerdere inval waren er sterke aanwijzingen dat er in het pand geregeld ‘s nachts wordt gegokt. De politie heeft bij de inval een bedrag van maar liefst 18.900 euro in beslag genomen en doet verder onderzoek naar de aanwezigen.

Waar: Vlampijpstraat in Utrecht

#foto betreft een stockfoto Tijdens de inval zaten 25 mannen rond verschillende tafels. Op vrijwel elke tafel lagen speelborden, dobbelstenen of andere toebehoren. Tegen een verdachte zal verder onderzoek worden ingesteld. In totaal is bij deze inval ongeveer 18.900 euro in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek naar de rol en betrokkenheid van de aanwezige personen en de herkomst van het geld. Verdere maatregelen De gemeente Utrecht beraadt zich naar aanleiding van de bevindingen op bestuurlijke maatregelen. Een deel van de aanwezigen had na een eerdere inval al een waarschuwing op zak waardoor hen aanvullend ook een last onder dwangsom zal worden aangezegd. De gegevens van de verdachten zijn daarnaast gedeeld met de Belastingdienst. Daardoor krijgen zij mogelijk nog te maken met fiscale maatregelen. Door de gemeente werd administratie inbeslaggenomen. Verder werden er meerdere bekeuringen aangezegd voor onder anderen Wet ID. Illegaal gokken Illegaal gokken is oncontroleerbaar, gokkers hebben geen garantie op een eerlijk spel. Door gebrek aan toezicht is er een hoger risico op gokverslaving of gokken door minderjarigen. En er is geen zicht op geldstromen, die vaak aanzienlijk zijn. Mensen die geld inzetten, kunnen dat ongeregistreerd doen. Illegaal gokken wordt dan ook vaak gebruikt om crimineel geld wit te wassen. Zij lopen bovendien het risico op een boete. Gokken is alleen toegestaan met een vergunning vanuit de Wet op de Kansspelen. Aanpak ondermijning De aanpak van ondermijning is gericht op het duurzaam verstoren van criminele activiteiten, netwerken en structuren. Voorbeelden van ondermijning zijn georganiseerde drugshandel, witwassen, fraude en cybercrime. Criminelen maken vaak misbruik van legale voorzieningen, bedrijven en instanties om illegale zaken uit te voeren. Door deze vermenging tussen onderwereld en bovenwereld komen bewoners en ondernemers in aanraking met ondermijnende criminaliteit. Het maakt een wijk of bedrijventerrein kwetsbaar omdat criminelen hier de dienst uitmaken. En met het risico om vervolgens geconfronteerd te worden met overlast, drugsafval, intimidatie, afpersing, geweld en machtsposities van (groepen) personen. Meld het! Het is belangrijk dat de overheid één vuist maakt tegen ondermijnende criminaliteit. Politie, Openbaar Ministerie, gemeenten en andere partners zitten criminelen op alle mogelijke manieren dwars. Met strafrecht, bestuurlijke maatregelen, plukken van crimineel vermogen, privaatrecht, toezicht en preventie. Dat kan alleen samen met bewoners en ondernemers. Help ons uw wijk veiliger te maken. Ziet of hoort u vreemde, verontrustende zaken of zaken waarvan u denkt dat ze niet pluis zijn? Meld het. Altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, bel hiervoor 0800 -7000.


» Politie.nl


Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.10275 / 5.08624 Vlampijpstraat
Vlampijpstraat in Utrecht


vrijdag 13 januari 2023, 21:44 uur
Bijna 20.000 aan cash bij illegale gokkers in Utrecht aangetroffen
RTV UtrechtBij een inval in een bedrijfspand op de Vlampijpstraat in de Utrechtse wijk Zuilen trof de politie vannacht zo'n 25 illegale gokkers aan. Ook was er bijna 20.000 euro cash aanwezig in het pand. Dit is door de agenten in beslag genomen.
» RTV UtrechtFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht

25 maart 15:50Bloemenzee op plek waar meisje (7) omkwam bij busongeluk: 'Mijn moederhart huilt’
24 maart 16:59Dijksma: 'Slachtoffers busongeluk zijn broer en zus, onverteerbaar voor iedere ouder'
21 maart 19:53Rvc FC Utrecht keurt gedrag van eigenaar Van Seumeren af: 'Veilig werkklimaat voorop'
21 maart 16:04Politie: ontmoetingsplaats Hells Angels gesloten
20 maart 14:08Veiligheidsberaad neemt afscheid van voorzitter Hubert Bruls
19 maart 18:48Van Seumeren heeft spijt van tirade in kleedkamer: 'Geduw en getrek met 'zoon' Klaiber'
19 maart 11:10Einde Ash en Pikachu komt aan als schok in Utrecht: ‘Pokémon heeft mijn leven gered’
18 maart 20:08Arbiter Alex Bos negeert VAR, maar komt daar na de wedstrijd op terug: ‘Hier baal ik van’
18 maart 16:02Herdenking tramaanslag: 'Utrecht wil Daniël, Willem, Roos en Rinke niet vergeten'
18 maart 15:14Nog voordat de kogel van Gökmen Tanis haar lichaam raakt, denkt Eline dat haar einde gekomen is
16 maart 13:50Voormalig CDA-bolwerk Tubbergen nu van BBB: ’Caroline snapt ons wél’
16 maart 12:44Utrechter aangehouden die van windmolen sprong, tweede betrokkene zwaargewond
15 maart 15:19Knal en brandje bij school in Leidsche Rijn, politie gaat uit van brandstichting
14 maart 14:47Bonden schorten stakingen streekvervoer na woensdag tijdelijk op
13 maart 12:33Tweede verdachte van 'dino-mishandeling' in Hoog Catharijne herkend na uitzending
12 maart 18:10Politie betrapt jongeren op heterdaad met gestolen verkeersborden
12 maart 14:08FC Utrecht pakt met veerkracht punt bij NEC: 'Karakter getoond'
7 maart 22:05Stakingen voorbij bij koffiemaker JDE Peets: werknemers Joure en Utrecht akkoord met nieuw aanbod
6 maart 09:05IJCU Dragons sneuvelt in kwartfinale
5 maart 11:20Getuigenoproep overval Oude Pijlsweerdstraat
RSS.