menu
zoek

Nieuws Vlissingen

Update Operatie Portunus

woensdag 1 juli 2020, 14:56 uur

Bij een grootschalige actiedag in en rond Zeeland zijn vandaag 9 verdachten aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij meerdere organisaties die zich bezighouden met de invoer en doorvoer van cocaïne. De politie, die 400 agenten inzette, trof bij zoekingen op 30 locaties onder andere vier vuurwapens en grote hoeveelheden contant geld aan (tenminste 500.000 euro).

Informatie
De opsporingsdiensten richtten zich vooral op informatiedragers en materiaal dat inzicht kan bieden in de criminele organisaties. De politie werd verrast door de hoeveelheid informatie, die werd aangetroffen. Specialisten zijn druk doende deze info te analyseren. 

Criminele samenwerkingsverbanden
De actiedag van vandaag maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, die zich richt op verschillende criminele samenwerkingsverbanden die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen. Naast agenten van de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn er ook specialisten van de Landelijke Eenheid ingezet en was de Rijksrecherche actief met een team.

Tips
De politie doet hierbij ook een oproep. Heb je informatie voor ons rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Of via het Team Criminele Inlichtingen via  079 - 345 89 99.

Drugs in Vlissingen
Wapens in Vlissingen

» Politie.nl
woensdag 1 juli 2020, 09:00 uur
Operatie Portunus: groot onderzoek naar cocaïnehandel
Politie.nlVanochtend vroeg zijn politie en justitie op meerdere locaties in en buiten Zeeland gestart met Operatie Portunus. In deze operatie komen meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar die 1 ding gemeen hebben, onderzoek doen naar meerdere criminele organisaties die zich bezig houden met de import van cocaïne via de haven van Vlissingen en het faciliteren daarvan.
Verschillende arrestatieteams hebben vanochtend 9 verdachten aangehouden, ook worden er op dit moment zoekingen gedaan in onder andere Heinkenszand, Middelburg, Goes, Vlissingen en Nieuwdorp. In totaal gaat het om rond de 30 locaties. Daarbij worden ruim 400 agenten ingezet.

Informatie
Politie en Justitie hebben het vermoeden dat er meerdere criminele samenwerkingsverbanden actief zijn rondom de import van cocaïne via de Vlissingen haven. Waar het ene verband de partijen uit de dekladingen haalt en een ander bijvoorbeeld actief als bemiddelaar/ broker om de cocaïne te kunnen invoeren. Voornaamste doel van vandaag is informatie en bewijs te verzamelen in deze verschillende (deel)onderzoeken. Voor politie en justitie een eerste stap in een lang lopende operatie, waarbij we meer inzicht willen en gaan krijgen rondom deze criminele en ondermijnende samenwerkingsverbanden in het havengebied en hoe die zich verhouden tot elkaar.

Partners
Politie en justitie werken al jaren samen met allerlei partners zoals de douane, de Zeeuwse gemeenten, North Sea Port en de Taskforce/RIEC om een vuist te maken naar de georganiseerde en ondermijnende criminaliteit in het havengebied.

Tips
De politie doet hierbij ook een oproep. Heb je informatie voor ons rondom illegale activiteiten in het havengebied van Vlissingen. Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Of via het Team Criminele Inlichtingen via 079 - 345 89 99.

Drugs in Vlissingen
» Politie.nl
woensdag 1 juli 2020, 19:24 uur
Negen arrestaties bij grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel Vlissingen
Hart van NederlandDe politie in Zeeland heeft woensdag tijdens een grootschalig onderzoek naar de invoer van cocaïne in de haven van Vlissingen in totaal negen verdachten aangehouden. Ook zijn vier vuurwapens, 500.000 euro aan contanten, enkele motoren en boten in beslag genomen. Daarnaast werden veel informatiedragers met administratie ingenomen.
» Hart van Nederland
woensdag 1 juli 2020, 10:06 uur
Politie in actie tegen cocaïne-importen in Vlissingen (UPDATE)
CrimesiteWoensdagochtend vroeg is politie op dertig locaties in en buiten de provincie Zeeland gestart met een grote actie tegen cocaïnehandel via de Vlissingse haven: Operatie Portunus. In deze operatie komen meerdere rechercheonderzoeken bij elkaar, aldus de politie. Het zijn allemaal onderzoeken naar verschillende criminele organisaties die zich bezig houden met de import van cocaïne via […] Het bericht Politie in actie tegen cocaïne-importen in Vlissingen (UPDATE) verscheen eerst op Crimesite.
» Crimesite
woensdag 1 juli 2020, 07:31 uur
Negen aanhoudingen bij onderzoek naar cocaïnehandel haven Vlissingen
Brabants DagbladDe politie heeft vanochtend negen aanhoudingen verricht bij een onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen. Tientallen arrestatieteams vielen vanochtend vroeg tegelijkertijd bij verschillende panden in en rondom Zeeland binnen.
» Brabants Dagblad
woensdag 1 juli 2020, 07:31 uur
Negen aanhoudingen bij onderzoek naar cocaïnehandel haven Vlissingen
de StentorDe politie heeft vanochtend negen aanhoudingen verricht bij een onderzoek naar cocaïnehandel in de haven van Vlissingen. Tientallen arrestatieteams vielen vanochtend vroeg tegelijkertijd bij verschillende panden in en rondom Zeeland binnen.
» de StentorFoto's bij dit nieuwsbericht
Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl
Foto: Hart van Nederland

Meer nieuws uit Vlissingen

5 juli 10:49Politie beëindigt illegaal housefeest in Vlissingen
1 juli 19:24Negen arrestaties bij grootschalig onderzoek naar cocaïnehandel Vlissingen
1 juli 13:45Invallen Zeeland: ’Dat het daar niet pluis is, weet het hele dorp’
1 juli 11:27Machinefabriek Vlissingen wordt drive-inbioscoop
1 juli 08:15Meerdere arrestaties bij grote politieactie havengebied Vlissingen
27 juni 11:57Dieven stelen geld en apparaten bij serie inbraken op Walcheren
22 juni 12:53Vlissinger op gestolen motor opgepakt na achtervolging, ook vader in de boeien
21 juni 08:33Politie is overlast door scooterrijders beu: tientallen boetes in twee weken tijd
20 juni 19:56Standbeeld van Michiel plots middelpunt van oud-mariniers én actievoerders
20 juni 16:03Man aangehouden voor stelen van geld voor zieke Quinten (12)
18 juni 14:57Grasmaaier versnippert hele kolonie meeuwenjongen in Vlissingen: 'Een bloedbad'
18 juni 06:11Goedemorgen! Veel overlast door regenbuien en brutale diefstal collectepot
17 juni 19:40Zestien appartementen in Vlissingen ontruimd door wateroverlast
15 juni 20:00Oud-marinier Jeannot waakt bij standbeeld Michiel de Ruyter
14 juni 21:04Vrouw in rolstoel (42) overleden na aanrijding door man die drugs had gebruikt
12 juni 16:18Bierkrattendief op scooter achtervolgd door politie
11 juni 17:17Rondebaas BinckBank Tour prijst zich gelukkig met zijn Zeeuwse partners
11 juni 16:56Rol Bijleveld voorkomt nieuwe oorwassing Visser in kazernedebacle
11 juni 11:08Agent 'voelde woede opborrelen' na ernstig ongeluk Vlissingen
10 juni 13:06Pool moet 2,5 jaar de cel in voor dodelijk ongeluk in nieuwjaarsnacht
RSS.