menu
zoek

Nieuws Vessem

Politie ontdekt drugslaboratorium en houdt twee personen aan

zaterdag 15 juli 2023, 16:20 uur

De politie trof vrijdag 14 juli 2023 in een loods aan de Kuilenhurk in Vessem een laboratorium aan voor de productie van synthetische drugs. In de loods zijn twee mannen aangehouden van 29 en 62 jaar oud uit de omgeving Waalwijk en Loon op Zand.

Waar: Kuilenhurk in Vessem

Na onderzoek van de Dienst Landelijke Recherche, Cluster Synthetische Drugs, van de Landelijke Eenheid stapten operators van de Dienst Speciale Interventies vrijdagmiddag het grootschalige en in werking zijnde drugslab binnen. Het drugslab was professioneel ingericht met meerdere drukvaten, chemicaliën en drugsafval. Een dergelijk laboratorium heeft de capaciteit voor de productie van honderden kilo’s harddrugs. In de loods zijn tientallen liters precursoren voor de productie van zowel MDMA als (meth)amfetamine aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen, politie en een gespecialiseerd bedrijf zijn vrijdag en zaterdag bezig geweest met de ontmanteling en het afvoeren van de chemicaliën. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor en worden aanstaande dinsdag voorgeleid voor de rechtbank Oost-Brabant. Het onderzoek loopt door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


» Politie.nl

Kaart nieuws Vessem. Locatie nieuws: 51.42490 / 5.29183 Kuilenhurk
Kuilenhurk in Vessem


zaterdag 15 juli 2023, 20:09 uur
Drugslab ontmanteld in Noord-Brabant
CrimesiteDe politie heeft vrijdagmiddag op het platteland westelijk van Eindhoven een laboratorium voor de productie van synthetische drugs ontmanteld. Dat gebeurde in een loods aan de Kuilenhurk in Vessem. (beeld uit archief) Grootschalig In de loods zijn twee mannen van 29 en 62 jaar oud aangehouden.
» Crimesite
zaterdag 15 juli 2023, 10:09 uur
Drugslab ontmanteld: twee mannen opgepakt bij inval arrestatieteam
Omroep BrabantEen arrestatieteam is vrijdagavond een loods met daarin een drugslab binnengevallen aan de Kuilenhurk in Vessem. Twee mannen van 29 en 62 jaar oud uit de omgeving Waalwijk en Loon op Zand zijn opgepakt, meldt de Landelijke Eenheid van de politie. Er werden tientallen liters grondstoffen voor de productie van synthetische drugs gevonden.
» Omroep Brabant



Meer nieuws uit Vessem

30 januari 11:30Beekje bij Vessem kleurt oranje, maar we hoeven ons geen zorgen te maken
11 november 06:32Vrouw ernstig gewond door botsing tegen boom in Vessem, mogelijk door uitwijkmanoeuvre
15 juli 20:09Drugslab ontmanteld in Noord-Brabant
22 november 22:40Gevonden lichaam in bosperceel is van vermiste Silvana
1 augustus 10:16Feestneuzen in Vessem trakteren politie op platte band
30 april 12:55Gallyon van Vessem maakt tv-comeback naast zus Merel Westrik in 112-show
RSS.