menu
zoek

Nieuws Utrecht

Opsporingsonderzoek na rellen bij stadion Galgenwaard

maandag 27 mei 2024, 15:15 uur

De voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles is gisteren, zondag 26 mei, uitgelopen op rellen. Supporters belaagden de politie met fors geweld, waaronder stenen en ijzeren staven. De Mobiele Eenheid is ingezet om de openbare orde te herstellen.

Na de wedstrijd dreigden supportersgroepen elkaar op te zoeken. Toen de Mobiele Eenheid (ME) tussen beide groepen in ging staan om dit te voorkomen, werd bewust de confrontatie gezocht met de politie. Agenten werden belaagd en er werd onder meer gegooid met straatstenen, pionnen en fietsen. Relschoppers sloegen met ijzeren voorwerpen in op ruiten van voertuigen van de ME. Ook in en rond het stadion was het onrustig en werd het onveilig voor bezoekers. De burgemeester kondigde een noodbevel af. Om de situatie onder controle te krijgen heeft de ME charges uitgevoerd. Agenten gebruikten hierbij wapenstokken en surveillancehonden. Ook zijn waarschuwingsschoten gelost. Rond 23:00 uur was de orde in het gebied rondom het stadion hersteld. Gewonden Door de intensiteit van de rellen en de onrust die ontstond, zijn vermoedelijk omstanders gewond geraakt. Als gevolg van de confrontatie met relschoppers zijn meerdere politiemensen verwond. Eén van de agenten kreeg een steen op zijn helm en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Er is aangifte gedaan door agenten over het geweld dat tegen hen werd gebruikt. Ook door het optreden van de politie zijn mensen gewond geraakt, onder andere doordat zij geraakt werden door een wapenstok. Ook is een persoon aangereden door een voertuig van de Mobiele Eenheid. Verdachten Gisteren zijn direct twee aanhoudingen verricht. Een 36-jarige man uit gemeente De Bilt en een 34-jarige man uit Nieuwegein zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen en het gooien met voorwerpen tegen politieambtenaren. De politie beschikt over videobeelden en is gestart met grootschalig opsporingsonderzoek. “De gebeurtenissen van afgelopen weekend waren zeer ingrijpend en in omvang ongekend. Het was een extreme geweldspiraal waarin nietsvermoedende voetbalfans, waaronder ook kinderen, en politieagenten terecht kwamen. Dat er agenten gewond zijn geraakt, is volstrekt onacceptabel.  Daarom zetten we stevig in om zoveel mogelijk verdachten op te sporen zodat ze strafrechtelijk vervolgd kunnen worden”, reageert politiechef Yvonne Hondema. Beelden gevraagd Het opsporingsonderzoek richt zich op het achterhalen van de personen die verantwoordelijk zijn de vernielingen en het geweld tegen de politie en omstanders. De hulp van het publiek is daarbij meer dan welkom. We vragen daarom iedereen die beeldmateriaal heeft dit te delen. Heb jij beelden of informatie die bij kunnen dragen aan het onderzoek? Deel die dan via het onderstaande tipformulier.  Het is ook mogelijk om te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.


» Politie.nl

Kaart nieuws Utrecht. Locatie nieuws: 52.07907 / 5.14631


maandag 27 mei 2024, 16:24 uur
Politiebonden willen hardere maatregelen tegen supportersgeweld: "Nu keihard optreden"
RTV OostDe politievakbonden willen dat voetbalclubs, gemeenten en de Eredivisie hardere maatregelen nemen tegen supportersgeweld. "Het kan niet zo zijn dat we elke keer weer accepteren dat het misgaat rond sportwedstrijden", zegt bestuurder Ramon Meijerink van politiebond ACP, mede namens de andere bonden. Gisteravond nog zochten supporters van FC Utrecht de confrontatie met de politie nadat hun club verloor van Go Ahead Eagles.
» RTV Oost
maandag 27 mei 2024, 09:46 uur
Kapotte stoeptegels en overal glas: rellende FC Utrecht-supporters laten sporen na bij Galgenwaard
de GelderlanderKapotgeslagen stukken steen en vuurwerkresten bij de Galgenwaard herinneren maandagmorgen voornamelijk aan de voetbalrellen van zondagavond. Honderden supporters keerden zich na het verlies van FC Utrecht tegen de politie, waarbij enkele agenten gewond raakten.
» de Gelderlander
maandag 27 mei 2024, 00:48 uur
Meerdere agenten gewond na ongeregeldheden na wedstrijd FC Utrecht-Go Ahead Eagles
NOSDoor ongeregeldheden rond de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles zijn gisteravond meerdere agenten gewond geraakt. Supporters van FC Utrecht zochten na de wedstrijd buiten het stadion de confrontatie met de politie.
» NOS
zondag 26 mei 2024, 21:57 uur
ME grijpt in na onrust wedstrijd FC Utrecht, noodbevel afgekondigd
NU.nlNa de thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles ontstonden er ongeregeldheden bij het stadion. Supporters gooiden met stenen en de ME moest ingrijpen. Burgemeester Sharon Dijksma kondigde een noodbevel af.
» NU.nl
zondag 26 mei 2024, 21:52 uur
Rellen bij Galgenwaard na verlies FC Utrecht, meerdere agenten gewond: 'Schandelijk en zonde'
RTV UtrechtDe ME moest vanavond flink ingrijpen bij rellen na de wedstrijd van FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles in de Galgenwaard. De gemeente Utrecht meldt dat burgemeester Sharon Dijksma een noodbevel heeft afgekondigd ook zijn er enkele arrestaties verricht. Volgens de politie zijn meerdere agenten gewond geraakt.
» RTV Utrecht
zondag 26 mei 2024, 21:21 uur
Rellen bij stadion Galgenwaard na verlies FC Utrecht: meerdere agenten gewond, twee arrestaties
de StentorHonderden supporters van FC Utrecht zijn na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles slaags geraakt met de politie. Rondom stadion Galgenwaard belaagden ze agenten met stenen, fietsen en andere voorwerpen. De ME moest charges uitvoeren om de rust te herstellen. Meerdere agenten raakten gewond, twee personen zijn opgepakt.
» de Stentor
zondag 26 mei 2024, 21:21 uur
Rellen bij stadion Galgenwaard na verlies FC Utrecht: meerdere agenten gewond, twee arrestaties
de GelderlanderHonderden supporters van FC Utrecht zijn na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles slaags geraakt met de politie. Rondom stadion Galgenwaard belaagden ze agenten met stenen, fietsen en andere voorwerpen. De ME moest charges uitvoeren om de rust te herstellen. Meerdere agenten raakten gewond, twee personen zijn opgepakt.
» de GelderlanderFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: RTV Oost
Foto: NOS
Foto: NU.nl
Foto: RTV Utrecht
Foto: de Gelderlander

Meer nieuws uit Utrecht

18 juli 16:23Universiteit legt eis demonstranten naast zich neer en zet meeste Israëlische samenwerkingen voort
12 juli 18:38Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank
12 juli 18:05Einde van een tijdperk: koninklijke trein maakt laatste rit naar museum
11 juli 15:50Fatbiker (64) overleden aan verwondingen na aanrijding in Utrecht
10 juli 11:36TransferTalk | Van de Beek neemt afscheid van Manchester United-fans, FC Utrecht verkoopt Azarkan
9 juli 10:59‘Nederlandse plofkrakers sluiten deal met Duitse justitie’
8 juli 14:04Nederlands Film Festival maakt bezwaar tegen stopzetten gemeentelijke subsidie
5 juli 15:54Archeologen ontdekken Romeins kanaal op plek van nieuwe Utrechtse wijk
4 juli 15:51Paradijs is slotfilm van het Nederlands Film Festival 2024
1 juli 10:57Visdeurbel bij de Weerdsluis populairder dan ooit: 150.000 keer ingedrukt
28 juni 06:502 explosies bij kledingwinkel Utrechtse Kanaalstraat, woningen boven winkel ontruimd
26 juni 10:37Nederlands Film Festival teleurgesteld, maar wil niet weg uit Utrecht
25 juni 08:43Ongelukken zorgen voor lange files richting de provincie Utrecht
RSS.