menu
zoek

Nieuws Vlissingen

Update Operatie Portunus

woensdag 1 juli 2020, 14:56 uur

Bij een grootschalige actiedag in en rond Zeeland zijn vandaag 9 verdachten aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij meerdere organisaties die zich bezighouden met de invoer en doorvoer van cocaïne. De politie, die 400 agenten inzette, trof bij zoekingen op 30 locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan (tenminste 500.000 euro).

Informatie
De opsporingsdiensten richtten zich vooral op informatiedragers en materiaal dat inzicht kan bieden in de criminele organisaties. De politie werd verrast door de hoeveelheid informatie, die werd aangetroffen. Specialisten zijn druk doende deze info te analyseren. 

Criminele samenwerkingsverbanden
De actiedag van vandaag maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, die zich richt op verschillende criminele samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen. Naast agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er ook specialisten van de Landelijke Eenheid ingezet en was de Rijksrecherche actief met een team.

Tips
De politie doet hierbij ook een oproep. Heb je informatie voor ons rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Of via het Team Criminele Inlichtingen via  079 - 345 89 99.

Drugs in Vlissingen
Wapens in Vlissingen

» Politie.nl
woensdag 1 juli 2020, 09:00 uur
Operatie Portunus: groot onderzoek naar cocaïnehandel
Politie.nlVanochtend vroeg zijn politie en justitie op meerdere locaties in en buiten Zeeland gestart met Operatie Portunus. In deze operatie komen meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar die 1 ding gemeen hebben, onderzoek doen naar meerdere criminele organisaties die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en het faciliteren daarvan.
Verschillende arrestatieteams hebben vanochtend 9 verdachten aangehouden, ook worden er op dit moment zoekingen gedaan in onder andere Heinkenszand, Middelburg, Goes, Vlissingen en Nieuwdorp. In totaal gaat het om rond de 30 locaties. Daarbij worden ruim 400 agenten ingezet.

Informatie
Politie en Justitie hebben het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken. Voor politie en justitie een eerste stap in een lang lopende operatie, waarbij we meer inzicht willen en gaan krijgen rondom deze criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe die zich verhouden tot elkaar.

Partners
Politie en justitie werken al jaren samen met allerlei partners zoals de douane, de Zeeuwse gemeenten, North Sea Port en de Taskforce/RIEC om een vuist te maken naar de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit in het havengebied.

Tips
De politie doet hierbij ook een oproep. Heb je informatie voor ons rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Of via het Team Criminele Inlichtingen via 079 - 345 89 99.

Drugs in Vlissingen
» Politie.nl
woensdag 1 juli 2020, 19:24 uur
Negen arrestaties bij grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel Vlissingen
Hart van NederlandDe politie in Zeeland heeft woensdag tijdens een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne in de haven van Vlissingen in totaal negen verdachten aangehouden. Ook zijn vier vuurwapens, 500.000 euro aan contanten, enkele motoren en boten in beslag genomen. Daarnaast werden veel informatiedragers met administratie ingenomen.
» Hart van Nederland
woensdag 1 juli 2020, 10:06 uur
Politie in actie tegen cocaïne-importen in Vlissingen (UPDATE)
CrimesiteWoensdagochtend vroeg is politie op dertig locaties in en buiten de provincie Zeeland gestart met een grote actie tegen cocaïnehandel via de Vlissingse haven: Operatie Portunus. In deze operatie komen meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar, aldus de politie. Het zijn allemaal onderzoeken naar verschillende criminele organisaties die zich bezig houden met de import van cocaïne via […] Het bericht Politie in actie tegen cocaïne-importen in Vlissingen (UPDATE) verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
woensdag 1 juli 2020, 07:31 uur
Negen aanhoudingen bij onderzoek naar cocaïnehandel haven Vlissingen
Brabants DagbladDe politie heeft vanochtend negen aanhoudingen verricht bij een onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen. Tientallen arrestatieteams vielen vanochtend vroeg tegelijkertijd bij verschillende panden in en rondom Zeeland binnen.
» Brabants Dagblad
woensdag 1 juli 2020, 07:31 uur
Negen aanhoudingen bij onderzoek naar cocaïnehandel haven Vlissingen
de StentorDe politie heeft vanochtend negen aanhoudingen verricht bij een onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen. Tientallen arrestatieteams vielen vanochtend vroeg tegelijkertijd bij verschillende panden in en rondom Zeeland binnen.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Vlissingen

23 juli 20:42Lange file door tijdelijk afgesloten A58 richting Vlissingen
22 juli 09:08Auto vliegt over de kop bij ongeval
20 juli 11:29Man (33) opgepakt na leuren met AED op straat
17 juli 15:01Gemeenten waarschuwen voor jerrycans met chemische stof op Zeeuwse stranden
14 juli 13:50Vlissingen als eerste gemeente in Zeeland: ook buitenlanders mogen weer wiet en hasj kopen
11 juli 10:43Oeps! Brandweer moet uitrukken voor échte brand in oefencentrum
10 juli 15:42Scouting Scheldezwervers doopt sleepboot in Vlissingen
5 juli 17:22Gitarist Leo van de Ketterij (70) overleden
2 juli 20:54De Ark van Noach ligt in Vlissingen: 'Gewoon een keer door de Bijbel heen baggeren'
29 juni 18:31Ambassadeurs film Slag om de Schelde krijgen onderscheiding
29 juni 13:51Neergeschoten man in Vlissingen (32) viel agent ‘vanuit het niets’ aan met een mes
21 juni 13:42Huisgenoot gestoken met schroevendraaier
19 juni 21:38’Man met mes in hoofd afgevoerd na steekpartij Vlissingen’
19 juni 10:50Man en vrouw aangehouden voor mishandelen en bestelen Vlissinger in tunneltje
9 juni 18:06Koelhuizenreus Kloosterboer uit Vlissingen-Oost wordt overgenomen door Lineage Logistics
4 juni 14:12GroenLinks tegen plan eigen college: Steun voor Nollebosplan brokkelt af
4 juni 13:44Vrachtwagen vol grond gekanteld op Scheldeterrein Vlissingen
3 juni 22:52Zwaargewonde bij bedrijfsongeluk in Vlissingen
3 juni 14:36Politie schrijft vijftig bekeuringen uit bij boulevard Vlissingen
3 juni 11:35Politie treedt op tegen overlast op boulevards
RSS.